Είναι πλέον γεγονός ότι η Ιταλία, τον τελευταίο χρόνο, είναι ένας από τους πιο περιζήτητους, ρομαντικούς αλλά και κουλτουριάρικους προορισμούς για να επισκεφθείς.

Όσοι είχαν την τύχη να ταξιδέψουν, αδημονούν να το επαναλάβουν και όσοι δεν έχουν πάει, ταξιδεύουν με φωτογραφίες και stories από το Instagram μέχρι να έχουν κι αυτοί την ευκαιρία. Πέραν όμως της εμπειρίας του ταξιδιού, σε αυτό το άρθρο θα βρεις tips για το πως μπορείς να αποκτήσεις κι εσύ την ιταλική αισθητική. Αυτό που χαρακτηρίζει την Ιταλία είναι η κουλτουριάρικη γεύση που σου αφήνει.

Τα περίτεχνα κτίρια που θυμίζουν παλάτια, καθώς και η ιστορία που κρύβουν πίσω τους. Αυτό είναι η Ιταλία, ο συνδυασμός του μυστηρίου μέσα σε ένα αρχαίο παραμύθι. Γιατί, λοιπόν, να μη ζεις κι εσύ αυτό το παραμύθι στη δική σου χώρα, στο δικό σου πολιτισμό;

Ιταλική αισθητική: Ένας κόσμος γεμάτος style

Η Ιταλία ξεκάθαρα φημίζεται για την καλαισθησία στην ένδυση. Οι περισσότεροι Ιταλοί είναι καλοντυμένοι και φινετσάτοι, ενώ αποπνέουν πάντα μια ισχυρή αύρα αυτοπεποίθησης και σιγουριάς. Αυτό, λοιπόν, που λείπει από πολλούς είναι η τόλμη του να φορέσεις ό,τι εσύ θέλεις, ξεπερνώντας κάθε κανόνα της μόδας και υποστηρίζοντας αυτό που φοράς. 

Είναι πλέον βαρετό να ντύνεσαι με βάση τις εικόνες που σου πλασάρουν, χωρίς να έχεις εσύ την δική σου πινελιά στο outfit. Το jean και το t-shirt είναι για όλους, αλλά το styling για τους εκλεκτούς και αυτό ξεχωρίζει στην Ιταλία.

Φόρεσε πρώτα την αυτοπεποίθηση στα ρούχα σου και μετά θα μπορέσεις να δημιουργήσεις μοναδικές εμφανίσεις. Και ναι, η μόδα είναι κομμάτι της Ιταλίας και θα ήταν καλό στοιχείο για κάθε πολιτισμό. Θα πρέπει να νιώθεις όμορφα γιατί είσαι ο εαυτός σου, και όχι γιατί μοιάζεις με όλους τους άλλους.

Βάλε προτεραιότητα το να ζεις 

Το στοιχείο που ζηλεύω απίστευτα στην Ιταλία είναι ότι οι άνθρωποι δεν τρέχουν να προλάβουν τις καθημερινές τους υποχρεώσεις, αλλά απολαμβάνουν κάθε στιγμή και λεπτό από αυτό που προσφέρει η πόλη τους.

Τα πράγματα δεν τρέχουν σε γρήγορους ρυθμούς και αυτό σε κάνει να παρατηρείς τα πάντα και να μη χάνεις λεπτό από το τι συμβαίνει γύρω σου. Οι πλείστοι κάτοικοι από τις έξι το απόγευμα και μετά κυκλοφορούν με ένα πορτοκαλί ποτό στο χέρι (Aperol) και έτσι χαλαρώνουν, χωρίς να τους απασχολούν οι μικρές αναποδιές της καθημερινής ρουτίνας.

Αντιθέτως, εμείς έχουμε συνηθίσει να τρέχουμε για να κάνουμε τα πάντα, χάνοντας την ουσία της ζωής. Αυτό, λοιπόν, προσφέρει η Ιταλία, την αξία της στιγμής. Όχι μόνο στις διακοπές, αλλά και στην καθημερινότητά σου.

Πρέπει να διαβάσεις το παραμύθι…

Πέρα από την προσεγμένη ένδυση και την ξεγνοιασιά, οι Ιταλοί δίνουν μια ιδιαίτερη αξία στον πολιτισμό τους. Είναι η χώρα του καφέ, είναι η χώρα της Ferrari, είναι η χώρα της μόδας, είναι η χώρα φημισμένων μνημείων, είναι τα ζυμαρικά, η pizza και τόσα άλλα πολιτιστικά στοιχεία που συντελούν στην ιταλική κουλτούρα και παράδοση. 

Η δύναμη των Ιταλών κρύβεται στο ότι γνωρίζουν την αρχαία ιστορία και την αξία όσων οι ίδιοι παράγουν, γι’ αυτό και έχουν ένα πολιτισμό διαρκείας. Είναι σημαντικό να εκτιμάς όσα σου προσφέρουν οι προηγούμενες γενιές και να προχωράς με αυτά, εκσυγχρονίζοντας τα αν χρειάζεται.

Πρέπει, λοιπόν, να αγκαλιάσεις τις ρίζες σου και να μάθεις για τον πολιτισμό σου, έτσι ώστε να τον αγαπήσεις και να υιοθετήσεις ή να εξελίξεις τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν.

Ζήσε την πόλη σου, τη χώρα σου ως τουρίστας. Εξερεύνησε και πήγαινε σε μουσεία, σε πλατείες, σε τοπία στα οποία δεν έχεις βρεθεί ξανά. Και οπωσδήποτε επισκέψου την Ιταλία για να ζήσεις το παραμύθι του πολιτισμού εκεί. 

Και αν δεν είχες ακόμη την ευκαιρία να είσαι Ιταλός/Ιταλίδα για λίγο, έχεις την ευκαιρία να αποκτήσεις την ιταλική αισθητική μέσα από απλά, καθημερινά πράγματα. Ντύσου για να εκφράσεις αυτό που είσαι και όχι για να γίνεις “ένα με τους υπόλοιπους”.

Απόλαυσε αυτό που σου προσφέρει η στιγμή. Βρες τον πολιτισμό και την ιστορία πίσω από το καθετί και ζήσε, ανακαλύπτοντας συνεχώς καθετί καινούργιο από τα παλιά.

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα