H Camila Mendes από το “Riverdale” και η Maya Hawke από το “Stranger Things”, έρχονται να αποδείξουν πως το Netflix μπορεί να κάνει ενδιαφέρον ακόμα και το πιο χιλιοειπωμένο θέμα. Ο λόγος για το “Do revenge”

Τα έχουμε δει όλ@ τουλάχιστον από 2-3 φορές το καθένα. “Mean Girls”“Clueless”“Scream”, “10 things I hate about you”“Cruel Intentions” και τόσα άλλα. Η ίδια βασική – και κάπως επαναλαμβανόμενη – ιστορία που μας έκανε να τρέχουμε να αγοράσουμε το DVD κάθε Παρασκευή – προδίδω ηλικίες – για να έρθουν οι φίλ@ μας στο σπίτι με πίτσα και ποπ κορν και να δούμε τις ταινίες

Ήταν οι ταινίες που μας έκαναν να τρέμουμε τη στιγμή που θα πάμε στο λύκειο – το “Mean Girls” έχει τη βασική ευθύνη γι’ αυτό – και από την άλλη να ανυπομονούμε για τη στιγμή που το απόλυτο bad boy θα μεταμορφωθεί στο καλό παιδί για εμάς – “10 things I hate about you”.

Ήταν οι ταινίες που μας έκαναν να πιστεύουμε πως θα ξυπνάμε στις 6 το πρωί για να οργανώνουμε στην εν τέλεια το outfit μας – όλοι θυμόμαστε το iconic καρό co-ord  της Cher στο “Clueless” – και οι ταινίες που μας έμαθαν πως τα mean girls δεν έχουν πάντα και την καλύτερη κατάληξη. 

Το “Do Revenge” είναι μια από αυτές τις ταινίες και τα έχει όλα. Iconic outfits, mean girls, bad boys, την τυπική over-achiever μαθήτρια που είναι έτοιμη για όλα, το outsider new-girl, τους βασικούς πρωταγωνιστές που όλοι κάπως συνδέονται μεταξύ τους και τόσα άλλα. Έχει, όμως, και κάποιες διαφορές. Το revenge porn, το σκληρό bullying λόγω σεξουαλικότητας, το εξαναγκαστικό outing είναι arcs τα οποία δεν ήταν ποτέ βασικοί άξονες των teen rom-coms των ‘90’s και ‘00’s. Σήμερα, όμως, είναι. 

Τι θέση έχει το revenge porn και το σκληροπυρηνικό bullying λόγω σεξουαλικότητας σε μια teen ρομαντική κομεντί; 

Η ταινία ξεκινά όπως κάθε εφηβική κομεντί που σέβεται τον εαυτό της. Με το απόλυτο it girl με το τέλειο style τον τέλειο boyfriend και τους τέλειους φίλους. Μέσα στα πρώτα 10 λεπτά της ταινίας όμως η τέλεια ζωή της Drea (Camila Mendes) γίνεται άνω κάτω. Το βίντεο που προοριζόταν για το αγόρι της Max (Austin Abrams) ξαφνικά γίνεται leaked και οι άλλοτε πιστοί φίλοι της, γίνονται οι μεγαλύτεροι εχθροί της.

Τη στιγμή που αποβάλλεται από το σχολείο, επειδή χαστούκισε το perfect boy, συναντά την Eleanor (Maya Hawke), ένα «άγνωστο» της μέχρι τότε κορίτσι, που έμελλε να γίνει άνθρωπος που θα την βοηθούσε να πάρει το αίμα της πίσω μετά τα όσα πέρασε. 

Φυσικά όχι χωρίς ανταπόδοση, αφού η Drea, ως άλλη «εκδικητής» υπόσχεται να πάρει και αυτή εκδίκηση για την Eleanor από το κορίτσι που στα 9 της χρόνια αποφάσισε να κάνει out τη σεξουαλικότητα της και να πει σε όλη την κατασκήνωση πως την εκβίασε για να τη φιλήσει.

Από τη μέση της ταινίας και μετά το πράγμα κάπως ξεφεύγει, μέχρι που φτάνεις να αναρωτιέσαι ποιος τελικά είναι ο θύτης και ποιος το θύμα της υπόθεσης

Οι δημιουργοί της ταινίας, Jennifer Kaytin Robinsonκαι Celeste Ballard, είναι οι δύο γυναίκες που βρίσκονται πίσω και από το “Someone Great” του Netflix, λάτρευαν από πάντα τα κλασικά ‘90’s και ‘00’s high school movies και με την ταινία αυτή ήθελαν να αποδώσουν φόρο τιμής στις δικές τους αγαπημένες εφηβικές κομεντί αλλά και στις noir ταινίες του Hitchcock.

Όπως και στην ταινία του Hitchcock: “Ο Άγνωστος του Εξπρές”, δύο άγνωστοι άνθρωποι μεταξύ τους αποφασίζουν να σκοτώσουν ο ένας για τον άλλο, έτσι και εδώ, δύο άγνωστα μέχρι τότε κορίτσια μεταξύ τους αποφασίζουν να εκδικηθούν η μία για την άλλη. 

https://youtube.com/watch?v=ruWRkQc_z8A

Και ίσως ο Alfred Hitchcock να μην είναι συχνά αναφορικός καλλιτέχνης για μια ρομαντική κομεντί, και ειδικά εφηβική, είναι όμως και αυτό που κάνει αυτή την ταινία τόσο διαφορετική από τις υπόλοιπες. Και αυτή η διαφορετικότητά της ήταν αυτό που “έπεισε” τα δύο κορίτσια, Maya Hawke και Camila Mendes, να πουν το “ναι” σε μια εφηβική κομεντί.

Ερχόμενες και οι δύο από εφηβικές σειρές του Netflix (“Riverdale” και “Stranger Things”), δεν ήθελαν να ακολουθήσουν ξανά την πεπατημένη και να μπουν σε έναν ίδιο κόσμο με αυτό που ήδη παίζουν. Διαβάζοντας, όμως, το σενάριο, αντιλήφθηκαν αμέσως το πόσο διαφορετική είναι αυτή η ταινία και είπαν το “ναι”. 

Do revenge”: Μια ταινία που μπορεί να μείνει στον χρόνο

Όταν είχαν ρωτήσει τους δημιουργούς των “Friends” γιατί δεν είχαν συμπεριλάβει στοιχεία και γεγονότα της εποχής στην σειρά, εκείνοι απάντησαν πως ήθελαν να κρατήσει στο χρόνο.

Αυτό προσπάθησαν να κάνουν και όλοι οι συντελεστές της ταινίας, αφού πέρα από κάποια trendy τραγούδια του σήμερα, δεν υπάρχει κάτι άλλο που να προδίδει το πότε έγινε. Αν αναλογιστεί κανείς και το γεγονός πως η μόδα των ‘90’s και των ‘00’s είναι παντού σήμερα, θα μπορούσαμε να ορκιστούμε πως η ταινία αυτή έρχεται από το τότε. 

Σε περίπτωση που το rom-com with a twist και οι εφηβικές ταινίες δεν είναι το style σας, τότε σίγουρα η ταινία αυτή δεν είναι για εσάς. Αν, όμως, αγαπάτε αυτό το είδος και θέλετε να δείτε μια ταινία που το rom-com συναντά τον Hitchcock, τότε η ταινία αυτή θα πρέπει σίγουρα να μπει στην λίστα με τα όσα θα δείτε αυτό το ΣΚ.

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα