Είτε επιλέξει κανείς να το κάνει αμέσως μετά το χωρισμό, είτε ακόμη και πριν από αυτόν, η διαγραφή των φωτογραφιών με έναν πρώην, είναι – στις μέρες μας – εξαιρετικά συχνό φαινόμενο.

Και λέω στις μέρες μας, γιατί, παλαιότερα ήταν πιο σύνηθες κάποιος να πετάξει – ή ακόμα και να κάψει (drama) – τις φωτογραφίες με τον πρώην συντροφό του, σε περίπτωση που τα πράγματα πήγαιναν στραβά. Στο σημερινό κόσμο των social media, πάλι, αν το επιθυμείς, μπορείς να διαγράψεις κάθε ίχνος της παλιάς σου σχέσης με ένα μόνο κλικ!

Πανεύκολο;

Ίσως και όχι, αν σκεφτεί κανείς πως – ακόμα κι αν σε κάποιους φαίνεται περίεργο – δεν επιλέγουν όλοι να το κάνουν. Μερικοί άνθρωποι, μάλιστα, δεν το σκέφτονται καν!


Delete or not delete;

Αν εξακολουθείς κι εσύ να έχεις φωτογραφίες με εσένα και τ@ν ex σου στα social media και δεν έχεις σκεφτεί να τις αφαιρέσεις, no big deal. Εξάλλου, είναι μέρος του παρελθόντος σου, που πιθανώς να σε διαμόρφωσε σε μεγάλο βαθμό και που αν δεν υπήρχε δεν θα ήσουν το άτομο που είσαι σήμερα. Και τα λοιπά, και τα λοιπά, και τα λοιπά.

@camkirkhambaby

Should you delete pics after splitting up with an Ex? @chloevardy

♬ original sound – Cam Kirkham

Και συχνά, μια πολύ σημαντική παράμετρος για το αν οι φωτογραφίες σου είναι ακόμα «εκεί», αν αφαιρέθηκαν ή εάν πρόκειται να αφαιρεθούν είναι το αν και κατά πόσο σου προκαλούν ευχάριστες αναμνήσεις, κάποια δόση «καλής» νοσταλγίας, αν ο χωρισμός ήταν φιλικός ή όχι καθώς και τι σχέσεις μπορεί να διατηρείς σήμερα με αυτόν τον άνθρωπο.

Αν, λοιπόν, όλα τα παραπάνω είναι πράγματι ευνοϊκά, ίσως να αποφασίσεις να κρατήσεις τις cute φωτογραφίες με τ@ν πρώην σου στο προφίλ σου.

Οι μήνες περνούν, και εσύ ξεκινάς να βγαίνεις με ένα πολλά υποσχόμενο δυνητικό ταίρι. Τα πάτε φανταστικά, υπάρχει χημεία και τα βρίσκετε σχεδόν σε όλα.

Τι γίνεται, όμως, τη στιγμή που το μέχρι πρότινος τέλειο ταίρι σου ζητά να διαγράψεις τις φώτο με τ@ν πρώην σου στα socials; Τι στο καλό κάνεις;


Η νέα σου σχέση θέλει να διαγράψεις τις φώτο τ@ πρώην: Μήπως έχει δίκιο;

Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα σε κάθε νέα σχέση – είτε είναι ενός μήνα είτε ενός έτους – είναι να είμαστε ειλικρινείς, όχι μόνο στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα, όπως είναι οι ιδιορρυθμίες μας ή τα πράγματα που μας εκνευρίζουν.

Έτσι, στην περίπτωση που @ νέ@ σου σύντροφος σου ζητήσει να διαγράψεις τις φωτογραφίες με τ@ν πρώην σου, πριν αρνηθείς και τ@ν βγάλεις τρελ@, σκέψου τη δύσκολη θέση που εκείν@ βρίσκεται.

Αναλογίσου τις σκέψεις, τα συναισθήματα αλλά και το κουράγιο που βρήκε να ανοίξει μια τόσο άβολη συζήτηση.

Σίγουρα, τα πράγματα που ενδεχομένως να σκέφτεται, έχουν περάσει και από το δικό σου μυαλό.

Και το πιο πιθανό είναι να φοβάται ότι ο λόγος που δεν έχεις διαγράψει τις φωτογραφίες αυτές είναι επειδή εξακολουθείς να αναπολείς το παρελθόν σου ή – ακόμα χειρότερα – εξακολουθείς να τρέφεις αισθήματα για τ@ν πρώην σου.

Μάλλον, τώρα, έχει έρθει η ώρα να λάβεις πραγματικά υπόψη σου το αίτημα ή τη δυσφορία τ@. Ορισμένα άτομα αντιμετωπίζουν θέματα εμπιστοσύνης, ίσως και @ σύντροφός σου.

Εάν, λοιπόν, σου ζητήσει να κατεβάσεις τις φωτογραφίες, ίσως μια καλή λύση θα ήταν να τις «κρύψεις», προκειμένου να μη δώσεις χώρο στην ανασφάλεια και τη ζήλια, μεριμνώντας παράλληλα για την ψυχική του υγεία και ηρεμία.

Όταν αγαπάς κάποιον, άλλωστε, θέλεις να κάνεις το ταξίδι του μαζί σου όσο το δυνατόν πιο ομαλό, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να διαγράψεις φωτογραφίες τ@ πρώην συντρόφου σου, ενώ δεν θες.

Εξάλλου, πρόκειται για έναν/μία πρώην. Αξίζει να διαφωνήσεις με την τωρινή σου σχέση γι’ αυτό; Σίγουρα όχι. Και σίγουρα κάτι τέτοιο δεν θα έπρεπε να βάλει τέλος σε μια σχέση πριν καν ξεκινήσει.

Ή μήπως απλά ζηλεύει και θέλει να σε χειραγωγήσει;

Το άλλο σενάριο είναι πως @ σύντροφός σου απλώς ζηλεύει, πράγμα το οποίο αποτελεί σημαντική κόκκινη σημαία.

Πού σταματά η κατά τ’ άλλα φυσιολογική ζήλεια και πού ξεκινά η παρέμβαση; Σημαίνει κάτι το γεγονός πως κρατάς τις φώτο με τ@ πρώην σου στα social;

Ναι, ήταν κάποτε μέρος της ζωής σου, νιώθεις, όμως, μόνο ότι δεν είναι σωστό ή απλώς δεν θες να διαγράψεις κάποιες στιγμές;

Αυτές είναι οι αναμνήσεις σου και έχεις δικαίωμα σε αυτές. Δεν θα έπρεπε να αποτελεί σημαντικό θέμα σε καμία υγιή σχέση!

Όταν γνωρίζουμε έναν άνθρωπο και στη συνέχεια επιλέγουμε να συνάψουμε σχέση μαζί του, οφείλουμε να «αγκαλιάζουμε» τα πάντα ο ένας στον άλλον, συμπεριλαμβανομένων των προηγούμενων εμπειριών και διαδρομών μας.

Όταν κάποιος προσπαθεί να σβήσει το παρελθόν σου – εισβάλλοντας, έτσι, στην ιδιωτική σου ζωή — αυτό σίγουρα δεν αποτελεί καλό σημάδι για το μέλλον.

Η κτητικότητα είναι ένα σοβαρό ελάττωμα, που συνήθως βασίζεται σε κάποια ανασφάλεια. Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να τ@ν διαβεβαιώσεις, για αρχή, ότι είναι ο/η ένας/μία και μοναδικός/ή, αλλά αν δεν μπορεί να αλλάξει τη συμπεριφορά αυτή, την επόμενη φορά που θα το αναφέρει, διέγραψε εκείν@.

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
1
Σοκαρίστηκα