Κάθε χρόνο, η ιστοσελίδα του Airbnb συμπεριλαμβάνει πάνω από 5 εκατομμύρια listings σε ολόκληρο τον κόσμο, με περίπου 500.000 χρήστες να την επισκέπτονται καθημερινά. 

Από εξωτικά καταλύματα, σε ορεινά σαλέ και απομονωμένα glamping domes της ερήμου, οι επιλογές για μια νέα περιπέτεια είναι απεριόριστες. Κι αφού το καλοκαίρι βρίσκεται ένα βήμα μακριά και οι συζητήσεις για το “που θα πάμε διακοπές φέτος” είναι πλέον κύριο θέμα στις παρέες και στις οικογένειες, ψάξαμε και βρήκαμε για εσάς 6 από τα πιο ξεχωριστά Airbnb του πλανήτη για να απολαύσετες τις πιο αξέχασετες διακοπές φέτος! 

1. Dar Ahwach – Marrakesh, Morocco – €80/διανυκτέρευση: H Ανατολή στο πιάτο σας

Ανακαλύψαμε αυτό το κρυμμένο διαμαντάκι στην καρδιά του Μαρρακές, πρωτεύουσα του Μαρόκο, το οποίο συμπεριλαμβάνει τρία υπνοδωμάτια και μπορεί να φιλοξενήσει από 2 έως και 6 άτομα. Η εντυπωσιακή κεντρική αυλή είναι το highlight αυτού του Airbnb, αφού αποτελείται από μια εσωτερική πισίνα και σαλόνι, όπου μπορείτε να ξεκουραστείτε κατά τη διάρκεια της διαμονής σας.

Το κάθε δωμάτιο έχει το δικό του μπαλκόνι, αλλά ο κάθε φιλοξενούμενος έχει πρόσβαση και στο lounge area στην ταράτσα, από το οποίο μπορεί να απολαύσει την πανέμορφη θέα της πόλης, αλλά και των βουνών του Μαρρακές. Τα ποικίλα χρώματα και σχήματα που συντελούν στο interior design αυτού του κτιρίου, θα σας επιτρέψουν να βιώσετε μια αυθεντική Μαροκινή εμπειρία. Αν είστε οικογένεια, παρέα ζευγαριών η παρέα με φίλους η διαμονή σε αυτό το airbnb είναι ότι αναζητάτε για να δημιουργήσετε τις πιο αξέχαστες διακοπές. 

2. Arabian Nights – Wadi Rum, Jordan – €72/διανυκτέρευση: Για Glamping και no social media life!

Ζήστε μία once in a lifetime εμπειρία σε αυτή την glamping κατασκήνωση, που βρίσκεται στη μεγαλύτερη κοιλάδα της Ιορδανίας. Ειδικά αν θέλετε να “αποσυνδεθείτε” από τον ψηφιακό κόσμο, αυτό το κατάλυμα είναι ιδανικό για εσάς, καθώς βρίσκεται μίλια μακριά από την πλησιέστερη πόλη, χωρίς στοιχειώδεις παροχές τεχνολογίας, όπως Wifi και τηλεοράσεις. Όλα τα γεύματα προετοιμάζονται από το προσωπικό, προσφέροντας την ευκαιρία να απολαύσετε παραδοσιακές γεύσεις. Επιπλέον, έχετε τη δυνατότητα να ανεβείτε σε καμήλες και να απολαύσετε τα αστέρια στην προσωπική σας βεράντα. Οι ιδανικές διακοπές για παρέα αλλά και ζευγάρια. 

3. Snow Igloo – Pelkosenniemi, Finland – €132/διανυκτέρευση: Μια αξέχαστη εμπειρία

Αυτό το κατάλυμα είναι ο απόλυτος προορισμός για χειμερινές διακοπές. Το συγκεκριμένο ski resort περιλαμβάνει τα δικά του ιγκλού, που μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 4 άτομα και βρίσκεται στη χιονισμένη περιοχή Λάπλαντ της Φιλανδίας. Προτού επισκεφθείτε το συγκεκριμένο Airbnb, είναι αναγκαίο να εξοπλισθείτε με κατάλληλο ρουχισμό, αφού οι θερμαινόμενοι υπνόσακοι που παρέχονται στους επισκέπτες δεν αρκούν για να αντέξετε τις (πολύ) χαμηλές θερμοκρασίες της περιοχής. Η ιδανική περίοδος για να κλείσετε δωμάτιο σ ’αυτό το θέρετρο είναι μεταξύ του Σεπτεμβρίου και του Μαρτίου,αφού κατά το χρονικό αυτό διάστημα είναι πιθανό να δείτε το μαγευτικό θέαμα του Βόρειου σέλας. 

4. Mystagoge Retreat – Santorini, Greece – €443/διανυκτέρευση: Διακοπές με κάτι από μαγεία

Αν δε θέλετε να πάτε μακριά αυτό το καλοκαίρι με το ταίρι σας, τότε αυτό το Airbnb που βρίσκεται στη μαγευτική Σαντορίνη, είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε. Το μοναδικό aspect αυτού του ανανεωμένου Ελληνικού σπιτιού δεν είναι ούτε η παραδοσιακή αυλή με τις μοντέρνες ξαπλώστρες και θέα την Μεσόγειο θάλασσα, ούτε το τραπέζι που αντί καρέκλες έχει κούνιες, αλλά η εσωτερική cave pool που καταλήγει στο δικό σας προσωπικό τζακούζι.

Τι πιο ξεχωριστό από το να έχετε πρόσβαση στη δική σας μικρή όαση σε απόσταση λίγων μόνο βημάτων; Αν και βρίσκεται στην πιο ακριβή κατηγορία, αυτό το Airbnb είναι ο τέλειος ρομαντικός προορισμός. 

5. Hideout Horizon Eco Bamboo Home – Bali, Indonesia – €230/ διανυκτέρευση: Για διακοπές που θα θυμάστε μια ζωή

Ένα πανέμορφο δεντρόσπιτο, φτιαγμένο από bamboo μέσα στη ζούγκλα της Ινδονησίας έχει μπει στο bucket list μας. Πολλές αιώρες και κρεμαστές κούνιες βρίσκονται σε αυτή την οικολογική κατασκευή που περιβάλλεται από την εξωτική ομορφιά της φύσης, ιδανικά για να χαλαρώσετε με την παρέα σας. Ανακτήστε την εσωτερική σας ηρεμία, δραπετεύοντας από τη βουή της πόλης και χαλαρώνοντας στα φυσικά της λουτρά. Απολαύστε επίσης τον καθαρό αέρα της μοναδικής ατμόσφαιρας, καθώς το κατάλυμα αυτό αποτελείται από ένα open air layout, επιτρέποντάς σας να επανασυνδεθείτε με την φύση.

6. Il Cantuccio apt  Castello di Badia – Poggibonsi, Siena, Italy – €110/ διανυκτέρευση: Για διακοπές βγαλμένες από ταινία

Ένα Airbnb, βγαλμένο από παραμύθι, το οποίο βρίσκεται στον πρώτο όροφο ενός κάστρου, ανάμεσα σε μίλια αμπελώνωνστο κέντρο της Τοσκάνης, στην Ιταλία. Σε μια πολύ  προσιτή τιμή , μπορείτε να ενοικιάσετε ένα δωμάτιο σε αυτότο μεσαιωνικό κάστρο και να ζήσετε μια φανταστική, βασιλική εμπειρία. Ως φιλοξενούμενοι έχετε τη δυνατότητα να δροσιστείτε και να χαλαρώσετε στην πισίνα της ιδιωτικής του αυλής, μετά από μία μεγάλη μέρα από wine tasting στα γειτονικά οινοποιεία. Είτε ως οικογενειακή εκδρομή ή ένα ρομαντικό getaway, αυτό το κτήμα μπορεί να σας ικανοποιήσει περισσότερο απ’ όσο μπορείτε να φανταστείτε.

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα