Είναι ίσως η μόνη πλατφόρμα που ξεκινά να γιορτάζει τα Χριστούγεννα από την πρώτη εβδομάδα του Νοέμβρη.

Όταν εμείς ακόμη σκεφτόμασταν αν ήρθε επιτέλους η στιγμή να βγάλουμε τα χειμερινά από τις ναφθαλίνες – ναι, υπάρχει κόσμος που το κάνει ακόμη – το Netflix είχε ήδη κυκλοφορήσει την πρώτη του μεγάλη χριστουγεννιάτικη ταινία.

Η ταινία είχε τίτλο “Falling for Christmas” και σήμαινε την επιστροφή της «εξαφανισμένης» Lindsay Lohan. Από τότε μέχρι και σήμερα – 10 μέρες μέχρι την πιο «φωτεινή» μέρα του χρόνου – το Netflix έχει κυκλοφορήσει πάνω από 10 νέες χριστουγεννιάτικες ταινίες. Ακόμη, όπως και κάθε χρόνο, έχει συμπεριλάβει στην πλατφόρμα πάνω από 10 παλαιότερες κυκλοφορίες. 

Αν, λοιπόν, κανείς προσμετρήσει τις χριστουγεννιάτικες ταινίες που ήδη υπήρχαν στο Netflix με τις φετινές προσθήκες, μπορεί να καταλάβει ότι ίσως πρόκειται για την πλατφόρμα που γιορτάζει τα Χριστούγεννα, όσο καμία άλλη. Και αν έχετε ήδη ξεκινήσει το countdown για τα Χριστούγεννα, σας έχουμε την κατάλληλη ταινία για κάθε μέρα του countdown σας. 

Μέρος πρώτο: 

9 και σήμερα και “Holiday in the Wild” 

H λατρεμένη μας Charlotte από το “Sex and the City”, κατά κόσμον Kristin Davis,  γίνεται η μητέρα ενός 18χρονου αγοριού που φεύγει για το Πανεπιστήμιο και η σύζυγος ενός άντρα σε έναν γάμο που έχει τελειώσει εδώ και πολλά χρόνια. Όταν επιτέλους το συνειδητοποιεί, αποφασίζει να κάνει ένα ταξίδι του μέλιτος στη Ζάμπια – που ετοίμαζε σαν δώρο στον άντρα της – μόνη της. Εκεί, γνωρίζει τον Derek και μαζί του έναν άλλο κόσμο.

Μία ταινία που μας θυμίζει ότι ποτέ δεν είναι αργά για να αλλάξεις τη ζωή σου και πως τα Χριστούγεννα είναι η εποχή της αγάπης και της οικογένειάς – όποια και αν είναι η οικογένεια που έχουμε επιλέξει. 

Ίσως η λιγότερο «χριστουγεννιάτικη» ταινία της λίστας μας, που όμως φέρει μαζί της το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων. 

8 και σήμερα και “Noel Diary” 

Μία από τις φετινές χριστουγεννιάτικες παραγωγές του Netflix, μια ταινία ικανή να ζεστάνει και την πιο κρύα καρδιά. O Kevin του “This is us” και η Vic του “Station 19”, γίνονται δύο άνθρωποι με κοινές εικόνες, δρόμους και πονεμένο παρελθόν. 

Μια γυναίκα που ψάχνει να βρει τη βιολογική της μητέρα και ένας άντρας που χάνει τη δική του μαμά  – έναν άνθρωπο που η ζωή και ο πόνος απομάκρυναν από την ζωή του – γίνονται carpool buddies με προορισμό την αλήθεια.

O Jake (Justin Hartley) αποφασίζει να συναντήσει ξανά τον πατέρα του, περίπου 20 χρόνια μετά το θλιβερό δυστύχημα που διέλυσε την οικογένεια. Ταυτόχρονα, η Rachel (Barrett Doss) αποφασίζει να βρει τη μαμά της, μήπως και έτσι συμπληρωθεί το κομμάτι που της λείπει. 

Ένα ημερολόγιο, το ημερολόγιο της Noel, γίνεται η αφορμή για να ξεκινήσει ένα ταξίδι με στόχο την αλήθεια και την αγάπη. 

7 και σήμερα και “Holidate” 

Τι γίνεται όταν όλη σου η οικογένεια – ακόμη και ο μικρός σου αδερφός – είναι σε σχέση και εσύ μόν@; Ψάχνεις ένα Holy-date, μία σχέση για τις γιορτές, για να καλύψεις τα κενά και τη γκρίνια των δικών σου. 

Η Emma Roberts έχει κλείσει τα 28 και είναι μόνη. Δουλεύει από το σπίτι και δεν θέλει κανέναν άντρα στη ζωή της. Από την άλλη, ο Jackson δεν είναι ιδιαίτερα τυχερός στις επιλογές των συντρόφων του και έχει βαρεθεί τις χριστουγεννιάτικες περιστασιακές σχέσεις που δε βγάζουν πουθενά. Μια τυχαία συνάντηση στο mall γίνεται η αφορμή για να γίνουν ο ένας το holiday date του άλλου, και η αιτία για να περάσουν μαζί τις γιορτές – από το Πάσχα μέχρι το St. Patrick’s day – όλου του χρόνο. 

Μία anti-christmas ταινία, θα μπορούσε να πει κανείς, ταινία, που κρούει το καμπανάκι του: «Τι γίνεται όταν είσαι single τις γιορτές».

6 και σήμερα και “Love Hard” 

Μπορεί ένα ιντερνετικό catfishing να γίνει η αφορμή για να αποκτήσει κανείς τη χαμένη του αυτοπεποίθηση, να καταλάβει πως το να προσποιείσαι για να αρέσεις σε κάποιον δεν βγάζει ποτέ σε καλό και να θυμηθεί ότι η αλήθεια είναι πάντα το στοιχείο που θα σε κάνει να κερδίσεις την καρδιά κάποιου; 

Η Natalie (Nina Dobrev), μια αρθρογράφος για dating θέματα γνωρίζει στο dating app της το τέλειο «ματσάρισμα». Έτσι, αποφασίζει να του κάνει έκπληξη και να εμφανιστεί ξαφνικά έξω από το σπίτι του, το οποίο βρίσκεται κάποια χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι η εικόνα του ανθρώπου που μιλούσε, Darren Barnet (aka Paxton Hall-Yoshida του “Never have I ever”), και ο ίδιος ο άνθρωπος – Jimmy O. Yang – δεν είναι το ίδιο πρόσωπο. 

Μια «περιστασιακή» πρόταση γάμου, κάποια «ψεύτικα» ραντεβού με τον άνθρωπο που νόμιζε πως μιλούσε τόσο καιρό και η πραγματική σχέση που αναπτύσσεται με τον πραγματικό άνθρωπο που συνομιλούσε, γίνονται η αφορμή για να μας θυμίσουν ότι μία εικόνα μπορεί να έχει πολλές όψεις, ενώ η εμφάνιση μπορεί να μην είναι και τόσο σημαντική τελικά.

Η συνέχεια στο δεύτερο μέρος!

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα