Όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε για τους πλανήτες που επηρεάζουν τις ζωές μας. 

Το «ζώδιο» μας είναι τόσο σημαντικό όσο είναι ο ωροσκόπος μας και η σελήνη μας. Αυτή η εξαιρετική τριπλέτα διαμορφώνει απίστευτα τον χαρακτήρα μας και είναι κάτι που ο κόσμος δεν γνωρίζει όσο θα έπρεπε. Για την ακρίβεια, ο σωστός όρος για την λέξη «ζώδιο» είναι ο «Ήλιος» και στον χάρτη μας έχει μια αντιστοιχία της τάξης του 10 με 15% ποσοστίαια. Σας κάνει εντύπωση; Τόσο είναι. 

Για αυτό και υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ δύο Σκορπιών, για παράδειγμα. Ο ωροσκόπος μας από την άλλη πλευρά δείχνει την εξωτερική μας εμφάνιση και τι αύρα βγάζουμε όταν κάποιος μας γνωρίζει για πρώτη φορά.

Ο ήλιος συμβολίζει τον μπαμπά, άρα δίνει πληροφορίες για το πως μπορεί να μοιάζει ο μπαμπάς μας στη ζωή αυτή, αλλά το πιο βασικό είναι ότι δείχνει που μπορεί να λάμψει ο άνθρωπος. Για να μην σας μπερδεύω, θα το κάνω κατανοητό. 

Ένας χάρτης περιέχει μέσα του 12 οίκους, όπου κάθε οίκος αναλογεί σε ένα διαφορετικό κεφάλαιο. Ας πούμε πως ο 2ος οίκος είναι τα οικονομικά μας, το πώς δηλαδή βγάζουμε χρήματα και με ποιον τρόπο τα κερδίζουμε ή τα διαχειριζόμαστε. Ένα άλλο παράδειγμα μπορεί να είναι ο 7ος οίκος που δείχνει πως θέλουμε να μοιάζει ο/η σύντροφος της ζωής μας, αλλά και με ποιον τρόπο κάνουμε συνεργασίες. Ή ο 10ος οίκος που έχει άμεση σχέση με την καριέρα που επιλέγουμε να χτίσουμε. 

ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Έτσι, ανάλογα με την θέση που έχει ο ήλιος μας στον αστρολογικό μας χάρτη, προβαίνουμε σε συμπεράσματα σχετικά με τον εαυτό μας όσον αφορά σε ποιό κεφάλαιο της ζωής μας θα επιλέξουμε να λάμψουμε.

Από την άλλη, η σελήνη μας είναι πολύ δυνατή και δεν πρέπει να την παραβλέπουμε. Η σελήνη είναι η μαμά μας, δείχνει τις σχέσεις που έχουμε μαζί της, είναι ο τρόπος που εκδηλώνουμε τα συναισθήματά μας, καθώς και την ποιότητά τους, είναι ο τρόπος που τρώμε, ενώ σε έναν γυναικείο χάρτη μπορεί να «προβλέψει» πώς θα είναι μια γυναίκα ως μητέρα. 

Η σελήνη – όπως είδαμε με την θέση του Ηλιου ανάλογα τον οίκο που βρίσκεται– μάς καλεί να βρούμε το σημείο που νιώθουμε απόλυτα ασφαλείς και μπορούμε να καθησυχαζόμαστε.

Ποια είναι η διαφορά του Ήλιου και του ωροσκόπου; 

Σκεφτείτε τον άνθρωπο σαν ένα μεγάλο σπίτι με έναν κήπο έξω. Όταν μπαίνετε, πάντα συναντάτε τον κήπο που βρίσκεται εξωτερικά του σπιτιού πρώτα. Αυτός είναι ο ωροσκόπος μας. Αναλόγως το ζώδιο λοιπόν, ο κήπος έχει και τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά. 

Συνεχίζοντας προς τα μέσα και αναγνωρίζοντας καλύτερα το εσωτερικό του σπιτιού, αρχίζει να φαίνεται ο Ήλιος. Αυτός είναι ο λόγος που διαφέρουμε μεταξύ μας και είναι φύσει αδύνατον να είμαστε όλα τα ζώδια το ίδιο, χωρίς την παραμικρή αλλαγή. Αυτό είναι το σημείο που αρκετοί την «πατάνε» και νομίζουν πως επειδή ένας Κριός δεν έχει γούστο, θεωρούν πως όλοι οι Κριοί δεν έχουν γούστο. 

Επομένως, ο ωροσκόπος μας πάντα βρίσκεται στη θέση του και δεν εμφανίζεται ξαφνικά στα 30 μας δια μαγείας. Απλά όσο μεγαλώνουμε, μπορούμε να τον αξιοποιούμε όλο και περισσότερο. Αυτός είναι ένας μύθος που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε και χρειάζεται να μην υπάρχει η λεγόμενη «παραπληροφόρηση». 

Κάπου εδώ, να αναφέρουμε πως χρειάζεται να μαζέψουμε όλα τα κομμάτια του παζλ για να τα κολλήσουμε μεταξύ τους και να εμφανιστεί τελικά σε έναν εξαιρετικά μεγάλο βαθμό ο χαρακτήρας μας και να μην βιαζόμαστε να κρίνουμε κάποιον μονάχα από τον ήλιο του (aka ζώδιο). 

Άλλωστε, ένας αστρολογικός χάρτης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ένα εργαλείο αυτοβελτίωσης/αυτογνωσίας και ανάγνωση του βαθύτερου εαυτού μας και να κατανοήσουμε γιατί συμβαίνουν στη ζωή μας μερικά πράγματα που δεν έχουν πάντοτε μια ολοφάνερη εξήγηση.

Γνωμούλα;
+1
1
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
1
Νευρίασα
+1
32
Αγαπώ
+1
5
Σοκαρίστηκα