Όχι ότι δεν το περιμέναμε, όχι ότι δεν το γνωρίζαμε, όχι ότι δεν το φοβόμασταν.
Το (καθόλου) προοδευτικό κόμμα «Νίκη» κατάφερε να μπει στη Βουλή μέσα από τις κάλπες της 25ης Ιουνίου, από κοινού με άλλα δύο ακροδεξιά κόμματα: Τους «Σπαρτιάτες» και και την «Ελληνική Λύση».
Ακόμα δεν συστάθηκε καλά-καλά η Βουλή στη νέα της μορφή, και ο πρόεδρος της «Νίκης», Δημήτρης Νατσιός, ξετύλιξε το σύγχρονο (not) αφήγημά του.
Κι εμείς, παρακολουθούμε αποσβολωμένοι, βλέποντας παράλληλα το πάρτι που έχει ξεσπάσει στο Twitter.
👉Ο Νατσιός της Νίκης θέλει να μπει στα σχολεία η… αγωγή «της αγνότητας»
— Καθίκι (@KYTKYTKYTKYTKYT) July 3, 2023
Ο άνθρωπος πραγματικά έχει κάψει φλάτζα! Και μόνο που ανοίγει το στόμα του θυμάσαι αυθόρμητα τον Κατακουζινό με το ΒΥΖΑΝ! 🤣#Βουλη pic.twitter.com/qsVXBJMOIU
Το μάθημα «αγνότητας» στα σχολεία και το δικαίωμα του αγέννητου παιδιού – από πότε είναι αυτή η εφημερίδα;
Καλεσμένος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ήταν ο Δημήτρης Νατσιός, όπου μίλησε για τη φιλοσοφία του κόμματος «Νίκη», τη σχέση του με την εκκλησία, ενώ αποσαφήνισε αν όντως η «Νίκη» ανήκει στο χώρο της ακροδεξιάς.
Ακόμη, αναφέρθηκε στις απόψεις της «Νίκης» περί αμβλώσεων, κάνοντας λόγο για το «δικαίωμα του αγέννητου παιδιού».
Κι έτσι, ο μεσαίωνας μας έκρουσε τη θύρα.
«Αυτές οι συζητήσεις είναι πολύ στενάχωρες, είναι πολύ δύσκολες. Έχουν προκαλέσει δράματα σε νέα παιδιά. Η άποψή μας είναι ότι υπάρχει το δικαίωμα του αγέννητου παιδιού. Από εκεί και πέρα πρέπει να γίνεται και μια διαφορετική αγωγή στα σχολεία, μια αγωγή της αγνότητας», δήλωσε.
Όσον αφορά στην αμφιλεγόμενη σχέση του κόμματος με την εκκλησία, ο κ. Νάτσιος τόνισε πως ουδεμία πηγή χρηματοδότησης έχει λάβει η «Νίκη» από αυτήν.
«Επίσημη στήριξη δεν υπήρχε ποτέ. Εγώ πηγαίνω στο Άγιο Όρος, όπως ξέρουν τα άλλα κόμματα, ήξεραν τη «Νίκη». Δεν την προωθούσαν όμως».
Επιπλέον, στα σχόλια περί σύνδεσης του κόμματος με την ακροδεξιά, πρόσθεσε: «Δεν είμαστε θρησκόληπτοι, ούτε ακροδεξιοί ή φασίστες».
Τέλος, αναφορικά με τις θέσεις του κόμματος περί σεξουαλικής αγωγής, είπε τα εξής:
«Αντί να διδάσκουμε συνταγές μαγειρικής, θα μπορούσαμε να διδάσκουμε κείμενα από τους μεγάλους μαστόρους της λογοτεχνίας μας. Σας ενοχλεί η λέξη αγνότητα; Αν διδάξεις κείμενα του Ελύτη, του Πολέμη, του Δροσίνη, του Κάλβου, γαληνεύει η ψυχή των παιδιών».
Νατσιός, Νiκη: «Η λέξη αγνότητα σας ενοχλεί; Αν διδάξετε ένα κείμενο του Πολέμη, του Ελύτη, του Δροσίνη, του Κάλβου, όλα αυτά είναι κείμενα αγνότητας»
— ναи∂α #ѕумραи_gαмιєѕαι_αѕуѕτολα (@amy4sanity) July 3, 2023
Αναλόγως κυρ Νατσιέ μου, αναλόγως ε 🥳 pic.twitter.com/O8jF75P0wD
Καλώς τα δεχτήκαμε!
Ναι, μάλλον αυτές τις σύγχρονες απόψεις θα ακούμε διαρκώς από δω και πέρα. Και, πιθανότατα, εις τριπλούν, διότι τρία είναι τα συντηρητικά κόμματα στη Βουλή αυτή τη στιγμή.
Λογικά, θα ακολουθήσουν εκτενή λογύδρια για το πόσο σπουδαίοι ήταν η αρχαίοι ημών πρόγονοι – ενώ χρειάζεται να τους αφήσουμε στην ησυχία τους και να κοιτάξουμε μήπως αφήσουμε στους απογόνους μας μια παρακαταθήκη, ή για το πόσο ωραία θα ήταν αν κάναμε καμιά 7-8 παιδιά – κι ας μην μπορούμε/θέλουμε να ανταπεξέλθουμε.
Αυτό που αγνοούμε είναι πως, εκτός από τις εργασιακές συνθήκες – που είναι σε τραγική κατάσταση, ένας σημαντικότατος παράγοντας που συμβάλλει στα συνεχώς αυξανόμενα κύματα μετανάστευσης των νέων, είναι το διαρκές εμπρός-πίσω (αγωνιστικούς χαιρετισμούς στον Περίανδρο Πώποτα).
Δηλαδή, πάνω που πάμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά – έστω και ανάπηρο – τσουπ, κάτι συμβαίνει και γυρίζουμε στην εποχή του κρυφού σχολειού.
Σε μία Ευρώπη που νομοθετεί και στηρίζει με κάθε επιμέρους μεταρρύθμιση την ελευθερία, την αυτοδιάθεση, την αξιοπρεπή και δίκαια αμειβόμενη εργασία και την ισότητα, τα κατορθώματά μας λογικά θα φαντάζουν σαν… κακόγουστο αστείο;