Co-Star

Ο Ben Weitzman, η Banu Guler και η Anna Kopp πέρασαν πολύ χρόνο διαβάζοντας για την τέχνη της αστρολογίας και ήρθαν σε επαφή με επαγγελματίες του χώρου για να καταλάβουν πώς ερμηνεύονται ουράνια γεγονότα προκειμένου να κατανοήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα αυτή τη γλώσσα.Όταν πλέον την κατέκτησαν, αποφάσισαν να την παντρέψουν με ένα πρόγραμμα ΑΙ. Και κάπως έτσι στις 11 Οκτωβρίου 2017, εγένετο Co-Star.

«Όλοι έχουν μια εμμονή με την αστρολογία», εξηγούσε στο VICE η Banu, η οποία σχεδίασε με πολύ καλαίσθητο και user friendly τρόπο την εφαρμογή.

Οι χρήστες εισάγουν την ώρα, την ημερομηνία και τον τόπο γέννησής τους, ώστε η εφαρμογή να έχει τον πλήρη γενέθλιο χάρτη. Στη συνέχεια, η μηχανή της εφαρμογής αντλεί δεδομένα από τη NASA για να παρακολουθεί τους πλανήτες καθώς κινούνται. Με αυτό τον τρόπο, το Co-Star δημιουργεί ένα καθημερινό ωροσκόπιο σχετικά με το πώς οι τελευταίες κινήσεις, που ονομάζονται διελεύσεις, επηρεάζουν έναν χρήστη με βάση τον γενεθλιακό του χάρτη. Οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν ο ένας τον άλλον, να συγκρίνουν γραφήματα και να δουν τη συμβατότητά τους. Κι αν είναι αρκετά συμβατοί, ίσως μπορέσουν να ξεκινήσουν και μια κουβέντα με κάποιον διαδικτυακό «φίλο», με ένα screenshot

«Μπαίνω στο Co-star κάθε βράδυ νομίζω, εκτός αν είμαι σε φουλ γαμώ διάθεση που ούτε καν το σκέφτομαι, γιατί κάποιες φορές τα quotes του έχουν ενδιαφέρον. Όχι σε επίπεδο προβλέψεων, νομίζω ότι απλώς τρολάρουν με έναν παράξενο τρόπο το mood μου. Σκέψου ότι το αγαπημένο μου είναι όταν πέφτουν εντελώς έξω, π.χ. όταν έχω χωρίσει και μου λέει ότι είμαι φουλ powerful στα ερωτικά. Δεν πιστεύω στα ζώδια ως τρόπο να προβλέψεις το μέλλον ή κάτι τέτοιο, αλλά τα αγαπημένα μου memes είναι πάντα ζωδιακά, γιατί με έναν κουλό τρόπο πέφτουν μέσα, οπότε σε ένα ενεργειακό επίπεδο, με εξήγηση ότι ας πούμε η εικόνα του σύμπαντος την στιγμή της γέννησης μας δεν υπάρχει περίπτωση να μην παίζει κάποιο ρόλο ακόμα και σε επίπεδο “τόνου” στην προσωπικότητα μας ή έστω κάπως πιο ρευστά». 

«Δε μπορώ να σου το εξηγήσω. Επίσης, το Co-Star έγινε για εμένα ένας τρόπος να αγκαλιάσω την κριντζιά που προκαλούν οι συζητήσεις για την αστρολογία και η αμηχανία που γεννά μια τέτοια συζήτηση. Το πιο wtf στόρι μου με το Co-Star είναι μια φορά, σε ένα πολύ heartbreaking σκηνικό γκομενικό που έληξε κάπως κινηματογραφικά μετά από μήνα ταλαιπωρίας και ρευστότητας μπαίνω μετά το heartbreak να δω τι σκατά λεει η μαλ*κία και έγραφε: “Σήμερα θα λήξει μια υπόθεση που σε ταλαιπωρεί καιρό”. Προφανώς έγινε screenshot και έφερα κόσμο στο app, να αναγνωριστεί αυτό», εξηγεί η Βάνα.

co-star

Το Co-Star δεν έχει να κάνει τόσο με το αν πιστεύεις ή όχι στα ζώδια. Άλλωστε, οι προβλέψεις «γράφονται με έναν πονηρό τρόπο για να βρεις κάποιο σημείο να ταυτιστείς», όπως θα σας έχουν πει ήδη οι φίλοι σας. 

«Το Co-Star το κατέβασα πριν δυο καλοκαίρια, με μια παρέα από το Πήλιο. Για πλάκα ήταν, δεν πιστεύω στα ζώδια αλλά το είχα αφήσει ενεργό να μου στέλνει ειδοποιήσεις. Κάθε μέρα εκεί το πρωί που σου στέλνει ένα quote με την φάση σου, ήταν ωραίο. Ήταν ενδιαφέρον το με ποιους κάνεις match. Για όσους το παρακολουθούν, πρέπει να είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο», αναφέρει ο Κωνσταντίνος. Σε ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Αλέξης. 

«Δεν πιστεύω στα ζώδια. Μπαίνω επειδή ξεκίνησε από μια καυλάντα με φίλους, τα στέλνουμε ο ένας στον άλλον όταν λίγο ταυτιζόμαστε αλλά δε μπορώ να πω ότι το νιώθω συχνά. Μπαίνω μήπως και βρω τίποτα να σχολιάσω και να χαβαλεδιάσω, σαν να μπαίνω στο Instagram του DPG για να δω τίποτα ενδιαφέρον και να το στείλω σε ομαδικές», σημειώνει.

co-star

Η Ευαγγελία μπορεί να μη πιστεύει στα ζώδια, αλλά τα χρησιμοποιεί καμιά φορά για να σπάσει την σοβαροφάνεια του κόσμου. 

«Τα τελευταία 3 χρόνια βλέπω ομοιότητες και αναγνωρίζω κοινά χαρακτηριστικά με άτομα που έχουμε κοινό ζωδιακό χάρτη. Αλλά θεωρώ ότι είναι ένα cute θέμα για να ξεκινήσεις να μιλάς με έναν άνθρωπο. Το Co-Star μπήκε στη ζωή μου στη δεύτερη καραντίνα. Μου λέει την πρωινή καλημέρα, κλείνω το ξυπνητήρι και βλέπω το personal note, έχει πλάκα, μου φτιάχνει την διάθεση. Έχει και κάποια ωραία features όπως το να στέλνεις ένα γράμμα στον μελλοντικό σου εαυτό. Είναι σαν ένα φιλαράκι. Επίσης, μου αρέσει με ποιους φίλους είσαι συμβατή και να τους πεις καλημέρα. Είχε πει σε μια φίλη ότι θα επιστρέψει στον πρώην της και της το στέλνω και γελάγαμε». 

co-star

«Εννοείται ότι ψάχνω ερωτικές και συντροφικές προβλέψεις, όπως κι όλοι μας νομίζω. Μου είχε γράψει όταν χώριζα ότι σε λίγες μέρες θα έχουν όλα τελειώσει και θα είμαι πάλι ήρεμη, κάπως μου έδινε ελπίδα. Η ενασχόληση με τα ζώδια μου αρέσει για να την σπάω σε αυτούς που το παίζουν τόσο σοβαροί και είναι σε φάση “ακόμα πιστεύετε στα ζώδια;”. Νιώθω ότι είναι κάπως κομπλεξικοί και έχουν μια ανάγκη να αποδείξουν ότι είναι έξυπνοι, οπότε το να τους λέω ότι πιστεύω στα ζώδια είναι μια αγαπημένη μου ασχολία», καταλήγει.  

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
1
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα