VEGAL LIFE MARKET

17 & 18/06: Το Vegan Life Market έρχεται για δεύτερη χρονιά στην Αθήνα!

Το Vegan Life Market επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στις 17 και 18 Ιουνίου στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ από την ομάδα της Vegan Life, ευρέως γνωστή για τη δημιουργία του μεγαλύτερου vegan φεστιβάλ της Ευρώπης, του Vegan Life Festival!

Τι είναι η Vegan Life;

Η Vegan Life είναι ένας μη κερδοσκοπικός φορέας που έχει ως στόχο τη διάδοση του vegan τρόπου ζωής στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο. Πραγματοποιεί κάθε είδους εκδηλώσεις, καμπάνιες και δράσεις με κοινό σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων των ζώων

Ακόμη στοχεύει στην εξοικείωση του κοινού με την έννοια του βιγκανισμού, την ευαισθητοποίηση γύρω από ζητήματα κοινωνικής δικαιοσύνης και προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και την παροχή προσβάσιμης, έγκυρης και επιστημονικά τεκμηριωμένης πληροφόρησης για το vegan τρόπο ζωής – αλλά και κάθε θέμα που έμμεσα ή άμμεσα συνδέεται με αυτόν. 

Η σημαντικότερη εκδήλωσή της, το Vegan Life Festival Athens, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2016 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Και από το 2019, αποτελεί πλέον το μεγαλύτερο vegan φεστιβάλ της Ευρώπης, με προσέλευση που ξεπερνά τα 32.000 άτομα κάθε χρόνο. 

Γιατί Vegan Life;

Γιατί ο βιγκανισμός είναι ένας τρόπος ζωής, και όχι απλώς μία διατροφική επιλογή. Ξεκίνησε στην Αγγλία το 1944 με την ίδρυση της Vegan Society και πρεσβεύει μία φιλοσοφία ζωής που στοχεύει στην εξάλειψη της χρήσης ζώων για ανθρώπινη χρήση και κατανάλωση. 

Σκοπός του vegan τρόπου ζωής είναι η έμπρακτη εφαρμογή της ιδέας ότι ο άνθρωπος δεν είναι ανώτερος από τα άλλα ζώα και έτσι δεν έχει κανένα δικαίωμα να τα εκμεταλλεύεται και να τα μεταχειρίζεται σαν να του ανήκουν.

Τι είναι το Vegan Life Market και σε ποια άτομα απευθύνεται;

Το Vegan Life Market είναι μία μεγάλη vegan έκθεση με πολλαπλές παράλληλες δραστηριότητες και στόχο την εξοικείωση του κοινού με το vegan τρόπο ζωής. Απευθύνεται σε όλα τα άτομα, είτε είναι vegan είτε θέλουν να γίνουν, είτε απλώς έχουν περιέργεια να μάθουν περισσότερα για το βιγκανισμό.

Τι θα δω στο Vegan Life Market 2023;

Το Vegan Life Market 2023 σε περιμένει να το επισκεφθείς και να γευτείς κάθε είδους λιχουδιές με 100% ύλες φυτικής προέλευσης: Από σουβλάκια μέχρι πίτσες, και από μαγειρευτά έως παγωτά, οι κουζίνες του Vegan Life Market θα σου αποδείξουν περίτρανα ότι η vegan κουζίνα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη μαγειρική με ζωικά παράγωγα.

Πέρα από πεντανόστιμες δημιουργίες, στο Vegan Life Market 2023 θα βρεις μία μεγάλη γκάμα vegan προϊόντων και υπηρεσιών, από συσκευασμένα τρόφιμα μέχρι καλλυντικά, σαπούνια, ρούχα, προϊόντα προσωπικής υγιεινής και οικολογικά είδη.

Ακόμα, στο Vegan Life Market θα βρεις το πιο σούπερ ανταλλακτικό παζάρι ρούχων, όπου με σύνθημα «Φέρε ό,τι δεν χρειάζεσαι, πάρε ό,τι σου αρέσει», σε καλούμε να κάνεις πράξη την πιο βιώσιμη και οικονομική πρακτική για να ανανεώσεις τη ντουλάπα σου

Όπως σε κάθε εκδήλωση, έτσι και τώρα, όσα ρούχα απομείνουν από την διαδικασία της ανταλλαγής, θα παραληφθούν από την Fabric Republic όπου έχει το πιο ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης ρούχων. 

Επίσης, η οργάνωση Humanity Greece θα βρίσκεται καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης στο χώρο του μάρκετ για να συλλέγει τρόφιμα για την κουζίνα αλληλεγγύης που διενεργεί.

Κι επειδή οι παράλληλες δραστηριότητες δεν τελειώνουν ποτέ, η Vegan Life σε περιμένει στο φετινό μάρκετ με μία vegan εκδοχή της human library, στην οποία θα μπορείς να «ξεφυλλίσεις» ανθρώπινα βιβλία, να μάθεις τις ιστορίες τους και να τους κάνεις ό,τι ερώτηση επιθυμείς. 

Επίσης, στο χώρο του Αμαξοστασίου θα βρεις γυαλιά εικονικής πραγματικότητας που θα σε βάλουν πίσω από τις κλειστές πόρτες των κτηνοτροφικών μονάδων. Πιστεύεις ότι αντέχεις να αντιμετωπίσεις την αλήθεια;

Παράλληλες δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν και σε συνεργασία με την ActionAid και το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Food Wave: Empowering urban youth for climate action»: Από πικ-νικ μέχρι δημιουργία seed bombs και ξενοδοχείων μελισσών, τίποτα δεν θα λείπει από τη φετινή εκδήλωση.

Αυτά και άλλα πολλά σε περιμένουν στο Vegan Life Market 2023: 17 & 18 Ιουνίου, από τις 11:00 έως τις 23:00 στο παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ με ελεύθερη είσοδο.

Οι πόρτες είναι ανοιχτές και τα σκυλιά… ευπρόσδεκτα! 

Join us on the vegan side!

More like this