Παράξενες ειδήσεις

Σε καθημερινή βάση, βομβαρδιζόμαστε διαρκώς από νέα που μας προκαλούν, κυρίως, αρνητικά συναισθήματα. Προκειμένου, λοιπόν, να «σπάσει» το σερί του θυμού, της απογοήτευσης και της στεναχώριας, συγκεντρώσαμε 5 παράξενες ειδήσεις που, μάλλον, χρειαζόμαστε περισσότερο απ’ όσο νομίζαμε.

Η νέα νομοθεσία της Γαλλίας προβλέπει ότι οι κάτοικοι που ενοχλούνται από το μουγκρητό των αγελάδων θα πρέπει να… βγάλουν το σκασμό.

Σε υπαίθριες περιοχές της Γαλλίας, ως γνωστόν, κατοικούν, κατά κανόνα, οικογένειες αγροτών και κτηνοτρόφων. Εκτός αυτού, όμως, η γαλλική ύπαιθρος αποτελεί πόλο έλξης και για αστούς που επιζητούν την ηρεμία και τη γαλήνη, μακριά από τους ασφυκτικά καταπιεστικούς ρυθμούς της πόλης. Οι αστοί, βέβαια, αγνοούν μια σημαντικότατη παράμετρο, όταν επιλέγουν να μετοικήσουν σε υπαίθριες περιοχές: Τους ήχους της φύσης και των ζώων.

Ως απότοκο, οι αρμόδιες αρχές λάμβαναν τακτικά καταγγελίες και παράπονα από την πλευρά αστών για τον θόρυβο και τους ήχους, κυρίως από τις αγελάδες, εκδηλώνοντας έντονα την ενόχλησή τους. Υπό αυτό το πρίσμα, το κοινοβούλιο προέβη στη θέσπιση μιας ιδιαίτερα πρωτότυπης μεταρρύθμισης, βάσει της οποίας οι αγελάδες έχουν κάθε δικαίωμα… να μουγκρίζουν. Αν τυχόν οι γείτονες ενοχλούνται, πρόβλημά τους. Η γκρίνια τους δεν κατοχυρώνεται νομικά, οπότε καλά θα κάνουν να σωπάσουν. Παράλληλα, απαγορεύεται ο εκφοβισμός των αγροτών από τους γείτονές τους αναφορικά με τους ήχους των κοκόρων, των αγελάδων και τη μυρωδιά των γουρουνιών ή της κοπριάς.

«Όσοι μετακινούνται στην ύπαιθρο δεν μπορούν να απαιτήσουν από τους άλλους κατοίκους να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Δικαιοσύνης, Éric Dupond-Moretti, όταν ο νόμος εισήχθη στο κοινοβούλιο.

Παράξενες ειδήσεις - παράπονα για το μουγκρητό αγελάδων στη γαλλική ύπαιθρο

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Éric Dupond-Moretti, – LOIC VENANCE/AFP via Getty Images

Εκδόθηκε η πρώτη άδεια για υιοθεσία μονόκερου, με πρωτοβουλία ενός 7χρονου κοριτσιού από την Καλιφόρνια.

Ως παιδιά, όλοι, όλες και όλα επιζητούσαμε μια στάλα μαγείας. Από νεραΐδες, γοργόνες και πριγκίπισσες, μέχρι δράκους, μάγισσες, ξωτικά και μονόκερους, η φαντασία μας επέτρεπε να διαβαίνουμε απροσδόκητα μονοπάτια.

Στην Καλιφόρνια, λοιπόν, δόθηκε μια απόφαση-σταθμός και ωδή στην παιδική φαντασία, έπειτα από αίτημα της 7χρονης Madeline για υιοθεσία μονόκερου. Ειδικότερα, η μικρή Madeline υπεραγαπά τα μυθικά αυτά πλάσματα, ενώ από τα τρία της χρόνια, αναζητούσε κάθε πληροφορία αναφορικά με τη φροντίδα τους.

«Είναι το μαγικό τους κέρατο που τους κάνει τόσο ξεχωριστούς. Σου πραγματοποιεί μαγικές ευχές αν το ζητήσεις», δήλωσε, μεταξύ άλλων η Madeline.

Καθώς η Madeline λαχταρούσε περισσότερο από καθετί να υιοθετήσει τον δικό της μονόκερο, η μητέρα της την παρακίνησε να γράψει μια επιστολή στο τμήμα φροντίδας και ελέγχου ζώων της κομητείας, ούτως ώστε να εκδοθεί σχετική άδεια, με την προϋπόθεση, φυσικά, να βρει πρώτα τον μονόκερο που τόσο επιθυμούσε. Έτσι κι έγινε. Κατόπιν εγκριτικής απόφασης της κομητείας του Λος Άντζελες, εκδόθηκε η πρώτη άδεια, σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με την οποία, αν βρεθεί μονόκερος, δύναται να υιοθετηθεί.

«Πιστεύω ότι οι γονείς χρειάζεται να υποστηρίζουν τα όνειρα των παιδιών, ξέρετε, μην τα καταπνίγετε», είπε η Marcia Mayeda, διευθύντρια στο τμήμα φροντίδας και ελέγχου ζώων του Λος Άντζελες και παραλήπτρια της επιστολής της Madeline.

Ένα πουλί μπερδεύει τους αστυνομικούς, μιμούμενο τον ήχο σειρήνας.

Πολύ καλά πήγε και αυτό.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η αστυνομία της κοιλάδας του Τάμεση, το ένστολο προσωπικό αρχικά θεώρησε ότι τα οχήματά τους είχαν παρουσιάσει βλάβη, αφού άκουσαν τον αντίστοιχο θόρυβο σε μια βάση αστυνόμευσης. Τελικά, ωστόσο, ήταν απλώς ένα… πουλί, το οποίο μιμήθηκε ακραία πειστικά τον ήχο των σειρήνων από τα οχήματά τους. Σχετικό βίντεο αναρτήθηκε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους χρήστες να εικάζουν ότι το πουλί θα μπορούσε να είναι ψαρόνι, λόγω του ότι είναι γνωστό για την ικανότητά του να μιμείται ανθρωπογενείς θορύβους.

Δωρεάν κατσίκες μοιράζει μικρό νησί της Σικελίας.

Ο λόγος για το Αλικούντι, ένα πολύ μικρό νησί της νότιας Ιταλίας, όπου έχει συγκεντρώσει 600 κατσίκες.

Συγκεκριμένα, κατά τα λεγόμενα του δημάρχου, Riccardo Gullo, οι κατσίκες έχουν την τάση να εισβάλλουν στα σπίτια των –μόλις 100– πολιτών, καταστρέφοντας όσα κατάφεραν να χτίσουν και τρώγοντας τις καλλιέργειές τους. Όπως περιέγραψε, όλα ξεκίνησαν όταν μερικές κατσίκες δραπέτευσαν από το σπίτι τους και άρχισαν να αναπαράγονται με ταχύτατους ρυθμούς, σε σημείο πια που είναι δύσκολη η διαχείρισή τους. Με γνώμονα την αντιμετώπιση του προβλήματος, αλλά και την προστασία των κατσικών, αποφασίστηκε να προσφερθούν σε εκτροφείς που, αποδεδειγμένα, μεριμνούν για την αποτελεσματική φροντίδα τους.

Ένα άλογο βόλταρε σε σιδηροδρομικό σταθμό. Τι πιο σύνηθες να συμβεί;

Μια κάπως αναπάντεχη εξέλιξη θορύβησε τους επιβάτες σιδηροδρομικού σταθμού της Αυστραλίας, όταν ένα άλογο, το οποίο δραπέτευσε από τον χώρο του, εισέβαλε στον σταθμό μετά περισσής άνεσης.

Μάλιστα, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι παρέμεινε πίσω από την κίτρινη γραμμή (σ.σ. όπου πρέπει να παραμένουν όλοι, όλες και όλα για λόγους ασφαλείας), ενώ οι τα άτομα που βρίσκονταν στο σταθμό εκείνη την ώρα δυσκολεύονταν να διαχειριστούν και να αντιληφθούν αυτό που συνέβαινε μπροστά στα μάτια τους.

Εμπειρίες ζωής είναι αυτές, όπως και να ‘χει.

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
1
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα