Κατά την αρχαιότητα, ο πλανήτης μας δεν είχε την σημερινή του μορφή, αλλά αποτελούνταν από ένα ενιαίο κομμάτι γης: Την Πανγαία.

Για 11η συνεχή χρονιά, το TedxAueb είναι ξανά εδώ για να μας θυμίσει πως εν τη γενέσει του, ο πλανήτης μας ήταν ένα ενιαίο κομμάτι γης και ονομαζόταν “Πανγαία”. Μέσα στα χρόνια, όμως, η κίνηση των τεκτονικών πλακών, έφερε την διαίρεση. Διέσπασε τη γη σε 5 αυτόνομα κομμάτια. Τα κομμάτια αυτά ονομάστηκαν “Ήπειροί”.

Μέσα από τη διάσπαση της γης και τη δημιουργία των Ηπείρων, γεννήθηκε και η διαίρεση, ο διαχωρισμός και η διάσπαση, έννοιες που μέχρι σήμερα καταφέρνουν ακόμη να χωρίζουν, να διασπούν και να απομακρύνουν τους ανθρώπους μεταξύ τους. 

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, πασχίζουμε να κρατήσουμε την ταυτότητά μας, εστιάζοντας στις διαφορές και αγνοώντας τις ομοιότητες μας. Πλέον, έχουμε μάθει να αντιμετωπίζουμε το ξένο με καχυποψία καθώς μας προκαλεί μία αίσθηση ανασφάλειας. Η ανάγκη να αναδείξουμε την διαφορετικότητα μας, μας έκανε να χωριστούμε σε στρατόπεδα, αλλά και να απομονωθούμε σε ατομικό επίπεδο.

Ωστόσο, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αυτό σύντομα θα αλλάξει. Λένε πως κάποια στιγμή, σε γεωγραφικό επίπεδο, θα επιστρέψουμε σε αυτό που ήταν κάποτε η γη, στην Πανγαία. Υπάρχει, όμως, η προοπτική, να συμβεί αυτό και στην κοινωνία μας ή είμαστε καταδικασμένοι να συνεχίσουμε να ζούμε μέσα στον διχασμό και την αποξένωση;

Είναι δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο ή η αποξένωση έχει ριζώσει τόσο βαθιά μέσα μας που δεν είμαστε πια ικανοί να βρούμε ξανά το όλον; Να αντιμετωπίσουμε τους γύρω μας σαν να είμαστε όλοι ένα και όχι διασπασμένες μονάδες, σκορπισμένες στα εφτά σημεία του ορίζοντα; 

To TedxAueb πιστεύει πως μπορούμε και πως είμαστε ικανοί να καταφέρουμε ό,τι εμείς αποζητούμε. Γι’ αυτό, στο φετινό TedxAueb κανείς δεν θα είναι αποξενωμένος. Θα κληθείς να δραπετεύσεις από τον ατομικό σου μικρόκοσμο και να μετατρέψεις την διαίρεση σε προσθέση;

Μην χάνεις ευκαιρία. Κλείσε το εισιτήριό σου σήμερα μέσω του ticketmaster.gr και γίνε κιι εσύ μέρος της μεγάλης ομάδας ανθρώπων που πιστεύουμε πως:

«Μπορείς εσύ να γίνεις η αλλαγή που θες να δεις στον κόσμο». 

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα