Και αν μη τι άλλο, είναι πολύ σημαντικό για κάθε άτομο να υιοθετήσει μια καθημερινή ρουτίνα και μια θεραπευτική προσέγγιση, που λειτουργεί αποτελεσματικά γι’ αυτόν. Σε αυτό το πλαίσιο, τα βιβλία αυτοβοήθειας, που στοχεύουν στη διαχείριση του άγχους, ενδέχεται να φανούν πολύτιμα. Παρακάτω, συγκεντρώσαμε έξι από τα καλύτερα βιβλία για το άγχος, τα οποία έχουν γραφτεί από εξειδικευμένους ιατρούς και ειδικούς ψυχικής υγείας.

Εκτός αυτού, έχουν κατακτήσει τις καρδιές του αναγνωστικού κοινού και αξίζει να τα εμπιστευτείτε κι εσείς, με τη σειρά σας!

How to Be Yourself: Quiet Your Inner Critic and Rise Above Social Anxiety

Οι άνθρωποι που είναι ντροπαλοί ή εσωστρεφείς, συχνά, παλεύουν με το κοινωνικό άγχος. Στο βιβλίο αυτό, η Dr. Ellen Hendriksen εξηγεί στους αναγνώστες ότι έχουν ήδη όλα όσα χρειάζονται για να είναι χαλαροί και αυθόρμητοι σε κοινωνικές περιστάσεις, απλά πρέπει να βρουν τη χρυσή τομή για να το πετύχουν. Το κοινωνικό άγχος μπορεί να προέλθει από την εσωτερική κριτική, μια φωνή που συχνά «μιλάει» πολύ δυνατά στο μυαλό μας.

Το «How to be yourself» μας δείχνει πώς να απαλλαγούμε από τις εσωτερικές φωνές του μυαλού μας, να είμαστε ο εαυτός μας, αναπτύσσοντας αυτοπεποίθηση παράλληλα.

ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΑΓΧΟΥΣ - HOW TO BE YOURSELF

Feeling Better: CBT Workbook for Teens: Essential Skills and Activities to Help You Manage Moods, Boost Self-Esteem, and Conquer Anxiety

Οι έφηβοι βιώνουν έναν διαφορετικό τύπο άγχους από τους υπόλοιπους ανθρώπους, λόγω της φάσης της ζωής και των σταδίων ανάπτυξης που διανύουν. Οι πιέσεις από το σχολείο και την οικογένεια – σε συνδυασμό με την ανάγκη τους να πετύχουν τους μελλοντικούς τους στόχους – μπορούν να προκαλέσουν νεύρα, στρες κι άγχος. Η κατανόηση από το κοντινό τους περιβάλλον και η εφαρμογή χρήσιμων τεχνικών διαχείρισης του άγχους ενδέχεται να συμβάλλει τα μέγιστα, προκειμένου να αποφευχθούν αυτοκαταστροφικά πρότυπα διαχείρισης του άγχους.

Το βιβλίο αυτό καθοδηγεί τους εφήβους απλά και μεθοδικά, μέσα από εμπεριστατωμένες τεχνικές, στην απόκτηση μιας πιο ήρεμης ζωής – μακριά από αμφιβολίες και χαμηλή αυτοπεποίθηση.

ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΑΓΧΟΥΣ - FEELING BETTER

Unwinding Anxiety: New Science Shows How to Break the Cycles of Worry and Fear to Heal Your Mind

Ένα βιβλίο γραμμένο από τον έμπειρο νευροεπιστήμονα Judson Brewer, το οποίο αναλύει 20 χρόνια έρευνας σε μερικές μόνο σελίδες, ώστε να καταλάβετε πραγματικά πως και γιατί ο εγκέφαλός σας λειτουργεί με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Οι χρήσιμες πρακτικές του μπορούν να σας βοηθήσουν να «ξεδιπλώσετε» το άγχος σας και να αποβάλλετε τυχόν συνήθειες με αρνητικό πρόσημο που μπορεί να έχετε αποκτήσει, για να αντιμετωπίσετε το άγχος, το φόβο και την ανησυχία για τη ζωή. 

ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΑΓΧΟΥΣ - UNWINDING ANXIETY

Unfuck Your Brain: Using Science To Get Over Anxiety, Depression, Anger, Freak-Outs, and Triggers (5-Minute Therapy)

Ήδη από τον τίτλο αυτού του βιβλίου, αντιλαμβάνεται κανείς πως δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο βιβλίο αυτοβελτίωσης. Για την ακρίβεια, διερευνά τις βασικές αιτίες του άγχους, και ειδικότερα πώς αυτό συνδέεται με το PTSD – το μετατραυματικό στρες. Εάν τα συνηθισμένα επιστημονικά βιβλία ψυχικής υγείας δεν σας ικανοποιούν, τότε η προσέγγιση της επιστήμης μέσα από μία ειλικρινή και σύγχρονη ματιά θα σας κερδίσει από τις πρώτες κιόλας σελίδες. 

ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΑΓΧΟΥΣ - UNFUCK YOUR BRAIN

A Liberated Mind: How to Pivot Toward What Matters

Το βιβλίο αυτό αμφισβητεί τις παραδοσιακές απόψεις για το άγχος, υποστηρίζοντας ότι είναι φυσικό να πονάμε – καθώς νοιαζόμαστε και έχουμε συναισθήματα. Σύμφωνα με τον συγγραφέα, το να μάθουμε να υπακούμε στον πόνο – αντί να τον αποφεύγουμε –έχει ως αποτέλεσμα να τον θεραπεύουμε, αντί να τον εντείνουμε. 

Ο λόγος για τον οποίο υποφέρουμε από στρες, είναι γιατί το μυαλό μάς λέει να ξεφύγουμε από αυτό που μας προκαλεί φόβο. Στις σελίδες αυτού του βιβλίου θα βρεις χρήσιμες πρακτικές για το πώς να παρατηρείς τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου, να επικεντρώνεσαι στο παρόν, να ανακαλύπτεις τις βαθύτερες αξίες σου και να χτίζεις συνήθειες που βασίζονται σε αυτό που κατά βάθος επιθυμείς.

ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΑΓΧΟΥΣ - A LIBERATED MIND

Big Magic: Creative Living Beyond Fear

Αναγνώστες όλων των ηλικιών και των κοινωνικών στρωμάτων αντλούν, δικαίως, έμπνευση από τα βιβλία της Elizabeth Gilbert, εδώ και χρόνια. Με βαθιά ενσυναίσθηση και γενναιοδωρία που ακτινοβολεί, προσφέρει ισχυρές γνώσεις για τη μυστηριώδη φύση της αυτογνωσίας. Μας εξηγεί πως να αντιμετωπίσουμε αυτό που αγαπάμε πιο πολύ, αλλά και αυτό που φοβόμαστε περισσότερο.

ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΑΓΧΟΥΣ - BIG MAGIC

Συζητά τις στάσεις, τις προσεγγίσεις και τις συνήθειες που χρειαζόμαστε για να ζήσουμε την πιο δημιουργική φάση της ζωής μας. Το «Big Magic» είναι ένα βιβλίο, που δημιουργεί έναν κόσμο αποδοχής του εαυτού, πληρότητας και χαράς.

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα