ευχάριστες ειδήσεις

Η επιστροφή στην αγχώδη πραγματικότητα μετά το πέρας των πασχαλινών διακοπών, είναι ψυχοφθόρα υπόθεση. Ενδεχομένως, να συμπρωταγωνιστεί και η αναμονή των καλοκαιρινών διακοπών που πλησιάζουν διαρκώς, σκορπίζοντας ολούθε την ελπίδα της ηρεμίας και της χαλάρωσης. Το μυαλό δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί, η καθημερινότητα μοιάζει μουντή και οι τακτικές εργασίες είναι πια αβάσταχτες. Οι ευχάριστες ειδήσεις που ακολουθούν, ωστόσο, υπόσχονται να μοιράσουν χαμόγελα.

«Mammoth»: Κατασκευάστηκε στην Ισλανδία το μεγαλύτερο εργοστάσιο στον κόσμο που προορίζεται για να απορροφά ολόκληρους τόνους εκπομπών άνθρακα

Το μεγαλύτερο εργοστάσιο στον κόσμο, σχεδιασμένο για να απορροφά τις εκπομπές άνρθρακα από την ατμόσφαιρα, τέθηκε σε λειτουργία στην Ισλανδία. Ο λόγος για το «Mammoth», τη δεύτερη (χρονικά) πρωτοβουλία μείωσης εκπομπών άνθρακα, με την υπογραφή των εταιρειών Carbfix και Climeworks, η οποία ξεπερνά κατά δέκα φορές το μέγεθος του «προκατόχου της», την «Orca». Περνώντας στους εντυπωσιακούς αριθμούς, το «Mammoth» μπορεί να απορροφήσει 36.000 τόνους άνθρακα από την ατμόσφαιρα σε ετήσια βάση, που ισοδυναμεί με την κατάργηση 7.800 αυτοκινήτων από το οδικό δίκτυο.

«Το νέο εργοστάσιο είναι ένα σημαντικό βήμα στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε ο Stuart Haszeldine, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Εντούτοις, σημείωσε ότι η εν λόγω πρωτοβουλία αποτελεί μόνο ένα μικρό ποσοστό των περιβαλλοντικών δράσεων που χρειάζεται ο πλανήτης για να επιβιώσει.

Ένα καφέ απασχολεί άτομα με αναπηρία

Η Maureen Stanko ανέκαθεν αισθανόταν ότι ο γιος της, Nick, είχε πολλά να δώσει, παρά το γεγονός ότι μαχόταν δυσανάλογα με τον αυτισμό. Έτσι, λοιπόν, μοιράστηκε τις ανησυχίες της με τον θεραπευτή του Nick, Tyler Kammerle, ο οποίος της εξομολογήθηκε ότι είχε σκοπό να ανοίξει ένα μαγαζί εστίασης, όπου θα απασχολεί άτομα με αναπηρία. Ένα σχέδιο ίσως ουτοπικό εκ πρώτης όψεως, που όμως ευοδώθηκε. Σε συνεργασία με τη φιλάνθρωπο, Kathy Opperman, δύο χρόνια αργότερα έγιναν τα εγκαίνια του: So Much To Give Inclusive Cafe στο Cedars της Πενσυλβάνια, τον Ιανουάριο του 2023. Έκτοτε, στο εν λόγω καφέ απασχολούνται 63 άτομα –το 80% εκ των οποίων έχει αναπηρία– σε θέσεις, όπως υποδοχή, βοηθοί σεφ, σέρβις κ.ά.

Εκτός αυτού, το συγκεκριμένο καφέ δεν προσφέρει μόνο ευκαιρίες εργασίας σε άτομα με αναπηρία, αλλά και ασφαλές περιβάλλον για να χαλαρώσουν τέτοια άτομα.

«Ποτέ δεν πηγαίναμε με τον Nick σε εστιατόρια πριν ανοίξει αυτό το καφέ. Δεν άξιζε τον κόπο. Ξοδεύαμε όλα αυτά τα χρήματα για να πάμε έξω για φαγητό και καταλήγαμε να αγχωνόμαστε συνεχώς», τόνισε, μεταξύ άλλων η μητέρα του. «Αυτή η καφετέρια έχει μάθει στον Nick πώς να κάθεται σε μαγαζιά εστίασης. Γιατί τώρα έχουμε ένα μέρος να πάμε, όπου, αν σηκωθεί και αρχίσει να χοροπηδάει σαν κουνελάκι ή να χειροκροτεί ή να φωνάζει, κανείς δεν νοιάζεται».

Δωρεάν τρόφιμα στη Νότια Καλιφόρνια

Στην Santa Ana δραστηριοποιείται το Seva Collective, ένα εν κινήσει παντοπωλείο, που διανέμει δωρεάν τρόφιμα. Η λειτουργία του ξεκίνησε, αρχικά, εν μέσω πανδημίας, με μια χούφτα εθελοντές, οι οποίοι αγόραζαν τρόφιμα και παιχνίδια, προκειμένου να συμβάλλουν στην επισιτιστική ανασφάλεια που αντιμετώπιζαν τότε ορισμένες κοινότητες.

Ενώ ο πρωταρχικός της στόχος είναι να μεριμνήσει για τη διατροφή ανθρώπων που έχουν ανάγκη, το Seva Collective δίνει έμφαση στην παροχή φρέσκων προϊόντων και μη επεξεργασμένων τροφίμων, σε όσους, όσες και όσα επιθυμούν να ενθαρρύνουν τις υγιεινές συνήθειες. Στην πιο πρόσφατη δράση του, το παντοπωλείο διένειμε παιχνίδια, βιβλία και ρούχα, σε συνεργασία με επωνυμίες, όπως το Young LA.

Ένας οδηγός σχολικού λεωφορείου μοιράζει απλόχερα θετικότητα

Ο Anthony Burgess μεταφέρει μαθητές από και προς τα σχολεία της κομητείας Pinellas από τον Σεπτέμβριο του 2023. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο «Good Morning America», σκέφτηκε, για τη φετινή άνοιξη, να ζητήσει από τους μαθητές και της μαθήτριες να γράψουν τα αγαπημένα τους αποφθέγματα ή/και ενθαρρυντικά μηνύματα, για να διακοσμήσει με αυτά το εσωτερικό του σχολικού του λεωφορείου.

«Ήθελα να το κάνω πιο φωτεινό, να το μετατρέψω σε έναν διασκεδαστικό χώρο, οπότε είπα: «Γεια, ας γράψουμε μερικά αποφθέγματα. Ήθελα το λεωφορείο να αποτελεί θετικό μέρος τόσο για τα παιδιά, όσο και για μένα», σημείωσε.

Τους τελευταίους δύο μήνες, το λεωφορείο του Burgess μετατράπηκε σε ένα πολύχρωμο καταφύγιο, γεμάτο με μαθητικά σημειώματα και ζωγραφιές που καλύπτουν όλο το μήκος του εσωτερικού και της οροφής του λεωφορείου. Ως προς αυτό, ο Burgess υπογράμμισε πως ήθελε τα παιδιά να γράψουν κάτι που τα εμπνέει, τα παρακινεί. Ανάμεσα στα αποφθέγματα που ξεχωρίζουν, βρίσκονται τα εξής: «Ο τρόπος σκέψης σου μπορεί να αλλάξει τα πάντα», «Απόδειξέ τους ότι κάνουν λάθος» και «Ποτέ μην τα παρατάς».

Πηγή: ABC News

Το ChatGPT ως διοργανωτής γάμου

Δυστυχώς ή ευτυχώς, τα εργαλεία της τεχνητής νοημοσύνης επεκτείνονται ολοένα και περισσότερο, ανταποκρινόμενα σε διαφορετικές ανάγκες κάθε φορά. Εντούτοις, μια μη αναμενόμενη λειτουργία που δύναται να φέρει εις πέρας το ChatGPT, είναι αυτή της διοργάνωσης γάμου. Συγκεκριμένα, μια έρευνα του 2024, διαπίστωσε ότι το 52% των αρραβωνιασμένων ζευγαριών τείνουν να εμπιστεύονται την τεχνητή νοημοσύνη, αναζητώντας τις βέλτιστες λύσεις στην οργάνωση της γαμήλιας τελετής.

Επιπροσθέτως, ζευγάρια που έχουν εμπιστευτεί αυτά τα εργαλεία, κάνουν λόγο για εξοικονόμηση χρημάτων και πολύ ικανοποιητικές προτάσεις, αναφορικά με ιδέες για ταξίδι του μέλιτος, διαχείριση του υπάρχοντος προϋπολογισμού, τη δημιουργία προσκλήσεων κ.λπ.

Τουτέστιν, αυτό το βήμα καθίσταται πια ευκολότερο και οικονομικότερο.

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
1
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα