Βιβλία, καλοκαιρινό mood

Το θεώρημα της αγάπης, Ali Hazelwood 

Η Olive Smith είναι υποψήφια διδάκτωρ Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Stanford. Είναι πλήρως αφοσιωμένη στην επιστήμη και δεν πιστεύει στον έρωτα ή στις ρομαντικές σχέσεις, παρ’ όλο που η καλύτερη της φίλη, η Ann, είναι αθεράπευτα ρομαντική. Θέλοντας να την πείσει ότι είναι καλά, η Olive, της λέει ένα μικρό ψέμα. Ότι είναι με κάποιον και μάλιστα είναι πολύ ερωτευμένη. Όμως, παγιδεύεται στο ψέμα της και έτσι αναγκάζεται να πείσει τους πάντες ότι είναι σε σχέση με τον Adam Carlsen, έναν γοητευτικό αλλά και απρόσιτο καθηγητή του Stanford. Παραδόξως, ο Adam συμφωνεί να κρατήσει το μυστικό της και να γίνει κάτι σαν το ψεύτικο αγόρι της. Καθώς η ψεύτικη σχέση τους εξελίσσεται, η Olive και ο Adam έρχονται όλο και πιο κοντά, αμφισβητώντας τις πεποιθήσεις και τα όρια που έθεσαν ο ένας στον άλλον. Η επιστήμη και τα συναισθήματα έρχονται σε σύγκρουση, όσο η Olive ανακαλύπτει ότι η αγάπη ίσως να μην υπόκειται σε λογικούς κανόνες.

Το θεώρημα της αγάπης, βιβλίο καλοκαίρι

Η January Andrews είναι μια συγγραφέας ρομαντικών μυθιστορημάτων, που δεν πιστεύει πια στην αγάπη και ο Augustus Everett, βραβευμένος συγγραφέας υψηλής λογοτεχνίας, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον χειρότερό τους εφιάλτη, την έλλειψη έμπνευσης. Η January και ο Augustus έχουν τελείως διαφορετικές απόψεις για την λογοτεχνία και τον έρωτα. Η January πιστεύει στις ιστορίες με ευτυχισμένο τέλος, ενώ ο Augustus θεωρεί ότι η ζωή είναι πιο περίπλοκη και ρεαλιστική. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η January και ο Augustus αναγκάζονται να μείνουν σε γειτονικά παραθαλάσσια σπίτια. Εκεί, αποφασίζουν να βάλουν ένα στοίχημα. Η January θα γράψει ένα βιβλίο που θα αποθεωθεί από τους κριτικούς λογοτεχνίας, ενώ ο Augustus θα γράψει ένα ρομαντικό μυθιστόρημα. Οι κανόνες είναι απλοί. Όποιος πουλήσει πρώτος το βιβλίο του, κερδίζει. Καθώς η January και ο Augustus περνούν χρόνο μαζί, αρχίζουν να ανακαλύπτουν ότι ίσως να μην είναι τόσο διαφορετικοί όσο νομίζουν.

Συγκάτοικοι με ημερομηνία λήξης, Elena Armas 

Η Rosie Graham έχει παραιτηθεί από τη δουλειά της για να αφοσιωθεί στην συγγραφή ρομαντικών μυθιστορημάτων. Ωστόσο, έχει να αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα. Η έμπνευσή της, έχει κάνει φτερά και το διαμέρισμα της, καταρρέει. Έτσι, αναγκάζεται να μετακομίσει προσωρινά στο σπίτι της κολλητής της, Lina, όσο εκείνη βρίσκεται στο εξωτερικό. Εκεί, όμως, ανακαλύπτει ότι η Lina έχει παραχωρήσει το διαμέρισμα της στον ξάδερφό της, Lucas, έναν γοητευτικό Ισπανό με τον οποίο η Rosie είναι κρυφά ερωτευμένη. Ο Lucas, δέχεται να μείνουν μαζί προσωρινά και έχει μια τρελή ιδέα για να την βοηθήσει να πάρει πίσω την έμπνευση της. Να βγουν κάποια πειραματικά ραντεβού. Καθώς η Rosie και ο Lucas περνούν χρόνο μαζί, η έλξη μεταξύ τους γίνεται όλο και πιο έντονη. Η Rosie αρχίζει να νιώθει συναισθήματα που δεν περίμενε, ενώ ο Lucas έρχεται αντιμέτωπος με δικές του αμφιβολίες. 

Συγκάτοικοι με ημερομηνία λήξης, βιβλία καλοκαιρινό mood

Πανέξυπνα πλάσματα, Shelby Van Pelt 

Η Tova Sullivan, μια χήρα εβδομήντα ετών, εργάζεται ως νυχτερινή καθαρίστρια στο ενυδρείο του Sowell Bay. Εκεί, γνωρίζει τον Marcellus, ένα γιγάντιο χταπόδι του Ειρηνικού, που αποδεικνύεται απροσδόκητα έξυπνο και ευαίσθητο. Η Tova πενθεί την απώλεια του γιου της, Eric, ο οποίος εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν από 30 χρόνια. Ο Marcellus, με τα οκτώ του πλοκάμια και την οξεία του αντίληψη, φαίνεται να καταλαβαίνει την θλίψη της Tova. Καθώς η Tova και ο Marcellus χτίζουν μια απίθανη φιλία, η Tova αρχίζει να ανακαλύπτει νέα στοιχεία για την εξαφάνιση του Eric. Με τη βοήθεια του Marcellus, η Tova ξεκινά μια έρευνα για να βρει την αλήθεια, έστω και μετά από τόσα χρόνια. 

Τέταρτη πτέρυγα, Rebecca Yarros 

Η Violet Sorengale, μια εικοσάχρονη κοπέλα, η οποία, υπό κανονικές συνθήκες, θα έμπαινε στο Τεταρτημόριο των Γραφέων και θα ζούσε μια ήσυχη ζωή παρέα με τα βιβλία της. Ωστόσο, αναγκάζεται από τη μητέρα της –και στρατηγό– να ακολουθήσει τους υπόλοιπους εκατοντάδες υποψηφίους ιππείς δράκων στην Ακαδημία Navar. Εντούτοις, φοβάται ότι δεν θα τα καταφέρει, επειδή είναι η πιο μικροκαμωμένη απ’ όλους και το σώμα της είναι πολύ ευαίσθητο.

Βιβλία, καλοκαιρινό mood

Οι δράκοι δεν συνδέονται με αδύναμους ανθρώπους. Και φέτος, οι δράκοι που είναι πρόθυμοι να συνδεθούν, είναι λιγότεροι από τους δόκιμους. Οι περισσότεροι υποψήφιοι βλέπουν στον θάνατο της Violet την αύξηση των δικών τους πιθανοτήτων. Είναι πολλοί οι υποψήφιοι ιππείς που θέλουν να τη σκοτώσουν. Κάποιοι για να την βγάλουν από τη μέση και κάποιοι απλώς και μόνο επειδή είναι κόρη της μητέρας της –όπως ο Zaden Ryerson, ο πιο ισχυρός και αδίστακτος αρχηγός πτέρυγας στο Τεταρτημόριο των Ιππέων. Η Violet θα πρέπει να βάλει τα δυνατά της για να παραμείνει ζωντανή. 

Καλές αναγνώσεις, βιβλιόφιλοι! 

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
2
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα