Πόσοι από εμάς ακούγαμε αυτό το: “Έστρωσες το κρεβάτι σου;” κάθε πρωί από τις ηλικίες 7-18, ή μέχρι τη στιγμή που μείναμε σε δικό μας σπίτι; 

Πόσοι από εμάς μεγαλώσαμε με τη νοοτροπία ότι το στρώσιμο του κρεβατιού μας πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε μόλις ξυπνήσουμε; Η απάντηση είναι: Πολλοί. 

Κάπως έτσι, το στρώσιμο του κρεβατιού αποτελεί – για πολλούς μέχρι και σήμερα – ένα σταθερό κομμάτι της πρωινής τους ρουτίνας, με το στρώσιμο του κρεβατιού να είναι ίσως και το πρώτο της μέρος.

Φανταστείτε, λοιπόν, την έκπληξη στο πρόσωπό μας, όταν ο πλέον μόνιμος και σταθερός πληροφοριοδότης μας για όλα τα hacks – είτε έχει να κάνει με πως να τρώμε την pizza, είτε με την πρωινή μας ρουτίνα – το TikTok, ανατρέπει τα πάντα.

Έρχεται να αλλάξει όλα όσα γνωρίζαμε, ανεξαρτήτως αν κάθε πρωί ακούγαμε τη μαμά μας να μας προτρέπει διαρκώς να στρώσουμε το κρεβάτι μας το πρωί. Τελικά, μόνο καλό δεν είναι! 

Το TikTok μίλησε: Γιατί δεν πρέπει να στρώνουμε το κρεβάτι μας το πρωί;

Είναι απλό! Ο ιδρώτας που παράγει η αύξηση της θερμοκρασίας – και που προκαλείται κάτω από τα σεντόνια κατά τη διάρκεια της νύχτας – δημιουργεί το ιδανικό περιβάλλον για διάφορους μικρούς ζωντανούς οργανισμούς, όπως ακάρεα σκόνης, να αναπαραχθούν.

Ως εκ τούτου, στο κρεβάτι μας, εγκλωβίζεται η λιπαρότητα του δέρματος, τα σάλια ή τα προϊόντα περιποίησης σώματος και μαλλιών που μαζεύονται πάνω στα μαξιλάρια και τα σεντόνια μας. Κι αυτά με τη σειρά τους απελευθερώνουν όλα τα μικρόβια και τις σκόνες που συγκεντρώνονται κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αυτό, ώθησε χρήστες όπως ο Mikekruzich και ο dr.karanr – με εκατομμύρια views στο TikTok – να μας ενημερώσουν ότι τελικά το να στρώνεις το κρεβάτι σου μόλις ξυπνήσεις έχει περισσότερα μειονεκτήματα παρά πλεονεκτήματα. 

Εκατομμύρια μικροί ζωντανοί οργανισμοί, όπως ακάρεα σκόνης ή κοριοί, κατοικούν στο κρεβάτι μας και αποτελούν την πιο σημαντική πηγή αλλεργιογόνων μέσα στο σπίτι.

Οι ζωντανοί αυτοί οργανισμοί, τρέφονται από τα νεκρά ανθρώπινα κύτταρα που χάνονται μέσα στα σεντόνια μας κατά τη διάρκεια της νύχτας και κάθε μέρα και πολλαπλασιάζονται μέσω της υγρασίας που δημιουργείται – με το στρώσιμο του κρεβατιού. Το αποτέλεσμα; Μαντέψτε! Να παγιδεύονται εκεί.  

Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψιν, διάφοροι TikTok creators έδωσαν διάφορες λύσεις για το πώς να εξαφανίσουμε τους ζωντανούς αυτούς μικροοργανισμούς από το κρεβάτι μας, με πρώτο και κυριότερο, το να σωπάσετε τη μαμά που κρύβεται μέσα σας.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αφήνοντας το κρεβάτι μας να ξέστρωτο, επιτρέπουμε στο στρώμα μας να εκτεθεί στο φως του ήλιου και σε καθαρό αέρα, έτσι ώστε να αφυδατωθούν τα ακάρεα και συνεπώς να εξολοθρευτούν. 

Ποια είναι τα βήματα για την ιδανική κρεβατορουτίνα;

Ποια είναι, λοιπόν, τα ιδανικά βήματα (σύμφωνα με τους ειδικούς) που πρέπει να ακολουθούμε για να διατηρούμε πιο καθαρό κρεβάτι;

1. Πρέπει να αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα κάθε μέρα το πάπλωμα και τα σεντόνια μας στην άκρη του κρεβατιού.

2. Να ανοίγουμε τις κουρτίνες της κρεβατοκάμαρας μας έτσι ώστε να μπαίνει αρκετό ηλιακό φως.

3. Να ανοίγουμε τα παράθυρα και τους ανεμιστήρες μας (αν υπάρχουν) για να αφήσουμε τον αέρα να ανακυκλωθεί.

4. Να πλένουμε τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες μας μία ή (ιδανικότερα) δύο φορές την εβδομάδα στους 60 βαθμούς. 

5. Να μην ξεχνάμε επίσης να πλένουμε τα ίδια τα μαξιλάρια αλλά και το πάπλωμα κάθε 4 με 6 μήνες. 

Πολλά άτομα, δικαιολογημένα, είναι σκεπτικά απέναντι στις πληροφορίες που δέχονται σε καθημερινή βάση από το διαδίκτυο.  Σ’ αυτή την περίπτωση όμως τα συγκεκριμένα βιντεάκια, υποστηρίζονται με έρευνες, όπως μια που διεξήχθη από το Kingston University του Λονδίνου. 

Μπορεί η σκέψη των εκατομμυρίων μικρών μικροβίων να ζουν και να πολλαπλασιάζονται κάθε μέρα στο κρεβάτι σας να μην σας ταράζει και πολύ, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα ακάρεα σκόνης προκαλούν άσθμα ή συμπτώματα αλλεργίας.

Οπότε, ξεχάστε το quote “καθαρός χώρος, καθαρό μυαλό” και υιοθετήστε ένα νέο: “Άστρωτα στρώματα, χωρίς ακάρεα σώματα”.

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα