Είναι ολόκληρη επιστήμη, είναι ιεροτελεστία. Περνάμε ατελείωτες ώρες στον καθρέφτη προκειμένου να περιποιηθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εμφάνισή μας, ενώ παράλληλα κατακλυζόμαστε από αισθήματα άγχους και αγωνίας. Όλες έχουμε γκουγκλάρει τα red flags που πρέπει να προσέξουμε πριν το πρώτο ραντεβού. Γιατί, όμως, παραβλέπουμε τα «green flags» (ξέρεις, αυτά τα ελπιδοφόρα σημάδια που εμφανίζονται κάπου-κάπου);

Ναι, οκ, μπορεί να έχουμε όλες low AF expectations, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να ξέρουμε πώς να αναγνωρίσουμε τις «πράσινες σημαίες». Προτού, λοιπόν, βγεις ραντεβού, καλό θα ήταν να ανακαλύψεις ποια είναι τα «green flags», τα οποία υποδηλώνουν ότι… θα πάει καλά αυτό!

Σαφής και συνεπής επικοινωνία

Μεταξύ των πιεστικών deadlines στη δουλειά και των οικογενειακών υποχρεώσεων, κανείς δεν έχει χρόνο για ασταμάτητο texting. Ωστόσο, ένα date που σου απαντά γρήγορα, φαίνεται να δίνει προτεραιότητα σε σένα και το χρόνο σου. Μάλιστα, αν σε ενημερώνει όταν έχει μια κουραστική μέρα αντί να σε αφήνει στο «διαβάστηκε», τότε έχεις κάνει κίνηση ματ. Εκτός από την άμεση επικοινωνία, οι εκτενείς απαντήσεις και οι συμπληρωματικές ερωτήσεις του συνομιλητή συγκαταλέγονται στα «green flags».

Δεν θέλεις να προσπαθείς συνεχώς να αποκωδικοποιήσεις τι θέλει να πει ο ποιητής, ούτε να αμφιβάλλεις για το αν θα δεις μήνυμά του όταν σε διαβεβαιώνει ότι θα επικοινωνήσει μαζί σου.

Δεν είναι ουτε σφηκοφωλιά, ούτε ανοιχτό βιβλίο

Ναι, το oversharing αποτελεί «red flag». Βέβαια, είναι έξυπνο να μοιράζεται ο απέναντί σου ορισμένες πληροφορίες για τον εαυτό του, ώστε να νιώθεις ότι τον γνωρίζεις καλύτερα με την πάροδο του χρόνου μεν, αλλά εξακολουθείς να θέλεις να ανακαλύψεις περισσότερα για εκείνον. Ας υποθέσουμε, παραδείγματος χάρη, ότι αναφέρει την πρώην του. Αυτό, από μόνο του, δεν είναι κάτι κακό. Μάλιστα, τα θετικά συναισθήματα για έναν πρώην σύντροφο υποδεικνύουν ότι το date σου έχει βρει γαλήνη και ψυχική ηρεμία.

Αυτό που θα βοηθούσε είναι να αναζητήσεις σημάδια που προδίδουν ότι έχει αποκτήσει γνώσεις και εμπειρίες από την προηγούμενη σχέση του, χωρίς να παρουσιάζει τάσεις για πισωγυρίσματα. Σε λέξεις, αυτό μπορεί να μεταφραστεί ως εξής: «Η τελευταία μου σχέση κράτησε δύο χρόνια και είχαμε καλή χημεία. Τελικά, όμως, δεν μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε αποτελεσματικά και τα χαλάσαμε».

Φυσικά, δεν πρέπει να μονοπωλεί τη συζήτηση η πρώην – και βέβαια, το ίδιο ισχύει και για τη δική σου πλευρά. Αν ένας πιθανός σύντροφος σε ρωτήσει στο πρώτο ραντεβού τι συνέβη στην τελευταία σου σχέση, μπορείς να πεις απλά ότι «απομακρυνθήκαμε». Στο δεύτερο ραντεβού, εάν το θέμα ξανάρθει στην επιφάνεια, μπορείς να προσθέσεις μερικές ακόμη πληροφορίες.

Ακόμη, μπορείς να το προσαρμόσεις αυτό και σε άλλα, βαθύτερα θέματα. Και να θυμάσαι πάντα: Η αρχή μιας σχέσης συνεπάγεται οικοδόμηση εμπιστοσύνης.

Κοινές αξίες και ενδιαφέροντα

Ο κοινός τρόπος σκέψης, τα κοινά ενδιαφέροντα και το να υπάρχει κοινή σύμπνοια στις πεποιθήσεις, τις αρχές και τις αξίες σας, αποτελεί σημαντικό μέρος μιας επιτυχημένης σχέσης.

Όταν είστε έτοιμοι και οι δύο να εμβαθύνετε σε αυτά τα θέματα, να είστε ειλικρινείς και να αναλύσετε το κατά πόσο ταυτίζεστε ή δεν ταυτίζεστε.

Σέβεται τα όριά σου

Άλλο ένα «green flag»: Όταν ο πιθανός σύντροφός σου είναι διακριτικός και γνωρίζει τα όριά σου, σε ρωτά όταν δεν ξέρει και δεν τα καταπατά. Ας υποθέσουμε, για παράδειγμα, ότι του ζητάς να συναντηθείτε σε ένα μπαρ ή εστιατόριο στο πρώτο ραντεβού και έχεις εκφράσει ότι νιώθεις πιο άνετα να βγαίνεις σε δημόσιους χώρους. Τι προτείνει για το δεύτερο ραντεβού;

Αν σου πει να βρεθείτε σε ένα εστιατόριο ή να πάτε σινεμά, υπέροχα. Αν συνεχίσει να σε πιέζει να πας στο σπίτι του ή το αντίστροφο, αυτό είναι ένα σημάδι ότι μπορεί να μην σέβεται τα όριά σου.

Σέβεται τη ρουτίνα σου

Ο νέος σου σύντροφος ξέρει ότι έχεις γυμναστική κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, και δεν θα προσπαθήσει να αλλάξει το πρόγραμμά σου. Το λαμβάνει υπόψη του και το σέβεται, και σε ενθαρρύνει να το ακολουθείς.

Σέβεται τους άλλους

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα της εφαρμογής γνωριμιών Plenty of Fish, η νούμερο ένα «πράσινη σημαία» είναι όταν το date δείχνει σεβασμό απέναντι στους ανθρώπους γύρω του. Ο τρόπος, ας πούμε, που απευθύνεται στο σερβιτόρο μαρτυρά πολλά για το σύστημα αξιών του. Αν, λοιπόν, είναι ευγενικός, ευγνώμων και γενναιόδωρος, αυτό είναι ένα σημαντικό «green flag».

Είναι ανοιχτόμυαλος

Οι γνωριμίες δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά μια σημαντικότατη παράμετρος που χρειάζεται να έχεις πάντα κατά νου, είναι να είσαι πάντα ο εαυτός σου. Γι’ αυτό, ένα σημαντικό «green flag» είναι να αισθάνεσαι απόλυτη αποδοχή στο ραντεβού.

Αυτό σημαίνει ότι ο άνθρωπος που κάθεται απέναντί σου, σε ακούει χωρίς να προβαίνει σε επικριτικά σχόλια ή να σου «κουνάει το δάχτυλο». 

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα