Στις καλοφτιαγμένες σειρές και στις καλογραμμένες ταινίες, λέμε ΝΑΙ!

Το Καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και η θερμοκρασία όλο και ανεβαίνει. Τις μέρες, όμως, που δεν θα καταφέρετε να βρεθείτε στην παραλία και θα κάτσετε υποχρεωτικά σπίτι, στη δροσιά του air condition, υπάρχει κάτι καλύτερο να σας κρατήσει συντροφιά από μια σειρά ή ταινία; Δε νομίζω… 

Γι’ αυτό, λοιπόν, έφτιαξα μια λίστα με τις αγαπημένες μου σειρές, ταινίες και ντοκιμαντέρ που θα γεμίσουν τα χαλαρά βράδια σας στο σπίτι και θα σας βοηθήσουν να ξεφύγετε από την ρουτίνα της καθημερινότητας. 

Promising Young Woman

Το Promising Young Woman είναι το φεμινιστικό revenge movie που είχαμε όλες ανάγκη να δούμε και που δυστυχώς άργησε, πολύ για να βγει. Η Κάρεϊ Μάλιγκαν (Ο υπέροχος Γκάτσμυ, Drive) υποδύεται την Κάσι, μια νεαρή η οποία, τραυματισμένη από ένα δραματικό γεγονός που συνέβη στην καλύτερή της φίλη, παγιδεύει έξυπνα άντρες που θα επιχειρήσουν να το εκμεταλλευτούν, παριστάνοντας τη μεθυσμένη σε μπαρ. Παράλληλα, ετοιμάζει ένα ιδιότυπο σχέδιο εκδίκησης με στόχο τους δράστες. 

Η ταινία ήταν υποψήφια για 5 βραβεία Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένου και του Όσκαρ καλύτερης ταινίας και του 1ου γυναικείου ρόλου για την Μάλιγκαν. 

When Tomatoes Met Wagner

Σε σκηνοθεσία της Μαριάννας Οικονόμου, το ντοκιμαντέρ «Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες», ακολουθεί δύο ξαδέλφια και πέντε γυναίκες σε ένα χωριό του θεσσαλικού κάμπου κατά την διάρκεια της κρίσης (2009-2016), που αποφασίζουν να κάνουν μια νέα αρχή. Με λίγη βοήθεια από δύο ηχεία στη μέση των αγρών που παίζουν τη μουσική του Βάγκνερ και τις ιστορίες που διηγούνται για να πάρουν κουράγιο, επιχειρούν να εξάγουν τις ντομάτες τους. 

Με χιουμοριστική και ποιητική ματιά, η ταινία καταγράφει τη μοναξιά αλλά και την έμφυτη χαρά των κατοίκων στο χωριό. Μιλάει για τη δύναμη των ανθρώπινων σχέσεων και τη σημασία του να επαναπροσδιορίζεται η ζωή σε δύσκολους καιρούς.

Whiplash 

Ο Άντριου Νίμαν είναι ένας φιλόδοξος νεαρός ντράμερ της τζαζ που σπουδάζει σε ένα από τα καλύτερα μουσικά σχολεία της Αμερικής. Καθηγητής του είναι ο Τέρενς Φλέτσερ, ένας από τους πιο πονηρούς μαέστρους της τζαζ, που με στρατιωτικές τακτικές εκφοβισμού και ταπείνωσης κουμαντάρει τους μαθητές του. 

H ταινία εξερευνά το όριο της πολιτικά ορθής εκπαίδευσης και τον πόνο και το πάθος για τη μουσική. Τι σημαίνει απόλυτη επιτυχία και μέχρι που μπορείς να το τραβήξεις ώστε να την αγγίξεις; 

Τhe Truman Show

Για 30 χρόνια περίπου, 5.000 κάμερες μετατρέπουν τη ζωή του 30χρονου Τρούμαν Μπέρμπανκ σε θέαμα σ’ ένα κοινό εκατομμυρίων στον κόσμο. Ο ίδιος αγνοεί ότι ο ειδυλλιακός του κόσμος αποτελεί ντεκόρ της πιο δημοφιλούς σαπουνόπερας. Μάλιστα, όλοι οι άνθρωποι με τους οποίους συναναστρέφεται είναι στην πραγματικότητα ηθοποιοί. 

We accept the reality of the world with which we’re presented.

Παρόλο που η ταινία κυκλοφόρησε το 1998, κατάφερε να προβλέψει επακριβώς  τη σημερινή εποχή της υπερπληροφόρησης και των social Media. Όπως και ο Τρούμαν, και εμείς σήμερα πασχίζουμε για μια αυτόβουλη ελευθερία.

Σειρές

Killing Eve 

Η σειρά του BBC επικεντρώνεται στην Ιβ Πολάστρι, υπεύθυνη γραφείου MI5 και την εμμονή της με την ψυχοπαθή δολοφόνο Βιλανέλ. Αυτό που κάνει τη σειρά αληθινά συναρπαστική, είναι το χιούμορ και παιχνίδι ανάμεσα στις πρωταγωνίστριες, οι εντυπωσιακές τοποθεσίες, τα outfits και, φυσικά, οι εξαιρετικά θεατρικοί τρόποι που η Βιλανέλ χρησιμοποιεί για να εξοντώσει τα θύματά της. 

Η σειρά πρωτοπορεί και αφού πρωταγωνιστούν γυναίκες τόσο μπροστά όσο και πίσω από την κάμερα  κάτι που δυστυχώς είναι σπάνιο φαινόμενο ακόμα και στο Ηollywood. 

Only Murders in the Building  

Τρεις άγνωστοι άνθρωποι, κάτοικοι ενός εντυπωσιακού κτιρίου στο Upper West Side της Νέας Υόρκης, μοιράζονται μια εμμονή με αληθινά εγκλήματα και ξαφνικά εμπλέκονται σε ένα, με απρόβλεπτες συνέπειες. Ένας φρικιαστικός θάνατος λαμβάνει χώρα μέσα στο κτίριό τους και οι τρεις τους υποπτεύονται πως πρόκειται για φόνο. Καθώς ηχογραφούν ένα podcast με τα στοιχεία της υπόθεσης συνειδητοποιούν πως ο δολοφόνος ίσως ζει ανάμεσά τους…

Στο Only Murders In The Building ενώθηκε για 6η φορά το κωμικό ντουέτο του Στιβ Μάρτιν και Μάρτιν Σορτ, θυμίζοντάς μας γιατί τους αγαπάμε τόσο, και η Σελίνα Γκόμεζ τους κάνει join. 

Προλαβαίνεις να μπιντζάρεις ανελέητα την πρώτη σεζόν αφού η 2η σεζόν της dark comedy σειράς θα κυκλοφορήσει στις 28 Ιουνίου. Μπορείς να βρεις την σειρά στο Disney+

Dopesick

To tagline της μίνι σειράς του Hulu γράφει «Εμπνευσμένη από την αληθινή ιστορία του πώς η Αμερική εθίστηκε σε ένα ψέμα». Το “Dopesick” ακολουθεί την μεγάλη κρίση των οπιοειδών στην Αμερική τα τελευταία 25 χρόνια, με αφετηρία την παραγωγή του Oxycontin από την Purdue Pharma, την φαρμακευτική εταιρεία που έμελλε να προκαλέσει μια από τις χειρότερες επιδημίες ναρκωτικών στην ιστορία της χώρας. 

Η εταιρεία λειτουργούσε αποκλειστικά με γνώμονα το κέρδος και είναι υπεύθυνη για τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων. H σειρά είναι αφιερωμένη στη μνήμη 10 θυμάτων οπιοειδών.

Αυτές, λοιπόν, είναι – κατά την ταπεινή μου γνώμη – οι καλύτερες σειρές και ταινίες, για να χαλαρώνεις τα βράδια του Καλοκαιριού.

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα