Η ζωή και το έργο της βασιλικής οικογένειας ανέκαθεν απασχολούσαν τα μέσα, προξενώντας τεράστια περιέργεια για όλα όσα συμβαίνουν πίσω από τις κλειστές πόρτες του παλατιού. 

Από φιλόδοξες βιογραφίες, όπως αυτή του πρίγκιπα Καρόλου, μέχρι αποκαλυπτικές και βαθύτατα ειλικρινείς, όπως αυτές της πριγκίπισσας Νταϊάνα και του ζεύγους, πρίγκιπα Χάρι και Μέγκαν Μάρκλ, μας ανοίγεται ο βασιλικός κόσμος του παλατιού. Με μια μικρή έρευνα, ανακαλύπτει κανείς μια μεγάλη συλλογή βιβλίων που μιλούν για τη βασιλική οικογένεια και αξίζουν την προσοχή σου!

Diana: Her true story – In her own words

Στο πιο πολυσυζητημένο βιβλίο για την πιο επιδραστική γυναίκα της βασιλικής οικογένειας, ο Andrew Morton σκιαγραφεί την πολυδιάστατη προσωπικότητα της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Μιας γυναίκας που αγαπήθηκε πολύ απ’ όλον τον κόσμο, εκτός από το σύζυγό της.

Που ευαισθητοποιήθηκε για σοβαρά κοινωνικά ζητήματα, φρόντισε ασθενείς, άπορα παιδιά, φορείς του HIV, αφύπνισε συνειδήσεις και αποτέλεσε πρότυπο γυναίκας και μητέρας… Στις σελίδες αυτού του βιβλίου, η πριγκίπισσα Νταϊάνα, αποτυπώνει με πλήρη ειλικρίνεια απέναντι στο λαό της, τις δύσκολες στιγμές που πέρασε καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της.

Μιλά για τον αποτυχημένο γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο, την απιστία που βίωσε, την κατάθλιψη, τη βουλιμία, τη μοναξιά, την απαξίωση από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και τους φόβους για τη ζωή και το μέλλον το δικό της και των παιδιών της…

Μέσα από τη δική της αλήθεια — έτσι όπως ηχογραφήθηκε μυστικά σε συνεργασία με τον διάσημο βιογράφο, Andrew Morton — η πριγκίπισσα Νταϊάνα αφήνει για τελευταία φορά το δικό της στίγμα έτσι ακριβώς όπως θα ήθελε να τη θυμόμαστε… 

Prince Charles: The Passions and Paradoxes of an Improbable Life by Sally Bedell Smith

Το βιβλίο αυτό αντιμετωπίζει τον πρίγκιπα Κάρολο με πολύ περισσότερη συμπάθεια από ό,τι  συνήθως. Σ’ αυτή την άλλη όψη του νομίσματος, σκιαγραφείται το πορτραίτο ενός διψασμένου για αγάπη, μοναχικού και συναισθηματικά ευάλωτου άντρα μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου που χρειάστηκε 4 ολόκληρα χρόνια για να συνταχθεί.

Η ξεχωριστή οπτική του, η φανερή συμπάθεια της Smith προς το πρόσωπο του Καρόλου, αλλά και η έντιμη στάση της απέναντι στα ελαττώματά του, κάνει αυτό το βιβλίο μια βιογραφία που αξίζει να διαβαστεί. Έστω κι από περιέργεια για από όποιον θέλει να καταλάβει καλύτερα την ψυχοσύνθεση του μελλοντικού βασιλιά.

William and Kate: A Royal Love Story

Για πολλούς, η σχέση μεταξύ του Γουίλιαμ και της Κέιτ ήταν μια αναβίωση του θρύλου της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Η ιστορία αυτή, μας μιλά για έναν έρωτα που δοκιμάστηκε στο πέρασμα των χρόνων, κόντεψε να χαθεί για πάντα κι έγινε τροφή για σχολιασμό, έπειτα από αμέτρητα και ψυχοφθόρα κυνηγητά με δημοσιογράφους. 

Στο βιβλίο, η εξιστόρηση της γνωριμίας του πριγκιπικού ζεύγους και η πορεία αυτής της σχέσης παρουσιάζεται με όλες τις λεπτομέρειες που ζητά ο αναγνώστης. Ωστόσο, εύκολα γίνεται αντιληπτή η ευνοϊκή στάση του συγγραφέα, Christopher Andersen, απέναντι στη σημερινή βασιλική οικογένεια σε μια προσπάθειά του να τους υποστηρίξει.

Ο τρόπος με τον οποίο τάσσεται κατά της πριγκίπισσας Νταϊάνα, καθώς και η αποφυγή του να αναφέρει οποιοδήποτε σκάνδαλο ή φημολογία για το πριγκιπικό ζεύγος, φανερώνει την ανάγκη του να εξασφαλίσει πρόσβαση σε όλο αυτό το υλικό που του παρείχαν και χρησιμοποιήθηκε για τις ανάγκες αυτού του βιβλίου. 

Finding freedom: Βρίσκοντας την ελευθερία – Χάρι και Μέγκαν

Διερευνά την απόκλιση του νεαρού ζευγαριού, Χάρι και Μέγκαν, από τη βασιλική οικογένεια. Με αποκλειστική πρόσβαση στους οικείους κύκλους του ζευγαριού, καθώς και με μεγάλη συγγραφική εμπειρία γύρω από τα βασιλικά θέματα, οι συγγραφείς Omid Scobie και Carolyn Durand παρέχουν μια ειλικρινή και αποκαλυπτική αφήγηση του ζεύγους.

Από τη γνωριμία τους , μέχρι τις άγνωστες πτυχές της κοινής τους ζωής και τις προκλήσεις με τις οποίες ήρθαν αντιμέτωποι μέσα στο θεσμό της μοναρχίας.

Ninety-Nine Glimpses of Princess Margaret

Μια βασιλική βιογραφία που δε μοιάζει με καμία άλλη με την υπογραφή του Craig Brown. Τα 99 σύντομα κεφάλαια του βιβλίου εξετάζουν μια διαφορετική πτυχή της ζωής της πριγκίπισσας Μάργκαρετ.

Η μικρότερη αδερφή της βασίλισσας εμφανίζεται ως σκληρή, αλλά ο Brown φλερτάρει εμφανώς με την πεποίθηση ότι αισθάνεται παγιδευμένη. Για τους φίλους της, ήταν πνευματώδης και για τους εχθρούς της, αγενής και απαιτητική.

Στην ακμή της δεκαετίας του 1950, θεωρούνταν μία από τις πιο λαμπερές και επιθυμητές γυναίκες στον κόσμο. Μέχρι το θάνατό της το 2002, ωστόσο, είχε φτάσει να προσωποποιεί την απογοήτευση.

Town & Country: The Queen: A Life in Pictures

Σ’ αυτό το πλούσιο φωτογραφικό αφιέρωμα της βασιλικής ρεπόρτερ, Victoria Murphy, στη βασίλισσα Ελισάβετ Β’, θα συναντήσει κανείς περισσότερες από 300 φωτογραφίες από τις επτά δεκαετίες της βασιλείας της, αναδεικνύοντας σημαντικές στιγμές τόσο από τη δημόσια, όσο κι από την ιδιωτική ζωή της.

Συμπεριλαμβάνονται στιγμές από το γάμο της με τον πρίγκιπα Φίλιππο, τις πολυάριθμες βασιλικές περιοδείες της σε όλο τον κόσμο, τις στιλιστικές επιλογές της, τη γέννηση των παιδιών και των εγγονιών της και πολλές ακόμη αξιόλογες και σπάνιες ιστορίες

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα