Βγαίνεις με κάποι@ εδώ και μερικούς μήνες και φαίνεται ότι τα πράγματα σοβαραίβουν. Ίσως άρχισες να τρέφεις συναισθήματα για αυτ@ν, ωστόσο, νιώθεις λίγο άβολα με την όλη φάση, ο αρχικός ενθουσιασμός έχει εξαφανιστεί και η ατμόσφαιρα έχει χαλάσει.

Εάν κάτι τέτοιο συμβαίνει συστηματικά, θέλω να ξέρεις πως δεν είσαι μόν@. Υπάρχει ένας όρος για κάποι@ που νιώθει σεξουαλική έλξη μόνο πριν από την συναισθηματική δέσμευση και την οικειότητα. Αυτός ονομάζεται “fraysexuality”. Αν έχεις ακουστά τον όρο “demisexuality” (όταν, δηλαδή, κάποιος πρέπει να νιώσει το απόλυτο συναισθηματικό δέσιμο για να διεγερθεί σεξουαλικά), fraysexuality είναι, ουσιαστικά, το ακριβώς αντίθετο.

Πιθανότατα, αναρωτιέσαι: «Είμαι fraysexual; Πότε θα περάσει η σεξουαλική έλξη για τον σύντροφό μου; Τι σημαίνει να βγαίνεις ή να κοιμάσαι με κάποιον που είναι fraysexual; Θα μπορέσω ποτέ να έχω μια επιτυχημένη μακροχρόνια σχέση;» 

Don’t worry, θα σου λύσουμε όλες τις απορίες. 

Τι σημαίνει  “fraysexuality”;

Με λίγα λόγια, fraysexuality είναι όταν κάποι@ χάνει το σεξουαλικό τ@ ενδιαφέρον για τη σχέση μόλις αρχίσει να σχηματίζει έναν συναισθηματικό δεσμό. Είναι, ουσιαστικά, η εμπειρία της σεξουαλικής έλξης προς, ως επί το πλείστον, άγνωστους ανθρώπους.

Αν και το σεξουαλικό ενδιαφέρον χάνεται, αυτό δεν ισχύει απαραίτητα και με το ρομαντικό ενδιαφέρον. Οι fraysexual άνθρωποι δεν σταματούν να νιώθουν ερωτευμένοι με το ταίρι τους, δηλαδή. Να σημειωθεί, επίσης, ότι η έννοια του fraysexuality αφορά όλα τα φύλα, όλες τις σεξουαλικότητες και προσανατολισμούς.

Πώς μπορώ να ξέρω αν είμαι fraysexual;

Καταρχάς, είναι φυσιολογικό να διαπιστώσει κανείς ότι η ταυτότητα φύλου, ο σεξουαλικός προσανατολισμός του ή η σεξουαλική έλξη για τ@ σύντροφό του αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου. Ένα fraysexual άτομο μπορεί να παρατηρήσει ότι μόλις οι σχέσεις του γίνουν πιο στενές ή ολοκληρωμένες, χάνει το σεξουαλικό ενδιαφέρον για τον σύντροφό του. Και πάλι, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αγαπάει τ@ν συντροφό του ή ότι δεν θέλει ένα μέλλον μαζί τ@ – σημαίνει απλώς ότι δεν τον ελκύει πλέον σεξουαλικά.

Αν είσαι fraysexual, μπορεί επίσης να αισθάνεσαι έντονη σεξουαλική έλξη για άτομα που δεν γνωρίζεις καθόλου. Οι fraysexual άνθρωποι σε μακροχρόνιες σχέσεις πιθανόν να αναρωτηθούν αν είναι ασέξουαλ μόλις η σχέση εξελιχθεί.

Kαι τότε, μπορεί να αρχίσουν να έλκονται σεξουαλικά από κάποι@ που μόλις γνώρισαν. Είναι σημαντικό να λάβεις υπόψη σου ότι το fraysexuality είναι μια ανθρώπινη κατάσταση που δεν ελέγχεται εύκολα και διαφέρει από το φόβο δέσμευσης. Oι fraysexuals μπορούν να έχουν μακροπρόθεσμες σχέσεις με πραγματική δέσμευση, μάλιστα!

@angstyace

Replying to @88eli fraysexuality! this will most likely be the last microlabel i talk about for awhile (besides demi and gray) #asexual #fraysexual #acetok #aroace

♬ original sound – rachel

Αν είμαι fraysexual, μπορώ να έχω μία ή περισσότερες σοβαρές σχέσεις;

Εννοείται! Ένα fraysexual άτομο μπορεί να έχει εξίσου σοβαρές μονογαμικές όσο και μη μονογαμικές σχέσεις. Ο συγκεκριμένος σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι κάτι που μπορεί εύκολα κάποιος να κατανοήσει. Άρα η αυτογνωσία και οι επικοινωνιακές δεξιότητες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην προκειμένη περίπτωση.

Παρόλο που δεν είναι εύκολο να συμβαδίσουν δύο άνθρωποι αν ο σεξουαλικός τους προσανατολισμός είναι διαφορετικός, η ειλικρίνεια και η κουβέντα χωρίς αναστολές θα βοηθήσουν και εσένα και τ@ν σύντροφό σου να συνεχίσετε να είστε ευτυχισμένοι.

Αν εσύ και ο σύντροφός σου ενδιαφέρεστε περισσότερο για μια μακροχρόνια σχέση σε αντίθεση με μια σούπερ ενεργή σεξουαλική ζωή, το fraysexuality σου πιθανότατα δεν θα σταθεί εμπόδιο. Εναλλακτικά, μπορεί να συνειδητοποιήσεις ότι ο ιδανικός σύντροφός για εσένα θα ήταν κάποιος που είναι επίσης fraysexual, καθώς θα βιώνετε τη σεξουαλική έλξη με παρόμοιο τρόπο.

@screenwriterlisi

🔞 Frays*xual – Thank you @forgotten_vixen (Reynard) for the vid suggestion! ❤️

♬ Mount Everest – Labrinth

Αν ο σύντροφός μου είναι fraysexual, τι σημαίνει αυτό για τη σεξουαλική μου ζωή;

Μια τέτοια κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη για κάποιον που δεν είναι fraysexual, διότι μπορεί να νιώθει ότι @ σύντροφός του τoν απορρίπτει, προκαλώντας, έτσι, δυστυχία στη σχέση ή ακόμα και χωρισμό. 

Αν @ σύντροφός σου είναι fraysexual, συζήτησε μαζί τ@ τι θα μπορούσε να λειτουργήσει γι’ αυτ@ν και ενθάρρυνε την διεξαγωγή συζητήσεων με ευαισθησία και σεβασμό. Δεν είναι ευθύνη ενός να εκπληρώσει τις ανάγκες κάποιου άλλου, αλλά είναι επιτακτική ανάγκη κάθε ατόμου να εκφράσει τις επιθυμίες, τις ανάγκες και τις ανασφάλειές του.

Συν τοις άλλοις, μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει μικρή σεξουαλική δραστηριότητα στη σχέση. Ο fraysexual σύντροφος ίσως προτιμά να το κάνετε λιγότερο ή να εκφράζει τον αισθησιασμό και την οικειότητα μέσα από αγκαλιές και φιλιά. Σίγουρα με τη συζήτηση θα καταλάβετε και οι δύο τι χρειάζεστε.

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα