Για πολλούς ανθρώπους, το σεξ είναι το πιο σημαντικό μέρος της σχέσης τους. Δεν αισθάνονται, όμως, όλοι έτσι.

Παρόλο που είναι αρκετά συνηθισμένο, δεν είναι εύκολο όταν ένας από τα δύο μέλη της σχέσης περνάει «ασέξουαλ» φάσεις ενώ ο άλλος όχι. Στο σύγχρονο κόσμο, η χαμηλή σεξουαλική επιθυμία είναι η πιο συνηθισμένη ανησυχία γύρω από το σεξ που αναφέρουν οι γυναίκες. Πολλές είναι οι φορές που έχουμε ακούσει μια γυναίκα να δηλώνει πως δεν επιθυμεί το σεξ, αλλά πως εξακολουθεί να το απολαμβάνει όταν τελικά το κάνει. Πώς εξηγείται αυτό, λοιπόν; 

Δεν είσαι ασέξουαλ αν ξαφνικά δεν θες να κάνεις σεξ – μήπως είσαι απλά κουρασμένη; 

Στο ξεκίνημα μιας σχέσης, βιώνουμε την αυθόρμητη επιθυμία – μια σεξουαλική επιθυμία που έρχεται αυθόρμητα. Όσο περνάνε οι μήνες και τα χρόνια, μεταβαίνουμε στην ανταποκρινόμενη επιθυμία – την επιθυμία για σεξ που δημιουργείται αφού ξεκινήσει το όλο παιχνίδι. Είναι ανώφελο να προσδοκείς ότι θα νιώθεις για κάποιον το ίδιο μετά από 4 χρόνια σχέσης.

Παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν και τους δύο προαναφερόμενους τύπους επιθυμίας αποτελούν το στρες, το άγχος, τα προβλήματα στη σχέση, τα προβλήματα ψυχικής υγείας, η κόπωση, η κακή διατροφή, η απειρία και τα φάρμακα. Αν ο στόχος σου είναι να αυξήσεις τη σεξουαλική επιθυμία σου, πρέπει να προσπαθήσεις να αλλάξεις μερικές απλές συνήθειες στη σχέση σου, καθώς και να δημιουργήσεις χώρο για την αυτοεξερεύνηση ώστε να έρθεις (ξανά) σε επαφή με τη σεξουαλική σου πλευρά.

https://www.tiktok.com/@riley_morgann__/video/7039444451709865262

Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες χάνουν την ερωτική τους επιθυμία

-Αντισυλληπτικά χάπια

Υπάρχουν ορμόνες στο αντισυλληπτικό χάπι! Η αντίδραση μπορεί να διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα, ωστόσο, ορισμένες έρευνες έχουν αποδείξει ότι το χάπι μπορεί να μειώσει τη λίμπιντο.

-Μητρότητα 

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι η μητρότητα επηρεάζει τη σεξουαλική ζωή των περισσότερων γυναικών. Είστε κουρασμένες, αγχωμένες και μπορεί να μην αισθάνεστε πια σέξι. Κανείς δεν μας το λέει αυτό όταν είμαστε έφηβες ή στα 20 μας, αλλά το σεξ είναι πολύ διαφορετικό αφού έχεις παιδιά.

Yep, το να είσαι μαμά σημαίνει να λες συχνά “ναι” στις απαιτήσεις των άλλων, και σε κάποια φάση, μπορεί να δεις το σεξ ως άλλη μια απαίτηση. Δοκίμασε να μιλήσεις στ@ν σύντροφό σου για τη πίεση που αντιμετωπίζεις και να είσαι ανοιχτή στο πώς επηρεάζει τη σεξουαλική σου ζωή. 

-Εικόνα του σώματος

Αν αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου και εκτιμάς το σώμα σου, είναι πιο πιθανό να είσαι ανοιχτή στη σεξουαλική εμπειρία. Αν, από την άλλη, δεν νιώθεις ικανοποιημένη με την εμφάνισή σου και έχεις αρνητικά συναισθήματα για το σώμα σου, πιθανότατα αποφεύγεις συνειδητά τη σεξουαλική δραστηριότητα.

-Στρες

Το άγχος το βιώνουν πλέον συχνά οι περισσότεροι άνθρωποι. Και, δυστυχώς, αυτό μπορεί να έχει άμεσο αντίκτυπο στη σεξουαλική μας ζωή. Προσπάθησε να προγραμματίσεις το σεξ και να χαλαρώσεις πριν από αυτό. Κάνε ένα αφρόλουτρο και φόρεσε τα μεταξένια σου εσώρουχα. Το σεξ είναι ένα ουσιαστικό μέρος της σύνδεσης με το άτομο που αγαπάς και είναι σημαντικό να του δώσεις το χρόνο που του αξίζει!

Τι μπορείς να κάνεις

Το κλειδί είναι να επαναφέρεις τη σπίθα στη σχέση σου (η σπίθα δεν σημαίνει απαραίτητα σεξ!) Όταν είστε στο κρεβάτι/καναπέ και βλέπετε μια σειρά, πάρε τ@ν σύντροφό σου αγκαλιά και δώσε τ@ ένα (ή δύο) καυτά φιλιά. Όταν μαγειρεύει πήγαινε από πίσω τ@ και δώσε τ@ ένα πεταχτό φιλί στο μάγουλο. Μόλις φέρετε πίσω αγάπη και τρυφερότητα στη σχέση σας, τότε μπορείτε να ξεκινήσετε να σκέφτεστε και πάλι το σεξ. Βγες από τη συνήθεια να λες «όχι» – αντιθέτως, πες «όχι, αλλά μπορούμε να δοκιμάσουμε». 

Μπορείς, επίσης, να (ξανά) ξεκινήσεις να αυνανίζεσαι! Αν δεν ξέρεις το σώμα σου και τι σου αρέσει, πώς άλλωστε μπορεί να το γνωρίζει αυτό κάποιος άλλος; Όταν ενσωματώνουμε την αυτοϊκανοποίηση και την εξερεύνηση στη ζωή μας, μαθαίνουμε περισσότερα για το τι μας αρέσει. Αυτό, με τη σειρά του, θα μας βοηθήσει στο να νιώθουμε πιο άνετοι και σίγουροι κατά τη διάρκεια του σεξ. 

Κάτι ακόμα που μπορείς να σκεφτείς είναι τι σε κάνει turn on, αλλά και turn off. Ακούγεται πολύ απλό, αλλά αν τα σημειώσεις, δεν θα αισθάνεσαι πια άσχημα με τον εαυτό σου τις φορές που κοιμήθηκες χάλια ή είχες πολύ άγχος στη δουλειά και μετά δεν ήθελες να κάνεις σεξ. Αντιθέτως, όταν έχεις περάσει το ΣΚ σου κάνοντας χόμπι και αράζοντας στον ήλιο, το σεξ είναι πολύ πιο πιθανό να συμβεί. 

@vanessaandxander

Has your partner ever tried to initiate and you find yourself feeling the opposite of turned on? Here’s what to do when that happens! #forcouples #marriedlife #tipsforcouples #healthyrelationships #initiation When Your Partner Initiates Tips For Couples Have a Healthy Relationship When You’re Not In The Mood

♬ original sound – Vanessa + Xander Marin

Τέλος, θέλω να σταματήσεις να είσαι τόσο σκληρή με τον εαυτό σου. Όταν μειώνεται η συχνότητα των ερωτικών επαφών, τείνουμε να κατηγορούμε το άτομο που βιώνει τη χαμηλή σεξουαλική επιθυμία. Αυτός ο τρόπος σκέψης, ωστόσο, θα σε αφήσει να αισθάνεσαι ενοχές. Πρέπει και @ σύντροφός σου να προσπαθήσει να αλλάξει. Όχι μόνο εσύ.

Με καλή επικοινωνία και ειλικρινή αφοσίωση και από τους δυο σας, μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα και να «ξαναθυμηθείτε» πως αισθανόσασταν στην αρχή της σχέσης σας.

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
3
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα