Η IllicitEncounters.com, ένας δικτυακός τόπος γνωριμιών για παντρεμένους, εξέτασε 2.000 από τους χρήστες του (μισοί άνδρες και μισές γυναίκες) και τους ρώτησε ποια είναι η κορυφαία σεξουαλική φαντασίωσή τους. 

Το πιο δημοφιλές αποτέλεσμα, που επιλέχθηκε από το 55% των ερωτηθέντων, ήταν η σεξουαλική επαφή με πρώην σύντροφο. Σχεδόν το ένα τέταρτο των γυναικών που συμμετείχαν στην παραπάνω έρευνα δήλωσαν, επίσης, ότι δεν αισθάνονται ενοχές που έχουν φαντασίωση με πρώην και το 76% δήλωσε ότι αυτό είναι απλώς «κομμάτι της ζωής». 

Φαντασιώνεσαι και εσύ τ@ν πρώην σου; Καλά κάνεις!

Σε περίπτωση που έχεις και εσύ παρόμοια φαντασίωση με πρώην, δεν χρειάζεται να ανησυχείς, καθώς αυτές δεν υπονοούν ότι είσαι ακόμη ερωτευμέν@ με τ@ν πρώην σου. Χαλάρωσε, πάρε μια βαθιά ανάσα και άφησε το μυαλό σου να περιπλανηθεί. Δεν είναι μόνο απολύτως φυσιολογικό να φαντασιώνεσαι @ πρώην, θα έλεγα, μάλιστα, ότι είναι και υγιές. 

Σε γενικές γραμμές, οι πιο ερωτικές φαντασιώσεις μας τείνουν να αφορούν καταστάσεις ταμπού. Εφόσον είσαι τώρα δεσμευμέν@, οι πρώην σύντροφοί σου είναι πλέον εκτός ορίων, και επομένως οι σεξουαλικές εμπειρίες που είχες μαζί τους έχουν γίνει για σένα συναρπαστικό, απαγορευμένο υλικό για φαντασιώσεις. Οι σεξουαλικές φαντασιώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εργαλείο για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αποσυνδεθούν από τον πραγματικό κόσμο και να επικεντρωθούν στην ευχαρίστησή τους.

Μάλιστα, έχει αποδειχθεί ότι οι «βρώμικες» φαντασιώσεις παίζουν σημαντικό ρόλο στη γυναικεία ικανοποίηση. Επιστημονική έρευνα αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, το τμήμα του εγκεφάλου που ελέγχει τη λογική, το άγχος και το στρες, πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί προκειμένου μια γυναίκα να φτάσει σε οργασμό. Και οι φαντασιώσεις παίζουν βασικό ρόλο στη διευκόλυνση αυτής της διαδικασίας. 

Τ@ν έχεις ξεπεράσει;

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, η φαντασίωση με πρώην είναι πολύ ok. Αυτό σημαίνει ότι δεν τ@ν έχεις ξεπεράσει; Και αν είσαι με κάποι@ άλλ@, τι λέει για την κατάσταση αυτής της σχέσης; Πρέπει να το μοιραστείς αυτό με τ@ σύντροφό σου;

Κάθε κατάσταση είναι διαφορετική, αλλά αν είσαι single, το να φαντασιώνεσαι @ πρώην δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θέλεις να τα ξαναφτιάξεις με αυτό το άτομο. Αν βρίσκεσαι σε σχέση και εξακολουθείς να φαντασιώνεσαι άτομα από το παρελθόν, η κοινή άποψη είναι ότι υπάρχουν θέματα με τ@ν τωριν@ σύντροφό σου που σε ωθεί να ρομαντικοποιείς προηγούμενες σχέσεις. Ενώ αυτό μπορεί να ισχύει σε ορισμένες περιπτώσεις, τις περισσότερες φορές οι φαντασιώσεις μπορεί να είναι ένας τρόπος να χρησιμοποιήσεις τη σχέση του παρελθόντος για να βελτιώσεις την τρέχουσα σχέση.

Αναρωτήσου τι ρόλο παίζει η φαντασίωση για σένα και ποιος είναι ο σκοπός της. Ποιο είναι το όφελος που αποκομίζεις από αυτές τις φαντασιώσεις; Αν απαντήσεις με ειλικρίνεια σε αυτές τις ερωτήσεις, αυτό θα σε βοηθήσει να προσδιορίσεις αν πρόκειται για μια υγιή ή όχι φαντασίωση.

Τρεις ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά:

  1. Δεν είσαι ικανοποιημένη single ή στην τρέχουσα σχέση σου 

Είναι απολύτως φυσιολογικό να περνάς περιόδους μονοτονίας σε μακροχρόνιες σχέσεις ή να απογοητεύεσαι αν είσαι single. Θα πρέπει, ωστόσο, να μπορείς να βρεις την ευτυχία σε όποια φάση και αν βρίσκεσαι και να μην χρησιμοποιείς φαντασιώσεις του παρελθόντος για να ξεφύγεις από το παρόν σου

  1. Τ@ς συγκρίνεις όλ@ς με τ@ν πρώην σου

Όλοι μας συγκρίνουμε, συνειδητά ή μη, τους νυν με τους πρώην. Επίσης, πολλοί είναι αυτοί που χρησιμοποιούν τις φαντασιώσεις ως έναν τρόπο για να βελτιώσουν τη τωρινή τους σχέση… και αυτό είναι καλό πράγμα! Η σύγκριση, ωστόσο, είναι και επικίνδυνη

  1. Δεν μπορείς να αγαπήσεις τον εαυτό ή τον σύντροφό σου

Αν το μόνο που κάνεις είναι να φαντασιώνεσαι τ@ν πρώην σου, τότε δεν είσαι παρών στη στιγμή. Το σημαντικό είναι να μπορέσεις να βεβαιωθείς ότι είσαι ακόμα σε θέση να ζεις στο παρόν και να απολαύσεις τη κάθε στιγμή. 

Στην τελική, οι σεξουαλικές φαντασιώσεις είναι ένα μέρος του σεξουαλικού παιχνιδιού που δημιουργεί διέγερση και ενισχύει την ηδονή. Δεν υπάρχει, άλλωστε, ένας μαγικός διακόπτης, όπου πατώντας τον να γίνεται ολική διαγραφή του παρελθόντος μας. Ωστόσο, από τη στιγμή που αφήσεις αυτές τις φαντασιώσεις του πρώην σου να μπουν εμπόδιο στην τρέχουσα σχέση με τ@ν σύντροφό ή με τον εαυτό σου, αυτό είναι ένα σημάδι ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά. 

Αν βασίζεσαι στο παρελθόν για να σε κάνει ευτυχισμέν@ στο παρόν, δεν δίνεις στον εαυτό σου μια δίκαιη ευκαιρία να βρεις την ευτυχία σήμερα. Επιπλέον, αν με αυτές τις φαντασιώσεις μπαίνεις στον πειρασμό να τα ξαναφτιάξεις με κάποι@ πρώην, σκέψου το καλά και να θυμάσαι πάντα: Eίναι πρώην για κάποιο λόγο.

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα