Ακόμα δεν συστάθηκε καλά-καλά η Βουλή στη νέα της μορφή, και ο πρόεδρος της «Νίκης», Δημήτρης Νατσιός, ξετύλιξε το σύγχρονο (not) αφήγημά του. Κάπως έτσι, εύλογα, ξέσπασε πάρτι στο Twitter.

Το μάθημα «αγνότητας» στα σχολεία και το δικαίωμα του αγέννητου παιδιού –από πότε είναι αυτή η εφημερίδα;

Καλεσμένος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ήταν ο Δημήτρης Νατσιός, όπου μίλησε για τη φιλοσοφία του κόμματος «Νίκη», τη σχέση του με την εκκλησία, ενώ αποσαφήνισε αν όντως η «Νίκη» ανήκει στο χώρο της ακροδεξιάς. Ακόμη, αναφέρθηκε στις απόψεις της «Νίκης» περί αμβλώσεων, κάνοντας λόγο για το «δικαίωμα του αγέννητου παιδιού».

Κι έτσι, ο μεσαίωνας μας έκρουσε τη θύρα.

«Αυτές οι συζητήσεις είναι πολύ στενάχωρες, είναι πολύ δύσκολες. Έχουν προκαλέσει δράματα σε νέα παιδιά. Η άποψή μας είναι ότι υπάρχει το δικαίωμα του αγέννητου παιδιού. Από εκεί και πέρα πρέπει να γίνεται και μια διαφορετική αγωγή στα σχολεία, μια αγωγή της αγνότητας», δήλωσε.

Όσον αφορά στην αμφιλεγόμενη σχέση του κόμματος με την εκκλησία, ο κ. Νατσιός τόνισε πως ουδεμία πηγή χρηματοδότησης έχει λάβει η «Νίκη» από αυτήν. 

«Επίσημη στήριξη δεν υπήρχε ποτέ. Εγώ πηγαίνω στο Άγιο Όρος, όπως ξέρουν τα άλλα κόμματα, ήξεραν τη “Νίκη”. Δεν την προωθούσαν όμως». Επιπλέον, στα σχόλια περί σύνδεσης του κόμματος με την ακροδεξιά, πρόσθεσε: «Δεν είμαστε θρησκόληπτοι, ούτε ακροδεξιοί ή φασίστες».

Τέλος, αναφορικά με τις θέσεις του κόμματος περί σεξουαλικής αγωγής, είπε τα εξής: «Αντί να διδάσκουμε συνταγές μαγειρικής, θα μπορούσαμε να διδάσκουμε κείμενα από τους μεγάλους μαστόρους της λογοτεχνίας μας. Σας ενοχλεί η λέξη αγνότητα; Αν διδάξεις κείμενα του Ελύτη, του Πολέμη, του Δροσίνη, του Κάλβου, γαληνεύει η ψυχή των παιδιών».

Καλώς τα δεχτήκαμε!

Μάλλον οι απόψεις θα ακούγονται διαρκώς από τούδε και στο εξής. Και, πιθανότατα, εις τριπλούν, διότι τρία είναι τα συντηρητικά κόμματα στη Βουλή αυτή τη στιγμή. Λογικά, θα ακολουθήσουν εκτενή λογύδρια για το πόσο σπουδαίοι ήταν η αρχαίοι ημών πρόγονοι –ενώ χρειάζεται να τους αφήσουμε στην ησυχία τους και να κοιτάξουμε μήπως αφήσουμε στους απογόνους μας μια παρακαταθήκη, ή για το πόσο ωραία θα ήταν αν κάναμε καμιά 7-8 παιδιά– κι ας μην μπορούμε/θέλουμε να ανταπεξέλθουμε. 

Αυτό που αγνοούμε είναι πως, εκτός από τις εργασιακές συνθήκες –που είναι σε τραγική κατάσταση– ένας σημαντικότατος παράγοντας που συμβάλλει στα συνεχώς αυξανόμενα κύματα μετανάστευσης των νέων, είναι το διαρκές εμπρός-πίσω (αγωνιστικούς χαιρετισμούς στον Περίανδρο Πώποτα). Δηλαδή, πάνω που πάμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά –έστω και ημιτελές–, πάντοτε κάτι συμβαίνει και επιστρέφουμε στην εποχή του κρυφού σχολειού. 

Σε μία Ευρώπη που νομοθετεί και στηρίζει με κάθε επιμέρους μεταρρύθμιση στην ελευθερία, στην αυτοδιάθεση, στην αξιοπρεπή και δίκαια αμειβόμενη εργασία και στην ισότητα, τα κατορθώματά μας λογικά θα φαντάζουν σαν… κακόγουστο αστείο;

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα