Χθες, το Luben έδωσε ρέστα γι’ άλλη μια φορά, με ένα viral βίντεο, το οποίο περιείχε αποσπάσματα από το τηλεοπτικό προϊόν, «First Dates».
Στο εν λόγω βίντεο, λοιπόν, μια εμφανίσιμη ξανθά κυρία που αναζητούσε (μάλλον) τον έρωτα μέσα από τη συμμετοχή της στο «First Dates», μας δήλωσε ευθαρσώς πως απαραίτητες προϋποθέσεις για να εγκρίνει τον απέναντί της είναι: «Να είναι μελαχρινός και να έχει ύψος minimum 1.82». Μάλιστα, πρόσθεσε ότι το ύψος είναι «κόκκινη κάρτα», οπότε αν ήταν κοντός δεν θα μπορούσε να συνεχίσει μαζί του.
Εντούτοις, για κακή της τύχη, ο συνοδός της είχε ύψος 1.77, έτσι εκείνη, με εμφανή αποστροφή, πήγε στο μπάνιο και, εν εξάλλω, είπε στις άλλες συμμετέχουσες του «First Dates» ότι «δεν θέλει να χάσει δύο ώρες από τη ζωή της σ’ ένα ραντεβού με κάποιον, ο οποίος είναι κοντός και αγύμναστος».
Αν κάνουμε και μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν του «First Dates», θα θυμηθούμε μια μελαχρινή κοπέλα με πλεξούδες και ροζ στρασάτο κοστούμι, η οποία έχασε κάθε ψήγμα ενδιαφέροντος επειδή ο συνοδός της δεν είχε λογαριασμό στο TikTok!
Γι’ αυτό, λοιπόν, ήρθε η ώρα να δούμε τρεις θεωρίες συνομωσίας, οι οποίες λέγεται πως έχουν μία βάση στη σημερινή κοινωνία, αλλά ακόμα είναι υπό διερεύνηση.
Πρώτη θεωρία συνομωσίας: Πόσο κάλ(λ)ος;
Τα τελευταία χρόνια, η έννοια της ομορφιάς έχει διαστρεβλωθεί πλήρως λόγω ορισμένων καταστροφικών τάσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Προς αποφυγήν πάσης παρεξηγήσεως, είναι όμορφο να συναντά κανείς καλοβαλμένες γυναίκες που μεριμνούν για το παρουσιαστικό τους. Απλώς, καλό θα ήταν να δοθεί και λίγη έμφαση στο τι κρύβεται εσωτερικά, διότι ένα εντυπωσιακό περιτύλιγμα, μεμονωμένα, δεν θεωρείται άξιο λόγου.
Πες της Καρίνα ότι είσαι επιχειρηματίας και ξαφνικά θα σε δει 1,90 #firstdatesgr pic.twitter.com/qDmTeLR05Z
— . (@MonkeyDKomi) May 28, 2023
Δεύτερη θεωρία συνομωσίας: Είναι εντάξει να μην ασχολείται κάποιος/κάποια με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Ενδεχομένως, είναι δύσκολα πιστευτό το γεγονός ότι, στη σύγχρονη εποχή της υπερπληροφόρησης, υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που δεν έχουν TikTok, είτε γιατί επιλέγουν να ασχοληθούν επί της ουσίας με την πραγματικότητα –και όχι με τη στρεβλή εικόνα που προσφέρουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης– είτε γιατί τέτοιου είδους εφαρμογές δεν εναρμονίζονται με τα ενδιαφέροντά τους. Ενίοτε, μερικές συζητήσεις εκτός TikTok ίσως αποβούν χρήσιμες για τη γνωστική διεύρυνση κάποιων ατόμων, απεγκλωβίζοντάς τους από τον σούπερ-ντούπερ-καταπλητικό κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπου όλοι οι χρήστες είναι εύποροι, ευτυχισμένοι, ταξιδεύουν διαρκώς και ζουν πολυτελώς.
Η πραγματικότητα απέχει παρασάγγας.
Ούτε εγώ έχω Instagram και TikTok. Παίρνω το Π μου και φεύγω #firstdatesgr pic.twitter.com/Lfl0gz77bW
— Παπαροπλημμύρας (@paparoplimmiras) May 14, 2023
Τρίτη θεωρία συνομωσίας: Τα προβεβλημένα/προβληματικά πρότυπα
Τα τηλεοπτικά προϊόντα, αυτά καθαυτά, ξέρουν να κάνουν πολύ πώς να προκαλέσουν θόρυβο. Το «First Dates» και κάθε αντίστοιχο πρόγραμμα, δεν προβάλλει μια συνθήκη που δεν υφίσταται γύρω μας. Πιθανότατα, διατρανώνει ορισμένες καταστάσεις, αλλά οι παθογένειες και προβληματικά πρότυπα που ξεπηδούν διαρκώς ως απότοκο πολύ συγκεκριμένων τάσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βρίσκονται στον άμεσο και έμμεσο περίγυρό μας.
Μπορεί να φαντάζει εξωπραγματικό για ορισμένους/ορισμένες, όμως υπάρχουν πρόσωπα σαφώς σημαντικότερα από τις αδελφές Τζένερ και τις Καρντάσιαν. Η Μαρί Κιουρί, η Φρίντα Κάλο, η Μελίνα Μερκούρη και η Μαλάλα Γιουσαφζάι δεν δημοσίευσαν συνειδητά ερωτικές τους στιγμές, ούτε έβγαζαν εκατομμύρια δολάρια τη μέρα. Η ζωή τους δεν ήταν/είναι πλουσιοπάροχη και, σε ορισμένες περιπτώσεις, το έργο τους αναγνωρίστηκε μετά θάνατον. Παρ’ όλα αυτά, χάρη σε γυναίκες σαν αυτές θεραπεύτηκαν σοβαρές ασθένειες, γίνονται συνεχείς προσπάθειες για εκπαίδευση των κοριτσιών σε υποανάπτυκτες χώρες, ενώ παράλληλα δόθηκαν μηνύματα υψίστης σημασίας υπέρ της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της ενότητας και της ισότητας.