ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ/ ESTELLA

Μεταχειρισμένα βιβλία: Πώς θα φέρουμε την αγάπη για τα second-hand βιβλία στην Ελλάδα

Με τον ερχομό της νέας χρονιάς, οι ένθερμοι αναγνώστες, φτιάχνουμε  λίστες με τα βιβλία που θέλουμε να διαβάσουμε. Τι συμβαίνει, όμως, όταν τα χρήματα δεν επαρκούν για την αγορά όλων των βιβλίων; Λοιπόν, δεν είσαι μόν@! Έχουμε βρεθεί όλοι σε αυτή τη θέση! Η λύση βρίσκεται στα μεταχειρισμένα βιβλία!

Δεν χρειάζεται ένα βιβλίο να είναι καινούργιο για να το απολαύσουμε 

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ που πηγαίνουν όλα τα βιβλία που κάποια στιγμή εξαντλούνται και δεν επανακυκλοφορούν; Ο μοναδικός τρόπος να τα αποκτήσεις, είναι να τα αναζητήσεις σε βιβλιοπωλεία μεταχειρισμένων βιβλίων — ή αλλιώς, τα «second-hand bookstores». 

ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ/ ESTELLA

Τα μεταχειρισμένα βιβλία είναι προσιτά σε όλους

Το γνώριζες ότι μπορείς να βρεις τα βιβλία που ψάχνεις από δεύτερο χέρι στη μισή τιμή – ή και φθηνότερα – από την τιμή  που κυκλοφορούν; Αγοράζοντας βιβλία σε τόσο χαμηλές τιμές, αποταμιεύεις ένα σημαντικό ποσό για επόμενες αγορές βιβλίων! 

Η χαρά της εξερεύνησης 

Αν οι επισκέψεις στα βιβλιοπωλεία φαντάζουν  η ιδανική βόλτα μετά από μια γεμάτη μέρα, σκέψου πόσο συναρπαστική θα ήταν η επίσκεψη σ’ ένα βιβλιοπωλείο μεταχειρισμένων βιβλίων, όπου σε κάθε γωνιά του θα ανακαλύψεις βιβλία — διαμάντια! Που ξέρεις; Ίσως τυχαία πέσεις πάνω στο βιβλίο που έψαχνες για μήνες, κάνοντας την όλη διαδικασία της εξερεύνησης απολαυστική!

Η γοητεία των μεταχειρισμένων βιβλίων

Τα μεταχειρισμένα βιβλία είναι σαν τα κρασιά — αποκτούν μεγαλύτερη αξία με το πέρασμα του χρόνου. Διαβάζοντάς τις σελίδες τους, ταυτόχρονα, ρίχνεις μια φευγαλέα ματιά και στη ζωή του προηγούμενου ιδιοκτήτη τους. Ίσως, να έχει υπογραμμίσει κάποιο αγαπημένο του απόσπασμα ή να σημείωσε κάτι που εκείνη τη στιγμή τον εξέφραζε. Αυτός ο δεσμός που δημιουργείται ανάμεσα σε αναγνώστες που έχουν διαβάσει το ίδιο βιβλίο είναι κάτι που δεν αποκτάται αλλού! 

Η προστασία του περιβάλλοντος

Με την κλιματική αλλαγή να αποτελεί ένα από τα βασικότερα προβλήματα παγκοσμίως, είναι σημαντικό να προστατεύσουμε τον πλανήτη με κάθε δυνατό τρόπο, επαναχρησιμοποιώντας κάθε δυνατό είδος. Επομένως, αγοράζοντας ένα μεταχειρισμένο βιβλίο, μειώνεται ο αριθμός των σελίδων που τυπώνονται, άρα και η ποσότητα του χαρτιού που παράγεται. 

Extra Bonus: Αυτή η υπερ-γεμάτη και χαοτική βιβλιοθήκη που όλοι εμείς οι πιστοί αναγνώστες έχουμε μπορεί επιτέλους να γίνει ξανά λειτουργική με την βοήθεια των second-hand books και τον δανεισμό βιβλίων. 

ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ/ ESTELLA

Παρακάτω, σου προτείνουμε μερικά παλαιοβιβλιοπωλεία και σελίδες μεταπώλησης κι αγοράς μεταχειρισμένων βιβλίων που αξίζει να ανακαλύψεις:

Metabook 

Είναι το μεγαλύτερο online marketplace μεταχειρισμένου βιβλίου στην Ελλάδα! Μέσα από μια εύκολη και γρήγορη καταχώριση αγγελίας, προβάλλεις τα βιβλία σου σε χιλιάδες αναγνώστες.

Ταυτόχρονα, αγοράζοντας βιβλία από το metabook, γίνεσαι κι εσύ σύμμαχος στην προσπάθεια να δώσουμε σε κάθε βιβλίο τη δυνατότητα να διαβαστεί ξανά και ξανά. Επίσης, βοηθάς άλλους αναγνώστες που θέλουν να κάνουν χώρο στις βιβλιοθήκες τους για τα επόμενα βιβλία.

Παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων

Στεγάζεται στην Αθήνα κι εδώ και περίπου 4 χρόνια και παρέχει μεταχειρισμένα βιβλία σε πολύ χαμηλές τιμές, συγκεντρώνοντας παράλληλα έσοδα που βοηθούν άπορους συμπολίτες μας. Πολλά ήταν τα προβλήματα που αντιμετώπισε, κινδυνεύοντας να χαθεί. Εντούτοις, η αγάπη και η στήριξη καθημερινών ανθρώπων, το κρατά ζωντανό.

Βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία

Το μεγαλύτερο ελληνικό online βιβλιοπωλείο, με περισσότερους από 250.000 τίτλους βιβλίων, ελληνικών και ξένων, καινούργιων και μεταχειρισμένων. Είναι το μοναδικό βιβλιοπωλείο στην Ελλάδα που προσφέρει τη δυνατότητα να πουλήσεις τα μεταχειρισμένα σου βιβλία και να αγοράσεις οποιοδήποτε βιβλίο επιθυμείς! Εκεί, θα ανακαλύψεις  σπάνια και εξαντλημένα βιβλία αλλά και πρόσφατα best sellers σε απίστευτες τιμές. 

Μάλιστα, για τους βιβλιοφάγους, που θέλουν να παρακολουθούν τα πάντα αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν κάθε φορά όσα βιβλία επιθυμούν, η Πρωτοπορία έχει μια γενναιόδωρη προσφορά: Αν μέσα σε 25 ημέρες διαβάσεις το βιβλίο που αγόρασες, μπορείς να το επιστρέψεις στο κατάστημα και να πάρεις πίσω το 50% των χρημάτων που έδωσες.

Σπιτάκια – Δανειστικές βιβλιοθήκες

Σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού, πιθανόν να έχεις συναντήσει μικρά ξύλινα σπιτάκια γεμάτα βιβλία. Αυτά λειτουργούν ως δανειστικές κι ανταλλακτικές βιβλιοθήκες για αναγνώστες που αγαπούν το διάβασμα στη φύση. 

Ας ενθαρρύνουμε περισσότερο αυτή τη δράση, προτείνοντάς τη στο Δήμο ή τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της πόλης μας.

World of Books

Αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης μεταχειρισμένων βιβλίων στην Αγγλία, με αποθήκες και πωλήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη. Προσφέρει καινούργια και μεταχειρισμένα βιβλία σε πολύ καλή κατάσταση και σε τιμές ενός καφέ! Εξυπηρετεί χιλιάδες αναγνώστες καθημερινά, συμβάλει στον κύκλο του βιβλίου και την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ ταυτόχρονα στηρίζει οργανώσεις που ενισχύουν αυτόν τον σκοπό. 

Pro Tip: Αν επιλέξεις να μεταπωλήσεις ή να χαρίσεις κάποιο βιβλίο σου, φρόντισε να το παραδώσεις στον επόμενο ιδιοκτήτη του σε όσο το δυνατόν καλή κατάσταση ώστε να το απολαύσει κι αυτός με τη σειρά του. 

Διαβάστε, επαναχρησιμοποιήστε και απολαύστε υπεύθυνα! 

More like this