Κατά γενική ομολογία, το αυτοκίνητο είναι ένα είδος άνεσης – αν όχι πολυτέλειας – υπό την έννοια ότι έχεις πλήρη ελευθερία κινήσεων. Ωστόσο, στα αστικά κέντρα και ειδικά στις ώρες αιχμής, όσοι μεταφέρονται με το αυτοκίνητο, καλούνται να ανταπεξέλθουν σε ορισμένες προκλήσεις, όπως οι ανύπαρκτες θέσεις στάθμευσης και το μποτιλιάρισμα.

Και άντε, με το παρκάρισμα, θα κάνεις 3-4 τετράγωνα και στην εσχάτη, θα το αφήσεις λίγο πιο μακριά. Μικρό το κακό, ευκαιρία και να περπατήσεις λίγο παραπάνω. Δεν υπάρχει χειρότερη φάση, όμως, από το να κολλάς στην κίνηση, ενώ παράλληλα οι γύρω σου βρίζουν και φωνάζουν.

Προκειμένου, λοιπόν, να δώσουμε μια πινελιά αισιοδοξίας και χιούμορ σε αυτές τις επώδυνες καταστάσεις που δοκιμάζουν απίστευτα την υπομονή σου, συγκεντρώσαμε 7 καταπληκτικά τραγούδια για να την παλέψεις.

Teriyaki Boyz – Tokyo Drift

Νότες βγαλμένες μέσα από μία σειρά ταινιών, ωδή στα αυτοκίνητα και στις καγκουριές.

Την επόμενη φορά που θα κολλήσεις στην κίνηση, μη διστάσεις να το βάλεις στη διαπασών, για να νιώσεις «στο πετσί» σου τι εστί μάχιμη οδήγηση. Το λες αρκετά τρολ, αλλά ταυτόχρονα bad-ass και λογικά θα το εκτιμήσουν όσοι είναι σταματημένοι εδώ και πέντε αιώνες στο μποτιλιάρισμα – ή τουλάχιστον όσοι εξ αυτών έχουν χιούμορ.

Daddy Yankee – Gasolina

Αυτό το τραγούδι δεν εκφράζει μόνο όσους «φράκαραν» στην κίνηση, αλλά και τον μέσο οδηγό που βρίσκεται στην Ελλάδα, μιας και η τιμή της βενζίνης έχει εκτοξευτεί στα ύψη. Εδώ, το νόημα είναι τριπλό: Πρώτον, δίνουμε τα ρέστα μας για ένα καύσιμο που είναι πια απλησίαστο, δεύτερον δυναμώνουμε τέρμα την ένταση για να παρασύρουμε κι άλλους ομοιοπαθείς στο ρυθμό και τρίτον, είναι μια διαχρονική κομματάρα που, κατά παράδοση, μάς ξεσηκώνει και μάς φτιάχνει τη διάθεση.

Πάμε λίγο!

Coolio – Gangsta’s Paradise

Το μποτιλιάρισμα δεν θέλει μιζέριες, αλλά στιλ και άποψη. Είναι η στιγμή να αισθανθείς ganster στη θέση του gangster με την τραγουδάρα του πρόσφατα αποθανόντος, Coolio.

Τι περιμένεις; Βάλε μαύρα γυαλιά ηλίου και δώσε πόνο!

Black Eyed Peas – Pump it

Άλλη μια περίπτωση κομματιού, με το οποίο γαλουχηθήκαμε και νιώσαμε ότι είμαστε υπεργαμάτοι

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις για να μπεις σε mode χαλάρωσης παρά το ασφυκτικό μποτιλιάρισμα, είναι να ακολουθήσεις τους εξής στίχους:

«Turn up the radio

Blast your stereo

Right»

Lil Nas X – Old Town Road

Μέσα στην πόλη θα κινούμασταν γρηγορότερα με άλογο και αυτό ο Lil Nas το ξέρει πολύ καλά.

Γι’ αυτό και οι στίχοι του τραγουδιού, λένε:

«I’m gonna take my horse to the old town road

I’m gonna ride ’til I can’t no more»

Από την άλλη πλευρά, ίσως κάτι ήξερε ο Κατακουζηνός που ήθελε να καταργήσει τα μηχανοκίνητα οχήματα μέσω του «ΒΥΖΑΝ». Κι εδώ που τα λέμε, θα κυβερνούσε πολύ καλύτερα τη χώρα, σε σχέση με τα όσα έχουν δει τα ματάκια μας τις τελευταίες δεκαετίες. Εκτός αυτού, το τέμπο του κομματιού είναι ιδιαίτερα χαλαρωτικό, με αποτέλεσμα να καταπραΰνει τα (πολλά) νεύρα μας εν μέσω κίνησης.

Nick Cave & The Bad Seeds – Red Right Hand

Εκτός από το ότι είναι ένα κορυφαίο τραγούδι, το οποίο μπορεί να δώσει υπόσταση σε χίλιες δυο διαφορετικές περιστάσεις, έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας λόγω των «Peaky Blinders».

Κι αν δεν έχεις δει ακόμα την υπέροχη αυτή σειρά του Netflix, παράτα ό,τι κάνεις και ξεκίνησέ την πάραυτα!

Bruno Mars – Gorilla

Ένα κομμάτι με φανταστικό ρυθμό, πίσω από το οποίο κρύβεται μια τολμηρή ερωτική εξιστόρηση.

Ειδικά ο παρακάτω στίχος, τα λέει όλα:

«Look what you doing, look what you done

But in this jungle you can’t run

‘Cause what I got for you

I promise is a killer, you’ll be banging on my chest

Bang bang, gorilla»

Εξυπακούεται ότι αδυνατείς να πας οπουδήποτε μέσα σ’ αυτή τη ζούγκλα που λέγεται πόλη, πόσο μάλλον να τρέξεις. Βέβαια, ο Bruno Mars το εννοεί πιο «πονηρά», προσκαλώντας το άτομο που επιθυμεί σε μία παθιασμένη ερωτική συνεύρεση.

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα