Η εθνοκάθαρση από το Ισραήλ έχει τις ευλογίες των συνήθων υπόπτων. 

«Είναι απάνθρωπο να ζητάτε από τους ανθρώπους της Γάζας να καταγγείλουν τη Χαμάς, όταν βλέπουν τη Χαμάς να εκδικείται τον βασανιστή τους. Είναι απάνθρωπο. Κάθε φορά μας φωνάζουν οι δημοσιογράφοι και μας ρωτάνε αν καταδικάζουμε τη βαρβαρότητα της Χαμάς. Αν δεν το κάνουμε, υπονοούν ότι “καλά μας κάνει το Ισραήλ”».

«Είναι η ίδια ηθική με αυτή των Ναζί που “καθάρισαν” το χωριό των Καλαβρύτων γιατί οι Καλαβρυώτες δεν κατέδωσαν τότε τους δύο “κακούς εγκληματίες” που σκότωσαν τους δύο χαριτωμένους Γερμανούς φαντάρους». 

Αυτά είναι τα λόγια του Μοχάμεντ Ελ Μπάτα, Παλαιστίνιου πρόσφυγα που με σπαραγμό μίλησε λίγες ημέρες πριν στο κανάλι του Kontra, τα μεσάνυχτα. Κι έχει πραγματικά μια απονιά και μια ασέβεια η απαίτηση μας αυτή, όταν οι άνθρωποι αυτοί εδώ και 72 χρόνια είναι εγκλωβισμένοι στη «μεγαλύτερη υπαίθρια φυλακή στον κόσμο» – όπως χαρακτηρίζουν οι ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων την Παλαιστίνη, στην οποία το νερό, το ρεύμα, τα καύσιμα και τα τρόφιμα είναι διακόπτες στα χέρια του Ισραήλ που τους ανοιγοκλείνει ανενόχλητο με την ευχή Αμερικής και Ευρώπης. 

Αυτό που θέλω, λοιπόν, να ξεκαθαρίσω εξ αρχής είναι ότι η κριτική, ο διάλογος, η διαμάχη μας για το πώς νιώθουμε εμείς με την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, δεν μπορεί να αποτελεί μέτρο για το πώς το βιώνει ο Παλαιστινιακός λαός.

Η «11η Σεπτεμβρίου του Ισραήλ»

Στις 7 Οκτωβρίου, η Μέση Ανατολή πέρασε σε μια νέα φάση της ιστορίας της. Η επίθεση της Χαμάς, η οποία αναφέρεται άλλοτε ως «11η Σεπτεμβρίου του Ισραήλ» κι άλλοτε «Τρίτη Ιντιφάντα» στον δημόσιο διάλογο, αιφνιδίασε ένα από τα πιο εξελιγμένα και εκτεταμένα δίκτυα πληροφοριών στη Μέση Ανατολή, δημιουργώντας μια τεράστια ρωγμή στο διεθνές κύρος του Ισραήλ, το οποίο εδώ και μέρες έχει προβεί σε έναν άνευ προηγουμένου βομβαρδισμό της Γάζας.

Συγχρόνως, η Δύση δίνει για ακόμη μια φορά ρεσιτάλ υποκρισίας, αποδίδοντας στο Ισραήλ το δικαίωμα στην αυτοάμυνα δικαιολογώντας ένα από τα μεγαλύτερη εγκλήματα πολέμου της ιστορίας που συντελείται δίπλα μας. Έτσι, μπορεί και καταδικάζει τις δολοφονίες των Ισραηλινών αμάχων από τη Χαμάς, αδιαφορώντας για τα χωρίς διάκριση χτυπήματα μεταξύ αμάχων και μαχητών που δέχεται η Γάζα.

Η κλίμακα της έντασης ξεπερνά ό,τι έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, μετατρέποντας τη φρίκη σε θέαμα. Δεκάδες φωτογραφίες και βίντεο κατακλύζουν τα social media με νεκρούς αμάχους σε Παλαιστίνη και Ισραήλ, με πολλά μέσα ενημέρωσης να προσπαθούν να κρατήσουν «αποστάσεις», κάνοντας λόγο για «σκοτωμένους Ισραηλινούς» και «πεθαμένους Παλαιστίνιους».

Τι πλούσια η ελληνική γλώσσα, ε; Πόσο εύκολα κι ανώδυνα, τελικά, μπορείς να περάσεις το μήνυμα που θες στο τέλος της ημέρας;

Η απάντηση του Ισραήλ ή αλλιώς η επιχείρηση «Σιδερένια Ξίφη», με έχει κάνει να σβήσω τόσες φορές τον αριθμό των νεκρών στο χαρτί, που τελικά σκίστηκε μαζί με κάθε ελπίδα για δίκαιη λύση του Παλαιστινιακού. Την ώρα που γράφω τις λέξεις αυτές, οι νεκροί Παλαιστίνιοι είναι 2.670, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 10.000. Από μεριάς Ισραήλ, οι νεκροί ανέρχονται στους 1.400 και οι τραυματίες στους 3.300. Μένοντας στους αριθμούς, αξίζει να αναφερθεί ότι μέσα σε οκτώ ημέρες, έπεσαν 6.000 ρουκέτες στην Παλαιστίνη από το Ισραήλ, τον ίδιο αριθμό δηλαδή που έριξαν οι ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, μέσα σε έναν χρόνο.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η Maha Hussaini, διευθύντρια του Euro-Med Human Rights Monitor, δημοσίευσε στο Χ (πρώην Twitter) ότι «το Ισραήλ χρησιμοποιεί τον διεθνώς απαγορευμένο λευκό φώσφορο στη Γάζα».

Αποκτήνωση στη Γάζα

Το Ισραήλ τελεί υπό παραφροσύνη επιδιδόμενο σε μια μαζική στρατιωτική επίδειξη δύναμης. Παλαιότερα, οι Ισραηλινοί αναφέροντας σε «χτυπήματα ακριβείας» ενώ τώρα ο ίδιος ο Υπουργός Άμυνας κάνει λόγο για «ανθρωπόμορφα ζώα», προαναγγέλλοντας ανοιχτά τη διάπραξη μαζικών φρικαλεοτήτων.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, του οποίου η δημοφιλία κατρακυλά στο εσωτερικό της χώρας του, ανακοίνωσε ότι κάθε μέλος της Χαμάς πρέπει ήδη να θεωρεί τον εαυτό του νεκρό, μόνο που μαζί με τους μαχητές ο στρατός του δολοφονεί αδιακρίτως όποια κι όποιον βρεθεί μπροστά του. Την ώρα που 300.000 στρατιώτες κι άρματα μάχης βρίσκονται σε αναμονή, έτοιμα να ισοπεδώσουν τη Γάζα από τη στεριά, τον αέρα και τη θάλασσα, ο εκπρόσωπος νοσοκομείων Αλ-Σίφα κάνει έκκληση: «Υποφέρουμε και ο κόσμος δεν κουνάει το δαχτυλάκι του. Αυτό είναι ένα SOS προς όλο τον κόσμο, πρέπει να μας βοηθήσετε».

Τα νοσοκομεία στη Γάζα μετατρέπονται σε μαζικά νεκροταφεία, ενώ κάποια αυτά έχουν ήδη βομβαρδιστεί. Άνθρωποι θάβονται στις αυλές τους γιατί δεν υπάρχει κανείς πλέον να αναζητήσει τα πτώματα. Έχουν όλοι σκοτωθεί.

Το τελεσίγραφο της θανατικής ποινής

Στις 13 Οκτωβρίου, ο ισραηλινός στρατός ειδοποίησε τα Ηνωμένη Έθνη για το γεγονός ότι ο παλαιστινιακός πληθυσμός πρέπει να μετεγκατασταθεί εντός 24 ωρών. 1,1 εκατομμύριο άνθρωποι, δηλαδή, πρέπει να εγκαταλείψουν τη γη τους σε μια μόλις ημέρα, με τον ΟΗΕ να ζητάει την ακύρωση του τελεσίγραφου χαρακτηρίζοντας την εκκένωση «αδύνατη» και με σοβαρές ανθρωπιστικές επιπτώσεις, για να πάρει τελικά την απάντηση «ντροπή» από το Ισραήλ.

Από την άλλη, η Χαμάς συνεχίζει το παιχνίδι της παράνοιας και το παιχνίδι των ψυχών, ζητώντας από τους κατοίκους της Γάζας να μην εγκαταλείψουν την περιοχή υποκύπτοντας στην προπαγάνδα των Ισραηλινών.  Περισσότεροι από 423.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί, μέχρι στιγμής, από τη Γάζα εν όψει του νέου καταστροφικού σταδίου, αυτό δηλαδή της χερσαίας εισβολής. Από το άψογα ενορχηστρωμένο σχέδιο εθνοκάθαρσης της Γάζας δεν θα μπορούσε να λείπει η απόλυτη στήριξη των ΗΠΑ και των υπόλοιπων δυτικών χωρών, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα.

Η μαζική δηλαδή στοχοποίηση αμάχων, η συλλογική τιμωρία ενός ολόκληρου λαού, ο βομβαρδισμός νοσοκομείων, είναι για τα περισσότερα κράτη που παρατηρούν αυτό το έγκλημα να διαπράττεται σε ζωντανή μετάδοση μπροστά στα μάτια τους, το νόμιμο δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Είμαστε θεατές ενός πραγματικού πολέμου κι ας θυμόμαστε τις μέρες που φωνάζαμε πως «ο πόλεμος δεν είναι εικόνα στις ειδήσεις». Είμαστε θεατές ενός εγκλήματος που μόλις ξεκινά παρά τα ήδη χιλιάδες θύματα. 

Θα κλείσω όμως όπως άρχισα, με τα λόγια του Μοχάμεντ Ελ Μπατά:

«Υπήρχε πληροφορία ότι η Χαμάς κάτι θα κάνει και τους άφησαν για να προχωρήσουν στην τελική λύση. Εδώ και 75 χρόνια εκτελείται μια εθνοκάθαρση που ο κόσμος κάνει τα στραβά μάτια. Φτάσαμε στο τέλος».

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα