Χάρη στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, υπάρχουν πλέον πολλοί τρόποι για τους αναγνώστες να συνδεθούν με άλλους ανθρώπους, να ανακαλύψουν υπέροχα νέα βιβλία και να ανταλλάξουν προτάσεις και κριτικές. Στην ιδέα αυτή βασίστηκε μάλιστα και το bookstagram!

Μια παγκόσμια κοινότητα αναγνωστών, που δομήθηκε με κύριο γνώμονα την αγάπη για το βιβλίο. Σήμερα, το #bookstagram μετρά περισσότερα από 78 εκατομμύρια tags με τους μεγαλύτερους bookstagrammers να έχουν περισσότερους από 100 χιλιάδες ακόλουθους! 

Τι είναι το bookstagram;

Το bookstagram είναι μια ανεπίσημη ομάδα χρηστών που αγαπούν το βιβλίο και μοιράζονται τις κριτικές και τις προτάσεις τους στους αντίστοιχους bookstagram λογαριασμούς τους στο Instagram. Σ’ αυτή τη διαδικτυακή βιβλιοφιλική «γωνιά» θα βρει κανείς φωτογραφίες με αγαπημένα βιβλία, ράφια βιβλιοθηκών και βιβλιοπωλείων, λέσχες ανάγνωσης, βιβλιοδιαγωνισμούς κι άλλα πολλά. 

Ένα από τα πιο γνωστά trends στο bookstagram είναι οι τεράστιες πολύχρωμες βιβλιοθήκες που έχουν οργανωθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να υπάρχει διαβάθμιση χρωμάτων και να θυμίζουν ουράνιο τόξο. Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά και ταυτόχρονα πιο χαριτωμένα πράγματα που έχουμε δει! 

Ποιος μπορεί να γίνει bookstagrammer;

Bookstagrammer ονομάζεται οποιοσδήποτε ασχολείται με το bookstagram. Διαβάζει βιβλία, αναρτά σχετικό με αυτά περιεχόμενο και διαθέτει έναν ενεργό βιβλιοφιλικό λογαριασμό στο Instagram με συχνές κριτικές και προτάσεις. 

Bookstagrammers μπορούν να είναι απλοί αναγνώστες, βιβλιοπώλεις, συγγραφείς, μέχρι και δημόσιοι υπάλληλοι, γιατροί ή…αστροναύτες! Άνθρωποι κάθε φύλου και ηλικίας, που αγαπούν το βιβλίο και θέλουν να μοιραστούν την αγάπη τους γι’ αυτό με άλλους αναγνώστες. Αυτό μόνο χρειάζεται!

Γιατί να γίνει κάποιος bookstagrammer;

Οι λόγοι για τους οποίους αξίζει κάποιος να γίνει bookstagrammer είναι πολλοί:

  • Είστε παθιασμένοι με τα βιβλία και θέλετε να δοκιμάσετε ένα νέο χόμπι που σχετίζεται με το βιβλίο.
  • Δουλεύετε σε βιβλιοπωλείο, βιβλιοθήκη ή εκδοτικό οίκο και θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Instagram για να προωθήσετε την επιχείρηση και τα βιβλία σας.
  • Έχετε κάποιο blog ή ιστοσελίδα με βιβλιοφιλικό περιεχόμενο και θέλετε να προωθήσετε τις κριτικές σας και να αποκτήσετε περισσότερους επισκέπτες.
  • Είστε συγγραφέας ή εκδότης και θέλετε να γνωστοποιήσετε τα βιβλία σας σε περισσότερο κόσμο και να αλληλεπιδράσετε με τους αναγνώστες σας.
  • Νιώθετε την ανάγκη να επικοινωνήσετε με εκδοτικούς οίκους και συγγραφείς, να γνωρίσετε αξιόλογους ανθρώπους του χώρου του βιβλίου και… γιατί όχι; Να συνάψετε και όμορφες συνεργασίες με αντάλλαγμα υπέροχα δωρεάν βιβλία!
  • Λατρεύετε τον κόσμο των βιβλίων και θέλετε να μοιραστείτε την αγάπη σας γι’ αυτά με άλλους βιβλιοφάγους!

Όποια και αν είναι η έμπνευσή σας, είναι σημαντικό να έχετε γνήσιο ενδιαφέρον κι αληθινό πάθος για τα βιβλία, γιατί όπως κάθε λογαριασμός κοινωνικής δικτύωσης, ένα επιτυχημένο bookstagram απαιτεί αφοσίωση και συνέπεια.

Πώς θα γίνεις κι εσύ bookstagrammer;

Και τώρα που σε πείσαμε να γίνεις κι εσύ bookstagrammer, ήρθε η ώρα να ακολουθήσεις τα παρακάτω απλά βήματα που θα κάνουν τη δημιουργία του bookstagram σου εξαιρετικά γρήγορη κι εύκολη:

  1. Δημιούργησε ένα λογαριασμό στο Instagram επιλέγοντας ένα catchy όνομα χρήστη που θα σχετίζεται με τα βιβλία και αναρτώντας μια φωτογραφία προφίλ που θα σε αντιπροσωπεύει.
  2. Σκέψου ποιος είσαι και τι θέλεις να περάσεις μέσα από το λογαριασμό σου. Το να είσαι δημιουργικός και συνεπής είναι αυτό που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις.
  3. Φωτογράφισε τα αγαπημένα σου βιβλία και ξεκίνα να αναρτάς φωτογραφίες τους που θα συνοδεύονται από μια μικρή αξιολόγηση, εξηγώντας τους λόγους που σου άρεσαν. Μην ξεχάσεις να χρησιμοποιήσεις σχετικά hashtags που σχετίζονται με το περιεχόμενο του προφίλ ή της ανάρτησής σου και που θα βοηθήσουν τον κόσμο να σε εντοπίσει πιο εύκολα.
  4. Ξεκίνα να αλληλεπιδράς με τους χρήστες που ακολουθείς ή σε ακολουθούν. Γνώρισε κόσμο με τον οποίο σας συνδέει η αγάπη σας για τα βιβλία, αντάλλαξε απόψεις και προτάσεις βιβλίων. Σίγουρα έχετε να πείτε πολλά! 
  5. Φρόντισε να είσαι πάντα ειλικρινής στις κριτικές σου χωρίς να γίνεσαι αγενής. Κανείς δε θέλει να διαβάσει μια κριτική βιβλίου που προσβάλλει συγγραφείς κι ανθρώπους που βοήθησαν να φτάσει αυτό το βιβλίο στα χέρια των αναγνωστών.
  6. Διασκέδασέ το! Το bookstagram είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες κοινότητες του Instagram! Μη βιάζεσαι να μεγαλώσεις αμέσως τα νούμερα του λογαριασμού σου και το κυριότερο, μην αγχώνεσαι για πράγματα που θα έρθουν αργά και σταθερά. Κάνε αυτό που αγαπάς και αργά ή γρήγορα η προσπάθειά σου θα φανεί και θα ανταμειφθείς όπως σου αξίζει!

Εν κατακλείδι

Η δημιουργία ενός λογαριασμού στο bookstagram μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μοιραστείτε τις λογοτεχνικές σας προτάσεις με άλλους, ενώ παράλληλα δημιουργείτε σχέσεις και φιλίες μέσα σε μια μεγάλη αναγνωστική κοινότητα. Μη διστάσετε να ακολουθήσετε και τον δικό μου bookstagram λογαριασμό (@imikrivivliofagos) για να διαβάσετε τις δικές μου προτάσεις και κριτικές βιβλίων. 

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα