Οι συζητήσεις γύρω από την πολιτική, συνήθως, είναι “τζιζ”, διότι οι συνομιλητές τείνουν να φανατίζονται, να υψώνουν τον τόνο της φωνής τους, να κρίνουν ξεκάθαρα ατομικιστικά και όχι συλλογικά, με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται εντάσεις πολύ γρήγορα. 

Αν σου έλεγα, όμως, ότι υπάρχει μια πράξη που μπορεί να γεφυρώσει το πολιτικό χάσμα, θα με πίστευες; Πόσο μάλλον, αν σου έλεγα ότι αυτή η πράξη είναι το σεξ! Ναι, το σεξ, καλά διάβασες. Ναι, μπορείς να κάνεις σεξ με κάποι@ που έχει διαφορετική πολιτική αντίληψη από εσένα. Το πραγματικό ερώτημα εδώ, όμως, είναι: Πρέπει να το κάνεις;

Πολιτικές διαφωνίες και σεξ

Ας ξεκινήσουμε με το προφανές: Οι διαφωνίες μεταξύ δύο ανθρώπων που αναπνέουν και έχουν ενδιαφέρον είναι αναπόφευκτες. Μάλιστα, όσο περίεργο κι αν ακούγεται, μια παθιασμένη διαφωνία μπορεί να λειτουργήσει ως διεγερτικό και να οδηγήσει σε μια φλογερή ερωτική συνεύρεση

Ξέρεις ποια είναι η πιο τέλεια ερώτηση που μπορείς να κάνεις σε ένα πρώτο ραντεβού; (hint: Όχι δεν αφορά το επάγγελμά τ@ ή πώς επιθυμεί να περνά τον ελεύθερό τ@ χρόνο;). Η πιο τέλεια ερώτηση που μπορείς να κάνεις στ@ν άλλ@ν και να τ@ κεντρίσεις το ενδιαφέρον αφορά το ποια είναι η πιο αμφιλεγόμενή τ@ άποψη; Αν η άποψή τ@ είναι πραγματικά φρικτή, τότε you “dodged a bullet” – που λένε. Αν είναι απλώς λίγο «άτακτη», τότε το σεξ θα είναι πιθανότατα καλό.

Στο τέλος της ημέρας, αυτό που θα κάνει ένα date ξεχωριστό είναι το πείραγμα και η πρόκληση. Έτσι ερωτεύεσαι. Μάλιστα, το να βρεις κάποιον με ίδιες πολιτικές απόψεις με εσένα μπορεί να αποτελέσει το μεγαλύτερο turn off. Σκέψου το, θες πραγματικά έναν καθρέφτη του εαυτού σου; Αυτό δεν έχει suspense και κανένα απολύτως ενδιαφέρον. 

Σχέσεις με αντίθετες απόψεις

Φυσικά, όταν λέμε διαφορετικές πολιτικές απόψεις δεν εννοούμε ούτε τα δύο αντίθετα άκρα ούτε απλώς τι κόμμα ψηφίζεις ή ποια πρόσωπα θες στην κυβέρνησή σου. Εννοούμε την ιδεολογία και τις αξίες σου. Μερικές μικρές διαφορές είναι νορμαλ και υγιείς.

Είναι πάντα καλή ιδέα να διευρύνεις τους ορίζοντές σου, άλλωστε. Αν οι διαφορές, ωστόσο, είναι πολύ σημαντικές, τότε κολυμπάς σε επικίνδυνα νερά. Κάποιος με πολύ διαφορετικές πολιτικές απόψεις από εσένα δεν βλέπει τα πράγματα όπως τα βλέπεις εσύ, και αυτό μπορεί να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα. 

Τέτοιες σχέσεις με αντίθετες απόψεις υπάρχουν και στις τάξεις των celebrities. Πάρε για παράδειγμα την Kim Kardashian και τον πρώην άντρα της, Ye (Kanye West). Η Kim, για παράδειγμα, είναι υπέρ των αμβλώσεων ενώ ο Ye είναι κατά και υποστηρίζει σάπιους πολιτικούς (γεια σου, Τραμπ).

Φυσικά, αυτό δεν ισχύει μόνο με τους celebrities. Σύμφωνα με έρευνα της πλατφόρμας γνωριμιών eHarmony, 1,6 εκατομμύρια σχέσεις στην Αγγλία τερματίστηκαν λόγω αγεφύρωτων διαφορών στο θέμα του Brexit. Συνεπώς, είναι προφανές ότι σε κάθε σχέση, αν δεν υπάρχουν όρια, μπορεί να υπάρχουν τσακωμοί και οι πολιτικές απόψεις είναι ένας λόγος.

@sexadviceforseniors

If I’m in a scenario where I don’t have to talk much then the other persons politics don’t really bother me for dinner dates are another story. You get to know someone and then you have to decide how much or how willing you are to have sex with them especially if they’re politics and basic values do not align with your own. #sexandpolitics#SexAdvice#SexEducationForSeniors#Over60DinnerDate #ooosingviews #bibirnoffs Rel#RelationshipChallenges

♬ original sound – Sex Advice for Seniors

Τελικά, μπορεί το σεξ να γεφυρώσει το πολιτικό χάσμα;

Πολλές φορές στο σεξ, όμως, ειδικά σε ένα one night stand, δεν σε ενδιαφέρει ούτε το όνομα τ@ άλλ@, πόσο μάλλον οι πολιτικές τ@ απόψεις. Έτσι, η σημαντική ερώτηση εδώ δεν είναι εάν «πρέπει να κάνεις σεξ με κάποιον που έχει διαφορετικές πολιτικές απόψεις από εσένα;» – ίσως ναι, αν είσαι μαζοχιστής – αλλά εάν «είναι δυνατόν να κάνεις καλό σεξ με κάποιον που έχει διαφορετικές πολιτικές απόψεις από εσένα;». 

Αυτό εξαρτάται από το πώς βλέπει κανείς το σεξ. Αν το σεξ για σένα είναι μια διαφυγή, μια ευχαρίστηση, τότε δεν ξέρω κατά πόσο μπορείς να ταξιδέψεις εκεί που θες, αν @ άλλ@ βλέπει τα πράγματα πολύ διαφορετικά από εσένα. Το πολιτικό χάσμα μπορεί να δημιουργήσει σοβαρές δυσκολίες και συγκρούσεις ανάμεσα σε εσένα και το άλλο άτομο.

Σε άλλες περιπτώσεις, ωστόσο, το σεξ μπορεί να λειτουργήσει ως μια μορφή επικοινωνίας και σύνδεσης μεταξύ ανθρώπων που έχουν διαφορετικές πολιτικές απόψεις. Μπορεί να υπάρξει ένας διάλογος και ανταλλαγή ιδεών, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε κατανόηση και συμβιβασμό.

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα