Ένα βήμα μπρος, δύο πίσω μας πάει η κυβέρνηση τα τελευταία εικοσιτετράωρα –το λες και τανγκό. Αρχικά, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Ν. Μηταράκη, επρόκειτο να καταργηθεί η Πανεπιστημιακή Αστυνομία στην πρότερη μορφή της, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός σώματος έφιππων αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας. Μόνο που, μέσα σε λίγες μόνο ώρες, ήρθαν οι απαντήσεις της κυβέρνησης να διαψεύσουν τις ανακοινώσεις αυτές, υποστηρίζοντας πως, ως προτάσεις, δεν έγιναν δεκτές.

Τι δήλωσε ο κ. Μηταράκης σε στον ΣΚΑΪ αναφορικά με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Έπειτα από τα δημοσιεύματα που ήθελαν την κατάργηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, ο κ. Μηταράκης βρέθηκε καλεσμένος σε γνωστή εκπομπή του ΣΚΑΪ, όπου δήλωσε, μεταξύ άλλων:

«Το πλαίσιο της “Πανεπιστημιακής Αστυνομίας” επανεξετάζεται. Τα ίδια τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα θα πρέπει να έχουν πιο ενεργό ρόλο στη φύλαξή τους, καθώς δεν είναι ο ρόλος της Αστυνομίας αυτός, αλλά να παρεμβαίνει σε περιστατικά αξιόποινων πράξεων».

«Δεν θα μπαίνει μέσα στα Πανεπιστήμια για να κάνει τον θυρωρό. Ο ρόλος της Αστυνομίας θα είναι επικουρικός και θα μπαίνει στα Πανεπιστήμια όταν χρειάζεται», συμπλήρωσε.

Κατόπιν, μια ανάσα ανακούφισης πλημμύρισε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τον ελληνικό λαό, λόγω του ότι υπήρχαν αρκετές ενστάσεις και παράπονα, ακόμα και από τα ίδια τα Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ως προς την αποτελεσματικότητα (ή μη) της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Μόνο που δεν κράτησε πολύ.

Τι προέβλεπε το πλάνο με τους έφιππους αστυνομικούς

Ακόμη, όπως ανακοινώθηκε επισήμως, από το 2024 υπάρχουν σχέδια για τη δημιουργία έφιππων (!) αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, έγινε λόγος για έξι άλογα και δέκα αστυνομικούς αναβάτες, οι οποίοι αναμένεται να τοποθετηθούν για περιπολία σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος. Απο μεριάς του, ο κ. Μηταράκης, ανέφερε πως το νέο αυτό σώμα θα έχει τελετουργικό χαρακτήρα, δηλαδή θα συμμετέχει σε παρελάσεις και επίσημες εκδηλώσεις –κυρίως στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Μια ανακοίνωση, η οποία ήταν θέμα χρόνου να διαψευστεί.

Η απάντηση της κυβέρνησης για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία και το σώμα εφίππων αστυνομικών διά στόματος του Π. Μαρινάκη

Στον απόηχο των όσων ακούγονταν –και δεν ήταν λίγα– ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης διέψευσε αμφότερες τις δύο ανακοινώσεις, επικαλούμενος το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση δεν αποδέχτηκε καμία από τις δύο προτάσεις.

Ειδικότερα, δήλωσε: «Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία –το λέω ρητώς– δεν καταργείται, δεν υπήρξε ποτέ καμία τέτοια πρόθεση και καμία τέτοια διατύπωση, αντιθέτως επανεξετάζουμε συνεχώς πώς θα έχει τον καλύτερο τρόπο λειτουργίας σε συνεργασία με όλη την υπόλοιπη αστυνομία», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σχολιάζοντας τις επίμαχες δηλώσεις του υπουργού Προστασίας, Νότη Μηταράκη.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «στον πυρήνα της πολιτικής της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση της ασφάλειας στα Πανεπιστήμια».

«Είχαμε ένα άσυλο ανομίας και τώρα έχουμε ένα άσυλο διακίνησης ιδεών. Μία από τις κινήσεις είναι και η Πανεπιστημιακή Αστυνομία, η οποία το λέω ρητώς δεν καταργείται. Δείτε πόσες επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων έγιναν τα τελευταία χρόνια και θα συνεχίσουν να γίνονται», συμπλήρωσε. Ως προς την έφιππη αστυνομία, ανέφερε ότι «δεν υπάρχει κανένα “άδειασμα” κανενός υπουργού από τον Πρωθυπουργό. Υπήρξε μία πρόταση, η οποία δεν έγινε αποδεκτή σχετικά με την έφιππη αστυνομία».

Όλα τα είχαμε, το σκωτσέζικο ντους μας έλειπε

Σαφώς, είναι απερίγραπτα περίπλοκη η διακυβέρνηση μιας χώρας, δεν χωρά αμφιβολία αυτό. Εντούτοις, θα ήταν καλύτερο αν υπήρχε μια κοινή σύμπνοια στις αποφάσεις και τις ανακοινώσεις. Εξάλλου, μπορεί, ορισμένοι εξ ημών να είχαμε ενθουσιαστεί με την ιδέα ότι άλογα θα παρελαύνουν στο Σύνταγμα αγέρωχα και να είχαμε προετοιμαστεί για ατελείωτο photoshooting. Δηλαδή, πώς έρχεστε έτσι απλά και μας γκρεμίζετε τα όνειρα;

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα