Πράσινα μάτια και καστανά μαλλιά, θεληματικό πηγούνι και τέλειοι κοιλιακοί. Να έχει χιούμορ, να είναι ευγενικός και να μη μιλάει εμμονικά για τα NFTs ή τη μπάλα.

Όλοι έχουμε μια λίστα με τα προσόντα και τις πράσινες σημαίες που ψάχνουμε σε πιθανούς συντρόφους. Εκτός από τα τυπικά, όμως, τα buzzwords που πολλοί αναζητούν, πλέον, όταν ψάχνουν για πιθανούς συντρόφους στα dating apps είναι: Κλιματική αλλαγή, περιβάλλον, χορτοφαγία. 

Τι το τόσο αφροδισιακό έχει το να είναι κανείς οικολόγος; 

Site και εφαρμογές γνωριμιών όπως το OkCupid, το Bumble και το Tinder έχουν παρατηρήσει ότι οι χρήστες τους που αναφέρουν στο βιογραφικό τους ότι είναι παθιασμένοι με την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον, τείνουν να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας. 

Στο Bumble, μια παγκόσμια πλατφόρμα όπου γυναίκες αποφασίζουν αν θέλουν να έρθουν σε επαφή με τους άνδρες, οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν badges στο βιογραφικό τους.

Στη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ο “περιβαλλοντισμός” ήταν το πιο δημοφιλές από αυτά το 2021. Παρομοίως, το Tinder – ένα γνωστό όνομα ακόμη και σε όσους δεν κάνουν online dating – ανέφερε πως η “προστασία του κλίματος” ήταν μία από τις φράσεις που αναφέρθηκαν περισσότερο στα βιογραφικά των Γερμανών χρηστών της Gen Z πέρυσι. 

Με βάση έρευνα του OKCupid, κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, 250.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο απάντησαν στην ερώτηση: “Είναι σημαντικό να ενδιαφέρεται ο σύντροφός σας για το περιβάλλον;” Το 90% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι πρέπει ο σύντροφός του να νοιάζεται για τον πλανήτη, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία, οι γυναίκες είχαν 7% περισσότερες προτιμήσεις στους άνδρες να ενδιαφέρονται γι’ αυτό.

Όσον αφορά την ερώτηση “Ανησυχείτε για την κλιματική αλλαγή;”, το 81% των χρηστών εξέφρασε ανησυχία – ξεπερνώντας άλλα πιθανά ζητήματα, όπως η ισότητα των φύλων και η νομοθεσία περί όπλων

Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς είναι φυσικό να θέλουμε να βγαίνουμε με ανθρώπους που μοιράζονται τις ίδιες απόψεις και αξίες με εμάς σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Αν κάποιος δεν πιστεύει ότι η κλιματική αλλαγή είναι αληθινή, για παράδειγμα, αυτό μπορεί να αποτελεί προειδοποιητικό σημάδι πως είναι αρνητής της πραγματικότητας και πως δεν θα νοιάζεται και για άλλα σημαντικά θέματα.

@findingmrheight

Finding Mr. Sustainable? Absolutely. Check out Netflix.com/SustainabilityStories yourself! #ad #greenflags #sustainability #FliptheScript

♬ original sound – Ali – Dating Coach

Οι top κόκκινες και πράσινες σημαίες – Swipe left or right; 

Πηγαίνεις με το ποδήλατο στη δουλειά; Το 57% των ερωτηθέντων μιας έρευνας που διεξήχθη από την Velotric Bike ανέφερε ότι αυτό θεωρείς ως το κορυφαίο green flag, ακολουθούμενο από την οδήγηση ηλεκτρικού αυτοκινήτου, την αγάπη για τη φύση, τη χρήση επαναχρησιμοποιούμενης τσάντας για τα ψώνια και επαναχρησιμοποιούμενων μπουκαλιών νερού.

Άλλα χαρακτηριστικά που βρέθηκαν στη δεκάδα των green flags περιλάμβαναν την αποφυγή πλαστικών μίας χρήσης, την καλλιέργεια τροφίμων στο σπίτι και τη χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς.

Από την άλλη, το νούμερο ένα red flag ήταν το να είσαι αρνητής της κλιματικής αλλαγής, με το 45% των συμμετεχόντων να δηλώνει ότι αυτό ήταν το κύριο κριτήριο, μαζί με τη σπατάλη τροφίμων και τη μη ανακύκλωση.

@climatediva

climate conversations are hot #climatechange #datenight

♬ –

Οι διαφορές στις δεσμεύσεις για τη βιωσιμότητα προκαλούν εντάσεις

Σύμφωνα με την έρευνα, σχεδόν το 80% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι οι διαφωνίες σχετικά με την οικολογική συνείδηση είχαν οδηγήσει σε συγκρούσεις στις σχέσεις, και το 82% δήλωσε ότι έχει τσακωθεί για συνήθειες που βλάπτουν το περιβάλλον.

Αυτές οι διαφωνίες μπορούν τελικά να θέσουν σε κίνδυνο τη σχέση – το 52% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι έχει χωρίσει με κάποιον λόγω των μη βιώσιμων συνηθειών του.

Τα κορυφαία eco-friendly ραντεβού

Επίσης, η έρευνα ανέλυσε τα αγαπημένα eco-friendly dates των ερωτηθέντων, με τα 5 κορυφαία να είναι το πικνίκ, το κάμπινγκ, οι βόλτες με ποδήλατο, οι βόλτες στην παραλία και η κηπουρική. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι γυναίκες προτίμησαν την ποδηλασία, ενώ οι άνδρες επέλεξαν το κάμπινγκ.

Το καλύτερο app για να γνωρίσεις ανθρώπους που σέβονται το περιβάλλον

Πού μπορεί κανείς να συναντήσει, λοιπόν, άλλους ανθρώπους με προσήλωση στη βιωσιμότητα; Σύμφωνα με τα ευρήματα του Velotric Bike, η Bumble ήταν η κορυφαία εφαρμογή για eco-friendly daters. Επομένως, αν ψάχνεις κορίτσι ή αγόρι, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις…

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα