Οι σχέσεις θα τελείωναν πολιτισμένα, ενώ κλείνοντας την πόρτα πίσω μας, θα κρατούσαμε τις ευχάριστες αναμνήσεις, ατενίζοντας αισιόδοξα το ερωτικό μας μέλλον. Η πραγματικότητα, όμως, απέχει παρασάγγας. Ακόμη και αν δεν είναι υπερβολικά δραματικοί οι χωρισμοί, απαιτούν χρόνο. Υπάρχει συχνά θυμός και πόνος. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, η επικοινωνία με τ@ν πρώην είναι τακτική, ακόμη και μετά την έναρξη μιας νέας σχέσης. 

Είναι οκ, όμως, αυτό;

Ιδού  5 λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να έχεις επαφές με τ@ν πρώην σου όσο είσαι σε σχέση:

Θέλεις πραγματικά να επενδύσεις σε αυτή την καινούργια σχέση

Αν έχεις έντονα συναισθήματα για τ@ν τωρινό σου σύντροφο, τότε χρειάζεται να διακόψεις κάθε γέφυρα επικοινωνίας με τ@ν πρώην σου. Η διατήρηση της φιλίας μαζί τ@, θα επηρεάσει μόνο αρνητικά τη τωρινή σου σχέση. @ τωριν@ σου σύντροφος μπορεί να αισθάνεται απειλή ή ανασφάλεια για τη σχέση που διατηρείς με τ@ν πρώην σου. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συναισθήματα ζήλιας και δυσπιστίας, τα οποία μόνο αρνητικό πρόσημο έχουν για τη σχέση

Μια έτερη αρνητική παράμετρος, είναι ότι μπορεί να σε εμποδίσει να προχωρήσεις πλήρως. Μπορεί να είναι δύσκολο να ξεπεράσεις κάποιον αν εξακολουθείς να είσαι σε επαφή μαζί του, και αυτό ενδέχεται να εμποδίσει την ικανότητά σου να επενδύσεις πλήρως στην τωρινή σου σχέση.

Ελλοχεύει ο κίνδυνος να ξαναμπείτε σε… περιπέτειες! 

Όταν εξακολουθείς να αισθάνεσαι κάτι για τ@ν πρώην σου και συνεχίζετε να ανταλλάσσετε μηνύματα, μοιραία θα αποστασιοποιηθείς σιγά-σιγά από τ@ν τωρινό σου σύντροφο. Μοιραστήκατε κάποιες όμορφες στιγμές, υπήρχε πάθος, ένταση και έλξη ανάμεσά σας. Γι’ αυτό ακριβώς χρειάζεται να τηρηθούν οι αποστάσεις, προτού συμβεί κάτι ανεπανόρθωτο και καταλήξετε σε… μπερδέματα! 

Εξάλλου, συνέβη στο παρελθόν, γιατί να μην ξανασυμβεί στο μέλλον; 

Φαντασιώνεσαι τ@ν πρώην σου – τζιζ

Στην περίπτωση που τα αισθήματα για τ@ν πρώην σου δεν είναι αμιγώς αγνά και φιλικά, τότε χρειάζεται να αφήσεις αμέσως το κινητό κάτω και να μην επικοινωνήσεις ξανά μαζί του, τουλάχιστον μέχρι να σταματήσεις να τον φαντασιώνεσαι. Επίσης, πώς ερμηνεύεις τέτοιου είδους φαντασιώσεις; Νιώθεις πως δεν ικανοποιείσαι επαρκώς από την τωρινή σου σχέση ή πρόκειται για κάποιο απωθημένο;

Όταν @ πρώην σου είναι ναρκισσιστής

Ου μπλέξεις με ναρκισσιστές. Κι αν μπλέξεις, τρέξε μακριά τους όσο προλαβαίνεις, διότι με μαθηματική ακρίβεια θα σακατέψουν την ψυχική σου υγεία. Οι ναρκισσιστές αγαπούν να αισθάνονται πως έχουν τον έλεγχο μιας κατάστασης και, ως εκ τούτου, αν κάνεις το λάθος να διατηρήσεις επαφές με έναν τέτοιο άνθρωπο, μετά το χωρισμό σας, είναι θέμα χρόνου να γραπώσει την κατάλληλη ευκαιρία και να μπει εκ νέου στη ζωή σου, σπέρνοντας τον όλεθρο.

Να θυμάσαι: Το γεγονός ότι μπορεί να επιζητά την προσοχή, δε συνεπάγεται ότι είναι (ακόμη) ερωτευμέν@ μαζί σου. Αντιθέτως, μεταφράζεται ως πρακτική που τον κάνει να αισθάνεται καλά με τον εαυτό του όταν πετυχαίνει το στόχο του.

Έχεις ανάμεικτα συναισθήματα για τ@ν τωρινό σου σύντροφο

Καλώς ή κακώς, τα ανθρώπινα όντα δεν είμαστε κατασκευασμένα για να λειτουργούμε με τον ιδανικό τρόπο σε κάθε περίπτωση. Υπάρχουν οι προηγούμενες πληγές, οι αναμνήσεις και ένας περίπλοκος συναισθηματικός κόσμος. Για να μπει τελεία και παύλα σε μία σχέση, υπάρχει σοβαρός λόγος. Αντί, λοιπόν, να παραμένουμε προσκολλημέν@ στο παρελθόν, ας εστιάσουμε στο πώς να δημιουργήσουμε ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον. 

Αν δεν είσαι σίγουρ@ για το πώς αισθάνεσαι για τ@ν σύντροφό σου, είναι καλύτερα να κάνεις ένα βήμα πίσω και να είσαι ειλικρινής μαζί τ@. Προσπάθησε να καταλάβεις ποια συναισθήματα είναι πιο έντονα και πάρε τον χρόνο σου για να αναλογιστείς την κατάσταση.

@alyssam031

life is too confusing

♬ another one – ✿

Είναι ποτέ οκ να μιλήσεις σε έναν πρώην;

Είναι οκ να μιλήσεις με τ@ν πρώην σου μόνο όταν πληρούνται οι ακόλουθες 3 προϋποθέσεις:

– Δεν έχεις πλέον συναισθήματα για τ@ν πρώην σου

– @ πρώην σου δεν έχει πλέον συναισθήματα για σένα

– @ σύντροφός σου γνωρίζει ότι μιλάς με τ@ν πρώην σου και είναι εντάξει με αυτό

Είναι απολύτως απαραίτητο να πληρούνται οι τρεις παραπάνω προϋποθέσεις πριν μιλήσεις με τ@ν πρώην σου. Αν όχι, τουλάχιστον ένας από τους τρείς σας θα πληγωθεί ή θα απογοητευτεί.

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
2
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα