Τα «Φιλαράκια» δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις μιας και αποτελούν την κορυφαία sitcom σειρά όλων των εποχών. 

Ακόμη και σήμερα, 29 χρόνια μετά την προβολή του πρώτου επεισοδίου, κάνουν εκατομμύρια τηλεθεατές να κλαίνε από τα γέλια αλλά και από τη συγκίνηση. Οι φανατικοί τηλεθεατές που έχουν παρακολουθήσει τα «Φιλαράκια» δεκάδες φορές, σίγουρα έχουν διαπιστώσει πως πολλά βιβλία που προβάλλονται στη σειρά προϊδεάζουν το κοινό για την εξέλιξη της πλοκής της ιστορίας. 

Σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου, λοιπόν, συγκεντρώσαμε 8 βιβλία που μας θυμίζουν τις πιο αξέχαστες στιγμές της αγαπημένης μας σειράς. 

Love you forever, S10 EP4 

Υπάρχουν πολλά βιβλία που εντοπίσαμε στα «Φιλαράκια», στο επεισόδιο με τα πρώτα γενέθλια της Έμμα. Κάποια από αυτά είναι αληθινά και κάποια άλλα όχι. Ωστόσο, ένα ξεχωρίζει από τον τίτλο του: «Love you forever» είναι ο τίτλος του και είναι ενδιαφέρον ότι ο Τζόι διαβάζει αυτό το βιβλίο φωναχτά, λίγα μόνο επεισόδια αφού φίλησε τη Ρέιτσελ.

365 things every new mum should know, S9 EP2 

Στο συγκεκριμένο επεισόδιο, το μόνο πράγμα που θα κάνει την Έμμα να σταματήσει να κλαίει, είναι η αγκαλιά της Μόνικα. Έτσι, ενώ αυτό το βιβλίο φαίνεται να προορίζεται για τη Ρέιτσελ, στην πραγματικότητα δημιουργούν την ιδέα της Μόνικα ως μητέρα, κάτι που συμβαίνει αργότερα στη σειρά.

Will the Circle Be Unbroken? Reflections on Death, Rebirth, and Hunger for a Faith – Studs Terkel, S8 EP11

Άλλο ένα βιβλίο, το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της πλοκής. Συγκεκριμένα, ο Ρος το διαβάζει όταν η Μόνα του ζητά να στείλουν μαζί μια χριστουγεννιάτικη κάρτα κι εκείνος συνειδητοποιεί αμέσως ότι έκανε λάθος στη σχέση τους. Παρατηρώντας τον τίτλο του βιβλίου: “Will the circle be unbroken?“, μπορούμε πλέον να διαπιστώσουμε πως ο συνεχής κύκλος των κακών σχέσεων που δημιούργησε μετά το χωρισμό του με τη Ρέιτσελ, φαίνεται να τον ζόριζε πολύ…

Beethoven’s Hair: An Extraordinary Historical Odyssey and a Scientific Mystery Solved – Russell Martin, S7 EP15

Γιατί ο Ρος διαβάζει ένα βιβλίο για τον Μπετόβεν; Πιθανώς, επειδή είναι το επεισόδιο όπου ετοιμάζεται να παίξει τη γκάιντα στο γάμο του Τσάντλερ και της Μόνικα. Έρχεται σε επαφή με τη μουσική πλευρά του, εν ολίγοις! Επιπλέον, χάρη στη μοναδική διακριτικότητα που τον χαρακτηρίζει, μάθαμε όλοι ότι ετοιμάζει το τραγούδι “Celebration“. Και μάλιστα, θα μπορούσαμε να συφμωνήσουμε πως δεν είναι και ό,τι καλύτερο έχουμε ακούσει… 

The Art of Happiness – Dalai Lama, S6 EP13

Η αδερφή της Ρέιτσελ, η Τζιλ, την οποία υποδύεται η Ρις Γουίδερσπουν, έρχεται να ταράξει τη ζωή των φίλων μας. Συγκεκριμένα, η Φοίβη λέει στη Ρέιτσελ ότι αισθάνεται μια σπίθα ανάμεσα στη Τζιλ και τον Ρος. Η Ρέιτσελ, αν και κατά βάθος δεν το θέλει, πείθει την Τζιλ να βγει ραντεβού μαζί του.

Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η Ρέιτσελ διάβαζε την «Τέχνη της Ευτυχίας», την οποία δεν φαίνεται να βιώνει εκείνο το διάστημα στη ζωή της – αφού βουρκώνει στη σκέψη ότι κάποια άλλη γυναίκα θα βγει με τον άντρα που ερωτεύτηκε.

The Alchemist – Paulo Coelho, S5 EP22

Ο Ρος διαβάζει αυτή την κλασική ιστορία της αυτοανακάλυψης στο επεισόδιο πριν πάει στο Λας Βέγκας και παντρευτεί τη Ρέιτσελ… υπό την επήρεια ακραίας μέθης. Το βασικό μήνυμα του βιβλίου είναι να ακολουθείς τα όνειρά σου — αυτό είναι ίσως αυτό που τον παρακινεί να πει ψέματα στη Ρέιτσελ.

Με αυτό τον τρόπο, προσπαθεί να αποτρέψει την ακύρωση του γάμου τους, ώστε να πραγματοποιήσει το όνειρό του – να παντρευτεί τη Ρέτσειλ και να μην αποκτήσει ακόμη ένα διαζύγιο. 

Ανεμοδαρμένα ύψη & Τζέιν Έιρ, S5 EP9

Η Ρέιτσελ και η Φοίβη παρακολουθούν μαζί μαθήματα λογοτεχνίας, αλλά η Ρέιτσελ δεν φαίνεται να ασχολείται, ούτε να δείχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αφού τα «Ανεμοδαρμένα ύψη» έχουν να κάνουν με το πόσο καταστροφική μπορεί να είναι η ζήλια και η εκδίκηση, ενώ παράλληλα η «Τζέιν Έιρ» είναι η εξέλιξη ενός χαρακτήρα, τότε είναι προφανές ότι και τα δύο λογοτεχνικά θέματα εφαρμόζονται στην κύρια πλοκή αυτού του επεισοδίου.

Για όσους δε θυμούνται, είναι εκεί που ο Ρος αισθάνεται τόσο απογοητευμένος από τη ζωή του – έχοντας δύο διαζύγια και μία έξωση – που έχει μία πρωτοφανή έκρηξη όταν κάποιος του κλέβει το σάντουιτς. Και κάπως έτσι, παίρνει αναγκαστική άδεια, αφού οι συνεργάτες του νιώθουν πως κάτι δεν πάει καλά με την ψυχική του υγεία.

Αυτά, λοιπόν, ήταν τα βιβλία που λειτούργησαν έμμεσα ως easter eggs στα «Φιλαράκια». Εσείς, τα είχατε προσέξει;

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα