12χρονη

Σήμερα, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ανακοινώθηκε η πολυαναμενόμενη απόφαση του δικαστηρίου για το κύκλωμα παιδοβιαστών, η οποία δικαίωσε πανηγυρικά την 12χρονη επιζώσα και την μητέρα της.

«Με την 12χρονη είμαστε μαζί, βγάλαμε τη μάνα από τη φυλακή» φωνάζουν δεκάδες κόσμου έξω από το Εφετείο στη Λουκάρεως. Αγκαλιές, συγκίνηση, ανακούφιση και βαθιά αίσθηση δικαίωσης για την απόφαση του δικαστηρίου. Η σιωπή και η αδικία δεν θα ριζώνουν πλέον στον Κολωνό. 

Η επιζώσα και η μητέρα της δικαιώνονται. Ο κόσμος της αλληλεγγύης συγκεντρώθηκε από νωρίς σήμερα έξω από το Εφετείο σε μια ακόμη διαμαρτυρία για την δικαίωση της επιζώσας και πήρε αυτό που επιζητούσε: οι φωνές όσων συστημικά καταδικάζονται στη σιωπή και όσων βιώνουν την συνεχή εκμετάλλευση και κακοποίηση σήμερα ακούστηκαν. 

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη και η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού-Σεπολίων-Ακ. Πλάτωνος που κατήγγειλαν την απόπειρα συγκάλυψης βρίσκονται στο πλευρό της ανήλικης από την πρώτη στιγμή μέχρι και την τελευταία. Το σύνθημά τους που αντήχησε στο χώρο γύρω από το Εφετείο έλεγε: «Σε μια κοινωνία γεμάτη από φτωχές, οι εισαγγελείς ξεπλένουν μαφιόζους, βιαστές».

Για τον εφιάλτη που ζούσε επί μήνες η 12χρονη, η ετυμηγορία του δικαστηρίου έκρινε ένοχο τον Ηλία Μίχο για το αδίκημα του βιασμού, της μαστροπείας και όλες τις κατηγορίες σε βάρος του, εκτός της εμπορίας ανθρώπων. Τώρα, ο Μίχος βρίσκεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να του επιβληθεί ισόβια κάθειρξη.

Η μητέρα κηρύχθηκε ομόφωνα αθώα για τις κατηγορίες που τη βάραιναν, καθώς αποδείχθηκε ότι κατηγορήθηκε άδικα. Με 6 ψήφους έναντι ενός, κηρύχθηκε ένοχη μόνο για το πλημμέλημα της εκβίασης της συζύγου του βασικού κατηγορούμενου. Συνεπώς, μετά από ενάμιση χρόνο που πέρασε στον Κορυδαλλό, η  μάνα θα αποφυλακιστεί. Στο άκουσμα της απόφασης, η μητέρα ξέσπασε σε κλάματα.

Η μητέρα πήγε και κατήγγειλε τον βιαστή του παιδιού της και βρέθηκε σχεδόν 18 μήνες φυλακή. Μόνο εδώ συμβαίνουν αυτά

«Ήταν μια δίκαιη απόφαση. Η μητέρα ήταν συγκινημένη και ανακουφισμένη που οι κατηγορούμενοι θα καταδικαστούν για όλα αυτά που έζησε», δήλωσε η Σοφία Πολυζωγοπούλου, η δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης.

Την περασμένη Τρίτη, η επιζώσα μέσω μηνύματός της σε εκδήλωση αλληλεγγύης είχε σχολιάσει: «Θέλω να σας πω κάτι κυρία εισαγγελέα: όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που έχετε στα χέρια σας ήταν όλα μια πλάκα; Αυτό θέλετε να μου πείτε μετά από όλα αυτά που πέρασα;».

Να θυμηθούμε ότι η εισαγγελική πρόταση πρότεινε την αθώωση του Ηλία Μίχου από τις βασικές κατηγορίες, τις οποίες μετατόπιζε στη μάνα της 12χρονης. 

«Αυτή η εισαγγελική πρόταση δεν υπήρχε περίπτωση να σταθεί. Η μητέρα είναι αθώα. Είναι και για εμάς πολύ μεγάλη νίκη, με πάρα πολλά εμπόδια, τα οποία θα πούμε κάποια στιγμή. Εν τέλει αυτό που έλεγε η μητέρα από την πρώτη στιγμή και στήριζε και η 12χρονη, ότι δεν έχει καμία σχέση, αποδείχθηκε και με την απόφαση του δικαστηρίου. Ήταν άδικη και η προφυλάκισή της. Η μητέρα πήγε και κατήγγειλε τον βιαστή του παιδιού της και βρέθηκε σχεδόν 18 μήνες φυλακή. Μόνο εδώ συμβαίνουν αυτά» είπε ο Απόστολος Λύτρας, συνήγορος υπεράσπισης της μητέρας.

Συνολικά, κρίθηκαν ένοχοι οι 19 συνολικά από τους 24 κατηγορούμενους, για διακεκριμένη μαστροπεία και άλλα αδικήματα. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο 57χρονος «Μιχάλης», ο οποίος προωθούσε σε τρίτους πορνογραφικό υλικό και διευκόλυνε την περαιτέρω επίδοση της 12χρονης στην πορνεία.

Όπως δήλωσε και η δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι, κυρίως γιατί ακούστηκε η φωνή της 12χρονης. Η υπόθεση είναι μία δικαίωση για το παιδί, μία νίκη για τη Δικαιοσύνη, είμαστε συγκινημένοι».

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
1
Αγαπώ
+1
1
Σοκαρίστηκα