Ένα πρόσφατο άρθρο της βρετανικής Vogue, το οποίο αναφέρεται στην πολύκροτη δίκη του Johnny Depp και της Amber Heard, έκανε το γύρο του διαδικτύου και δίχασε τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Το συγκεκριμένο άρθρο διέφερε κατά πολύ σε σχέση με τα υπόλοιπα που έχουν γραφτεί μέχρι στιγμής για την πολύκροτη αυτή δίκη Depp-Heard, αφού ο δημοσιογράφος Raven Smith, ένας εξαιρετικά φέρελπις και γνωστός δημοσιογράφος στην Αγγλία, έλαβε ανοιχτά θέση υπέρ της Amber Heard. Μάλιστα, από τις πρώτες λέξεις του άρθρου, οι προθέσεις και οι απόψεις του είναι ξεκάθαρες, μιας και ο τίτλος του άρθρου είναι: «Γιατί ήρθε η ώρα να πιστέψουμε την Amber Heard».

Μεταξύ άλλων, κατακεραυνώνει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποστηρίζοντας ότι: «Τα memes που κυκλοφορούν κατά της Amber Heard, είναι ακραία, ενώ ταυτόχρονα τα τηλεοπτικά πλάνα του δικαστηρίου, χρησιμοποιήθηκαν για να γίνει αντικείμενο χλευασμού η εμφάνισή τους». Μάλιστα, συνεχίζει, κάνοντας λόγο για «μισογυνισμό». Συγχρόνως, με αφορμή τους ισχυρισμούς της Amber Heard περί σεξουαλικής κακοποίησης, ρωτάει ευθέως και με ειρωνικό τόνο: «Έχουμε χάσει τελείως τη σοβαρότητα αυτών των ισχυρισμών;»

Έπειτα, o Smith συνεχίζει με μια άμεση λεκτική επίθεση στο πρόσωπο του Johnny Depp, ισχυριζόμενος πως: «Εφόσον ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά, έτσι μπορεί να εξηγηθεί η βίαιη συμπεριφορά του». Παρακάτω, συμπληρώνει: «Ανεξάρτητα από το τι έπαθε ή δεν έπαθε η Heard στα χέρια του Depp, τα σκληρά memes δεν είναι από μόνα τους μια μορφή βίας; Το να βάλλεται κάποιος διαρκώς από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, δεν είναι είδος ψυχολογικής επίθεσης;»

Κλείνοντας, αναφέρει: «Ήρθε η ώρα να […] πιστέψουμε τις γυναίκες –όλες τις γυναίκες. Ήρθε η ώρα να πιστέψουμε τη Heard. Τα βρετανικά δικαστήρια πείστηκαν ότι ο Depp ξυλοκόπησε την πρώην σύζυγό του. Τι αποτρέπει εμάς τους υπόλοιπους;»

Ποιος είναι ο Raven Smith;

Ο Raven Smith είναι αρθρογράφος της βρετανικής Vogue και γεννήθηκε στις 7 Μαρτίου του 1985, στις ΗΠΑ. Στη βρετανική Vogue, συνήθως, γράφει στη βραδινή στήλη της Παρασκευής για θέματα που του διεγείρουν το ενδιαφέρον καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Από τις αδελφές Kardashian, μέχρι τον Channing Tatum. Επιπλέον, γράφει σε μια μηνιαία στήλη του Style, όπου μελετά τις παράλογες λεπτομέρειες της σύγχρονης ζωής. Αποφοίτησε από το London College of Printing το 2006, με πτυχίο στη Φωτογραφία και έχει χαρακτηριστεί ως: «Το πιο αστείο άτομο στο Instagram», χάρη στις πολύ εύστοχες και ευφυείς αναρτήσεις του.

Από αναφορές στο TikTok, στις δημοφιλείς εκφράσεις από celebrities που έγιναν meme και σε διαχρονικά αγαπημένες μας σειρές, όπως τα Φιλαράκια, το προφίλ του μοιράζει απλόχερα γέλιο στους χρήστες του Instagram. Ο ίδιος, έχει χαρακτηρίσει τη δράση του στο Instagram, ως: «Πνευματώδη, επίκαιρη και διαχρονική». 

Πώς αντέδρασε το Twitter;

Η δίκη του Johnny Depp και της Amber Heard αποτελεί των ένοχη απόλαυση των ΜΜΕ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τις 11 Απριλίου. Επομένως, εύλογα, το αμφιλεγόμενο αυτό άρθρο, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, με ορισμένους χρήστες να συμμερίζονται τις απόψεις του Smith και άλλους, να σχολιάζουν επικριτικά όλα όσα υποστηρίζει. 

Εν κατακλείδι

Αδιαμφισβήτητα, κάθε μορφή βίας είναι κατακριτέα απ’ όπου κι αν προέρχεται. Δεν υπάρχει αντίλογος ως προς αυτό. Εντούτοις, όταν κυκλοφορεί ένα τόσο ακραίο άρθρο από ένα εξαιρετικά δημοφιλές ΜΜΕ, όπως η βρετανική Vogue, τότε εγείρονται ερωτηματικά. Αρχικά, η πρόθεση του Smith δεν είναι αμιγώς ξεκάθαρη. Δεν γίνεται, δηλαδή, αντιληπτό αν σκοπός του ήταν να βάλει ένα λιθαράκι στην καταπολέμηση του μισογυνισμού, με αφορμή τα προσβλητικά σχόλια που δέχεται η Amber Heard, ή αν υπάρχει κάποια ανάγκη για δημιουργία εντυπώσεων.

Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζεται πως, νοηματικά, γραμματικά και λεξιλογικά, τα θύματα δεν έχουν φύλο. Επομένως, οι εικασίες αναφορικά με μια υπόθεση βιαιοπραγίας που ακολουθεί τη νομική οδό, ως οφείλει, συμβάλλουν απλά στη δημιουργία στρεβλών πεποιθήσεων, διότι, εκ των πραγμάτων, είναι αβάσιμες και δεν μπορούν να υποστηριχθούν από ντοκουμέντα ή λοιπά αποδεικτικά στοιχεία.

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα