Μπορεί η εκκεντρική «Φοίβη» που γνωρίσαμε μέσα από τα «Φιλαράκια» να είχε αυτοπεποίθηση και πολλές κατακτήσεις στο ιστορικό της, στην πραγματικότητα, όμως, η Liza Kudrow εξομολογήθηκε πως ένιωθε τεράστια ανασφάλεια για το σώμα της. 

Η πρωταγωνίστρια της σειράς «Τα Φιλαράκια» – που διεκδικεί τα σκήπτρα για μία από τις καλύτερες sitcoms όλων των εποχών – δε δίστασε να αναφερθεί στην εσωτερικευμένη διαμάχη με την εικόνα της. Μάλιστα, όπως ανέφερε σχετικά, έμπαινε στη διαδικασία να συγκρίνει την εικόνα του σώματός της με αυτές της Courteney Cox και της Jennifer Aniston. Ως εκ τούτου, η διαδικασία σύγκρισης – σε συνδυασμό με τα πρότυπα της τότε εποχής – λειτουργήσαν επικουρικά στο να εντείνεται ακόμη περισσότερο η ανασφάλειά της.

Σχεδόν δύο δεκαετίες μετά τα «Φιλαράκια», η Liza Kudrow εξομολογήθηκε τα όσα βίωνε και αισθανόταν, μιλώντας στο podcast Popcrushed. Επρόκειτο για μια εξομολόγηση από καρδιάς, η οποία μας υπενθυμίζει ότι κάθε άνθρωπος καλείται να παλέψει με τους δαίμονές του. Ανεξαρτήτως τραπεζικού λογαριασμού, φήμης, εμφάνισης ή αποδοχής από το ευρύ κοινό. Επίσης, πρόκειται για μια εξομολόγηση που έρχεται να σπάσει μερικά ταμπού και να αποδείξει ότι ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, ακόμη και για celebrities που διαχρονικά αγαπάμε και θαυμάζουμε.  

 Liza Kudrow για την ανασφάλεια που αισθανόταν σε σχέση με το σώμα της: «Ένιωθα σαν ένα βουνό δίπλα στην Courteney και τη Jennifer»

Στο πλαίσιο της εν λόγω συζήτησης, λοιπόν, το θέμα στράφηκε προς την εικόνα του σώματος, με τη Liza Kudrow να παραδέχεται ότι κατά τη διάρκεια της σειράς προσπαθούσε συνεχώς να χάσει βάρος. Σήμερα, βέβαια, δήλωσε πως αισθάνεται απογοήτευση που η διαρκής προσπάθειά της για απώλεια κιλών επιβραβευόταν με κομπλιμέντα.

«Δυστυχώς, αυτό που εισέπραττα ήταν πως αν μια γυναίκα είναι λιποβαρής, είναι ωραία. Και τα διαστήματα που ήμουν πολύ αδύνατη, αρρώσταινα όλη την ώρα […]. Νόμιζα ότι ήμουν πολύ αδύνατη. […] Και κοιτάζω τις φωτογραφίες και λέω, Ουάου, οι φωτογραφίες δεν είναι καθόλου αντιπροσωπευτικές”, δήλωσε. «Και μόλις με είδα στη σειρά, συνειδητοποίησα πως η εικόνα μου δεν ήταν αυτή που νόμιζα».

«Και αυτό ήταν που ήταν τρομακτικό. Με πλημμύριζαν ανήσυχες σκέψεις του τύπου: «Ω, πρέπει να χάσω βάρος;», «Πρέπει να κάνω δίαιτα. «Δεν προσπαθώ να πω ότι ήμουν υπέρβαρη, απλώς δεν είχα ιδέα πώς φαίνεται πραγματικά το σχήμα του σώματός μου». Και συνέχισε, λέγοντας πως άρχισε να αγαπάει το σώμα της από τα σαράντα της χρόνια κι έπειτα. «Είναι εντάξει. Έτσι ακριβώς φαίνομαι», είπε η γνωστή ηθοποιός. «Είναι εντάξει. Κάντε ό,τι χρειάζεται για να είστε υγιείς. Όμως, αυτό είναι το σώμα σας και είναι μια χαρά».

Κατόπιν, πρόσθεσε ότι έμπαινε στη διαδικασία να συγκρίνει την εικόνα της με αυτές της Courteney και της Jennifer, μια κίνηση η οποία ενίσχυε την ανασφάλεια για το σώμα της. «Βλέπεις τον εαυτό σου στην τηλεόραση και σκέφτεσαι: «Θεέ μου, είμαι απλώς ένα βουνό. […] Ναι, ένιωθα σαν ένα θηλυκό βουνό δίπλα στην Courteney και τη Jennifer». Με τον καιρό, βέβαια, η Liza είπε ότι έχει αναπτύξει μια πιο υγιή σχέση με το σώμα της, ενώ παράλληλα «αγκαλιάζει» πια το γήρας με πολύ θετική ενέργεια. «Απλώς προχωράω. Εντάξει, τι; Είσαι μεγαλύτερος. Αυτό είναι καλό, γιατί είναι κακό;».

Οι εξομολογήσεις τέτοιου είδους είναι πολύτιμες

Η Liza Kudrow, ως «Φοίβη» παραμένει μέχρι και σήμερα στη συλλογική μας μνήμη ως μια ξέγνοιαστη, αλέγρα φιγούρα με μεγάλα αποθέματα χιούμορ και αυτοπεποίθησης.

Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι στο πλαίσιο του τηλεοπτικού της ρόλου έχει πει ατάκες, όπως:

«Were you planning on kissing me, ever?»

«You should hear my phone number».

«Just take off your shirt and tell us».

«You should see me when…Oh no, I actually look pretty good».

 Εντούτοις, μέσα από τέτοιου είδους εξομολογήσεις επικοινωνούνται πολύ σοβαρά ζητήματα, τα οποία συνάδουν με τη σωματοδυσμορφική διαταραχή και είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Εκτός αυτού, σε μία κοινωνία που βελτιώνεται και εξελίσσεται, δεν χωρούν στερεοτυπικές αντιλήψεις για την εικόνα του σώματος. Ειδικά οι νεότερες γενιές θα ήταν πολύ ωφέλιμο να αποτινάξουν κάθε φιλοσοφία που ενέχει διακρίσεις.

Το κάθε σώμα είναι μοναδικό και χρειάζεται να το αγαπάμε και να το φροντίζουμε, έχοντας πάντα κατά νου πως η μοναδική παράμετρος που πρέπει να υπολογίζουμε είναι η υγεία. Εφόσον, λοιπόν, σφύζουμε από υγεία, μπορούμε να βάλουμε στο πιάτο μας ό,τι μα Ό,ΤΙ επιθυμούμε.

Κι αυτό είναι εντάξει.

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα