Σε αυτή τη σειρά άρθρων, ήρθε η ώρα να ειπωθούν όλες οι αλήθειες μέσα από το πρίσμα των δικών σας βιωμάτων. Κατά διαστήματα, θα θέτουμε ερωτήσεις μέσα από τον λογαριασμό μας στο Instagram και οι απαντήσεις σας δημοσιεύονται σε μορφή άρθρου, διατηρώντας πάντα την ανωνυμία του εκάστοτε αποστολέα.

Για αρχή, επιλέξαμε να ανοίξουμε το επώδυνο και περίπλοκο θέμα του χωρισμού. Με μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο, μπορεί κανείς να βρει αμέτρητες πληροφορίες γύρω από τα αίτια του χωρισμού, τους τρόπους αντιμετώπισης κ.λπ. Εδώ, η σκυτάλη περνάει σε εσάς, ώστε να δοθεί βήμα σε κάθε άτομο εκεί έξω που επιθυμεί να μοιραστεί την ιστορία του. Εν προκειμένω, ρωτήσαμε ποιοι είναι οι πιο γελοίοι λόγοι χωρισμού που έχετε ακούσει – είτε μέσα από αφηγήσεις άλλων, είτε καθαρά βιωματικοί.

Ιδού, λοιπόν, οι απαντήσεις σας!

Αν μη τι άλλο, η απιστία είναι μια πολύ εύλογη αιτία χωρισμού.

Ωστόσο, θα ήταν προτιμότερο να προηγηθεί μια κουβέντα με το έτερον ήμισυ, προκειμένου να επιβεβαιωθεί ή να απορριφθεί η πιθανότητα του τρίτου προσώπου. Διότι, από τη μία, οι φίλοι ναι μεν θέλουν το καλό μας, οπότε μας προειδοποιούν για να έχουμε καθαρό κούτελο, αλλά δεν γνωρίζουν τι πραγματικά μπορεί να συμβαίνει ανάμεσα σε ένα ζευγάρι.

Στην περίπτωση που αποδειχτεί ότι είχαν δίκιο οι φίλοι, έπειτα από ανάλογη συζήτηση με το άμεσα εμπλεκόμενο άτομο, τότε, πάρα πολύ ψύχραιμα, μπορείς να του κάψεις το σπίτι.

Κακά τα ψέματα, είναι δύσκολο να μην μπορείς να κοιμηθείς το βράδυ και να σέρνεσαι την επομένη εξαιτίας του ότι ροχαλίζει ασταμάτητα ο άνθρωπος που βρίσκεται δίπλα σου. Παρ’ όλα αυτά, αν είναι υγιής η σχέση, κατά τ’ άλλα, υπάρχουν στο εμπόριο διάφοροι τρόποι αντιμετώπισης.

Πάρε ένα μανταλάκι, στην τελική.

Ζήτω ο μεσαίωνας.

Συνήθως, όταν το ένα από τα δύο μέλη μιας σχέσης προσπαθεί να βάλει «φρένο» στην κοινωνική ζωή του άλλου, προμηνύεται κάποιου είδους ανασφάλεια ή κάποια πεποίθηση προηγούμενου αιώνα. Εν ολίγοις, δεν είναι πολύ υγιές αυτό. Σίγουρα μερικά άτομα είναι πολύ πιο εξωστρεφή και κοινωνικά από κάποια άλλα, όμως αυτό δεν είναι κατακριτέο. Αν, για παράδειγμα, η κοπέλα έχει διάθεση να βγει και το αγόρι δεν έχει όρεξη να ακολουθήσει, είναι πολύ εντάξει να πράττει κάθε πλευρά όπως την ικανοποιεί.

Τα προβλήματα ξεκινούν όταν όλο αυτό λειτουργεί παρεμβατικά, σε μία προσπάθεια να αλλοίωσης και διαστρέβλωσης της ήδη υπάρχουσας προσωπικότητας.

Δεν αποκλείεται, καμιά φορά, να «τυφλωθούμε» σε τόσο μεγάλο βαθμό από την καψούρα, ώστε να αγνοούμε ορισμένα red flags. Τότε, έρχεται η παρέα μας να προσδώσει μια ρεαλιστική νότα σε όλο αυτό, με αποτέλεσμα να επέλθει ανώμαλη προσγείωση από το «ροζ συννεφάκι», στο οποίο βρισκόμαστε και να προσγειωθούμε με δύναμη στο έδαφος.

Βέβαια, δεν αποκλείεται και η παρέα να βγάζει βιαστικά συμπεράσματα ενίοτε, σχηματίζοντας μια στρεβλή εικόνα. Το σίγουρο είναι ότι ο χρόνος θα δείξει τι ισχύει, καθώς επίσης και ότι χρειάζεται να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας τη γνώμη όσων στέκονται αλώβητοι δίπλα μας, έχοντας αποδείξει ουκ ολίγες φορές ότι λειτουργούν με γνώμονα την ευημερία μας.

Delulu.

Να βγαίνεις ραντεβού με τον άλλον, ο οποίος ισχυρίζεται ότι χώρισε πρόσφατα, να φαίνεται πολλά υποσχόμενη η όλη φάση μεταξύ σας και ξαφνικά να σκάει τηλέφωνο: «Ξέρεις, συγγνώμη, τα ξαναβρήκα με την κοπέλα μου».

Μετά το πρώτο σοκ, αρχίζουν να καταφθάνουν περισσότερες πληροφορίες, βάσει των οποίων ουδέποτε υπήρξε χωρισμός και, κάπως έτσι, έγιναν τρία τα άτομα σε μία σχέση – με τα δύο εξ αυτών να έχουν πλήρη άγνοια.

Αχ, τοξικούληδες.

«Στο μεταξύ, έμενε 12 λεπτά μακριά με το αμάξι», συμπληρώνει η φίλη που μας απάντησε στο Instagram.

Εδώ, ταιριάζει να παρατεθούν μερικοί στίχοι που ταιριάζουν άψογα με την περίπτωση:

«Κι αφού βάλω σε μια τάξη τ’ ασυμμάζευτα
θα σου πω αν είσ’ εντάξει τώρα μάζευ’ τα,
κι αν κρατάς το χαρακτήρα τον αλύγιστο
παρ’ το δρόμο που σου πρέπει τον αγύριστο».

Νισάφι πια.

Αν έχουμε πολλή ενέργεια, δυσκολεύεται ο άλλος να το διαχειριστεί. Αν, πάλι, αντιμετωπίζουμε συναισθηματικές μεταπτώσεις, τότε είμαστε «σαν τη Μεγάλη Παρασκευή».

Παρατήστε μας στην ησυχία μας και αφήστε μας να είμαστε όπως θέλουμε.

Το φαγητό είναι μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις σε τούτο τον ταλαιπωρημένο κόσμο. Εντούτοις, για φαγητό να μην τσακώνεστε. Καλύτερα να σπαταλήσετε λίγα χρήματα παραπάνω για να παραγγείλει ο καθένας ό,τι τραβάει η όρεξή του.

Εξαιρούνται οι ακραίες περιπτώσεις, τύπου Joey Tribbiani, που έφερνε την καταστροφή αν έπαιρνες δύο πατάτες από το πιάτο του. Ακόμη, δεν αποκλείεται να κρύβονται άλλου τύπου προβλήματα πίσω από έναν έντονο τσακωμό για το φαγητό, οπότε καλύτερα να λήξει νωρίς-νωρίς αυτή η συνύπαρξη.

Εδώ εγείρεται το ζήτημα των ορίων που έχουν τεθεί εξ αρχής.

Με την τεράστια έκρηξη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, πολλοί χρήστες αναρτούν σέξι φωτογραφίες, ανεξάρτητα από το αν είναι σε σχέση ή όχι. Θα μπορούσε να τεθεί επί τάπητος το ζήτημα αυτό από την κοινωνική οπτική των επιβλαβών προτύπων, αλλά θα άνοιγε μεγάλη συζήτηση και δεν είναι το ζητούμενο. Αν, δηλαδή, είχε ξεκαθαρίσει το άτομο απέναντί σου ευθύς εξ αρχής ότι θα λειτουργεί με αυτό τον τρόπο και το δέχτηκες, τότε τα ‘θελες και τα ‘παθες.

Στην περίπτωση που δεν είχε διεξαχθεί μια τέτοια συζήτηση, θα ήταν προτιμότερο να γίνει προτού αποφασιστεί ένας οριστικός χωρισμός. Δεν είναι δα ζήτημα ζωής και θανάτου, θα μπορούσε να βρεθεί μια χρυσή τομή.

Αμάν.

Εξαφανίζεις γρήγορα ό,τι χρήματα είχες στο σπίτι και φεύγεις άρον-άρον, επειδή η αδερφή σου έχει τακαμούρι. Πέρα απ’ την πλάκα, αν κυριολεκτικά πρόκειται για εθισμό, τότε ανεξαρτήτως από την εξέλιξη της σχέσης, ξεκάθαρα και μόνο από ανθρώπινο ενδιαφέρον, είναι επιτακτική ανάγκη να παρέμβουν άτομα και φορείς που όντως μπορούν να τον/την αποτρέψουν από την αυτοκαταστροφή, όπως ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί κ.ά.

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα