Εδώ και τρεις εβδομάδες, ο κόσμος των διασημοτήτων αλλά και το παγκόσμιο σείεται από την κατάθεση του Johnny Depp ενώ αναμένει καθηλωμένος για το τι θα ακολουθήσει από την κατάθεση της Heard, αλλά και από τους πιθανούς διάσημους υποστηρικτές της, όπως τον James Franco και τον Elon Musk.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η συγκεκριμένη υπόθεση φέρνει στο προσκήνιο ζητήματα ενδοοικογενειακής κακοποίησης και ψυχικής διαταραχής, που τείνουν να προβληματίσουν τις δομές της παγκόσμιας κοινωνίας.

Πιο συνοπτικά ο Depp μηνύει, την πρώην σύζυγό του, Heard, για 50 εκατομμύρια δολάρια για ένα άρθρο που έγραψε η ίδια και δημοσιεύτηκε το 2018 στην Washington Post. Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα περιέγραφε τον εαυτό της ως «δημόσιο πρόσωπο που εκπροσωπεί την ενδοοικογενειακή κακοποίηση».

Αν και ο Depp δεν κατονομάστηκε στο άρθρο, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι του κόστισε σημαντικούς προσοδοφόρους ρόλους και έχασε διάφορες συνεργασίες με εταιρείες, εκ των οποίων οι σημαντικότερες ήταν η απομάκρυνσή του από τα franchise της Disney και της Warner Brothers. Σύμφωνα με τον Depp στην ερώτηση, τί έχασες με αυτή την υπόθεση, η απάντησή του ήταν: «Τίποτα λιγότερο από τα πάντα».

Όσα συνέβησαν στο Δικαστήριο

Μέχρι τώρα ο Depp κατέθεσε ότι δεν έχει ασκήσει ποτέ σωματική βία στην Heard, με τους δικηγόρους του να την αποκαλούν «ψεύτρα που έχει εμμονή με την δημόσια εικόνα της». Ενώ παράλληλα, υποστηρίζει με παραδείγματα ότι η Heard ήταν αυτή που κατείχε μια επιθετική συμπεριφορά στη σχέση τους, προκαλώντας έντονους καυγάδες και λέγοντας «εξευτελιστικές ατάκες» που συχνά κλιμακώνονταν σε σωματική βία. 

Την ίδια στιγμή, η νομική ομάδα της Heard κατηγορούσε τον Depp για σωματική κακοποίηση, δείχνοντας στο δικαστήριο ακόμη και τα προϊόντα που χρησιμοποιούσε η Heard για να καλύψει τους μώλωπες από το πρόσωπό της. Ωστόσο, το «θαυματουργό» καλλυντικό που χρησιμοποιούσε η Heard στον γάμο της από την εταιρεία Milani Cosmetics (Conceal Perfect All-in-) προωθήθηκε για χρήση πρώτη φορά το 2017, αφού η Heard είχε χωρίσει με τον Depp ήδη από το 2016.

Ο ηθοποιός έδωσε τον απολογισμό του για αρκετές αντιπαραθέσεις στο επίκεντρο της υπόθεσης, συμπεριλαμβανομένου ενός περιστατικού το 2015 όταν το ζευγάρι βρισκόταν στην Αυστραλία για τα γυρίσματα της πέμπτης ταινίας «Πειρατές της Καραϊβικής».

Ο Depp περιγράφει ένα περιστατικό, στο οποίο η Heard ήταν θυμωμένη για μια συνάντηση που είχε με έναν δικηγόρο σχετικά με μια πιθανή συμφωνία μετά το γάμο και πέταξε μια λαβή βότκας, η οποία έσπασε στο χέρι του, τραυματίζοντας σοβαρά το μεσαίο του δάχτυλο. «Η άκρη του δακτύλου μου είχε κοπεί και κοιτούσα κατευθείαν το κόκαλο μου να βγαίνει έξω», αποκαλύπτει ο ίδιος. 

Ταυτόχρονα η δικηγόρος του Depp, Τζέσικα Μάγιερς παρουσίασε στο δικαστήριο ηχητικά αποσπάσματα με την Heard να λέει στον Depp: «Δεν σε γρονθοκόπησα, σε χτύπησα… δεν γρονθοκοπήθηκες, χτυπήθηκες». Ενώ, σε άλλο απόσπασμα η Heard τον αποκαλεί «μωρό» και παραδέχεται την άσκηση σωματικής βίας, ενώ εκείνος προσπαθούσε να ξεφύγει σε άλλους χώρους του σπιτιού.

Στην πολύωρη κατάθεσή του ο Depp, μιλά για την κακοποίηση που υπέστη από την Heard αναφέροντας τα εξής: «Εάν δεν μιλούσα, όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έχω γνωρίσει όλα αυτά τα χρόνια, θα πίστευαν ότι ήμουν απατεώνας».

Στον αντίποδα, οι κατηγορίες της Heard για κακοποιητική συμπεριφορά του Depp συνοδεύονται με σχετικό βίντεο, το οποίο τραβήχτηκε κρυφά από την ίδια. Στο video, ο ηθοποιός φαίνεται μεθυσμένος να σπάει ντουλάπια της κουζίνας, ενώ υποστηρίζει ότι «επιτέθηκα σε μερικά ντουλάπια αλλά δεν την άγγιξα». 

Στο δικαστήριο κατατέθηκαν κι άλλες ηχογραφήσεις από καβγάδες μεταξύ τους. «Γίνομαι παράλογος όταν κάνεις ταινίες, ζηλεύω και γίνομαι τρελός και περίεργος και τσακωνόμαστε πολύ περισσότερο», εκφωνεί σε συζήτηση που ακούγεται ο Depp. 

Και ενώ τα αποδειχτικά στοιχεία πάνε και έρχονται η καινούργια αποκάλυψη στο δικαστήριο ξεκαθαρίζει πολλά πράγματα για το ποιος είναι τελικά ο υπαίτιος. Η ACLU σύμφωνα με τις πρόσφατες εξελίξεις, βοήθησε την Amber Heard να συντάξει το άρθρο της Washington Post που κατηγορούσε τον Johnny Depp για κακοποίηση, αφού η ίδια υποσχέθηκε στον οργανισμό δωρεά 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων από το διαζύγιό της. Ωστόσο, η ανάληψη του ολικού ποσού δεν έγινε ποτέ, αφού δόθηκε από την Amber, μόνο το ποσό των 350.000, γεγονός που αποδεικνύει την ψευδή μαρτυρία της μπροστά στις δικαστικές αρχές.

Αμοιβαία κακοποίηση και ψυχική διαταραχή

Η πρώην θεραπεύτρια του ζεύγους σε δηλώσεις της αναφέρεται σε «Αμοιβαία Κακοποίηση» και σε μια σχέση στην οποία και τα δύο μέλη ενεργούσαν με επιβλαβή τρόπο για τον σύντροφό τους. Αναφέρει πιο συγκεκριμένα, «Αυτός ήταν «καλά ελεγχόμενος», για 20-30 χρόνια και οι δύο ήταν θύματα κακοποίησης στα σπίτια τους από το παρελθόν», γεγονός που τεκμηριώνεται από τον Depp με μια εκτεταμένη κατάθεσή του ότι ο ίδιος κακοποιήθηκε σε τεράστιο βαθμό από την μητέρα του, όπου αυτό ήταν που τον οδήγησε σε χρήση ουσιών από τα 13 του.

Εν συνεχεία, η εν λόγω θεραπεύτρια προσθέτει «Με την Heard, όλο αυτό πυροδοτήθηκε και ενεπλάκησαν και οι δύο, όπως το αντιλήφθηκα εγώ, σε μια αμοιβαία κακοποιητική συμπεριφορά».

Σημαντικές ήταν και οι δηλώσεις, που προέκυψαν από την Forensic Phycologist, Dr Shannon Curry, η οποία σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά της πορίσματα για την Heard, αναφέρει πως η κατηγορούμενη αντιμετωπίζει ζητήματα διαταραχής προσωπικότητας και όχι θέματα μετατραυματικού στρες, όπως ισχυρίστηκε η Amber. 

Johnny Depp VS Amber Heard: Τα social media στις επάλξεις

Τα social media φαίνεται να έχουν ήδη ανακηρύξει τον υπαίτιο. Οι αναρτήσεις στο Twitter και στο TikTok έχουν υποστηρίξει συντριπτικά τον Depp, με το hashtag #JusticeForJohnnyDepp, να τρεντάρει παντού δείχνοντας συμπόνια τους στα όσα έχει περάσει, σύμφωνα πάντα με τα μέχρι τώρα στοιχεία.

Ενώ την ίδια στιγμή κατακρίνουν την Amber για τον τρόπο που ντύνεται και φέρεται με σκοπό να μιμηθεί και να ταράξει τον Depp. Στον ίδιο κλοιό, πλήθος ατόμων εναντιώνεται σφόδρα στην Amber, σε βαθμό όπου σχεδόν 3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν υπογράψει μέχρι τώρα petition για την απομάκρυνση της από την ταινία Aquaman 2.

Ίσως, όλη αυτή η ανάγκη του κόσμου να υποστηρίξει τον Depp είναι γιατί ο ίδιος σπάει τα στερεότυπα της αρρενωπής και αναλλοίωτης ανδρικής φιγούρας – στερεότυπο της κοινωνίας, για ακόμη μια φορά – και εκφράζει ότι υπέστη βία από το γυναικείο φύλο.

Αν και αναμφισβήτητα οι γυναίκες είναι ένα πιο ευάλωτο, στην βία, φύλο, ίσως θα πρέπει, πλέον να καταστήσουμε και μια κοινωνία που δεν θα υπάρχει η ταμπέλα, στο ποιος είναι ικανός να κακοποιήσει ή στο ποιος είναι ικανός να είναι μόνο το θύμα, αντίστοιχα.

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα