Το “Succession” μεταφέρθηκε με απόλυτη επιτυχία στη μικρή οθόνη του Netflix και μας καθήλωσε όσο λίγες σειρές έχουν καταφέρει να το κάνουν.

Από τη στιγμή που έριξε “αυλαία”, όμως, γεννήθηκε ένα κενό μέσα μας. Ένα κενό που μπορεί κάλλιστα να καλυφθεί από μερικά φανταστικά βιβλία, τα οποία μπορούν να συναγωνιστούν στα ίσια το “Succession”. 

King Lear, William Shakespeare

Ο Βασιλιάς Lear, έχει τρεις κόρες. Οι δύο πρώτες τον ακολουθούν πιστά. Η τρίτη, όμως, έχει άλλη άποψη. Εκείνος, αποφασίζει να τιμωρήσει την τρίτη κόρη, αποκλείοντάς την από τη διαθήκη του. Έτσι, οι δύο κόρες του, μοιράζονται το διχοτομημένο βασίλειο. Στο συγκεκριμένο έργο, ο Shakespeare, μας μιλάει για οικογένειες που παλεύουν μεταξύ της απληστίας και της σκληρότητας, από τη μια, και της υποστήριξης και της παρηγοριάς, από την άλλη.

Τα συναισθήματα είναι ακραία. Βλέπουμε επίσης τα γηρατειά να απεικονίζονται με όλη τους την ευαλωτότητα, την υπερηφάνεια και, ίσως, τη σοφία. Ένας λόγος που αυτή, η πιο καταστροφική από τις τραγωδίες του Shakespeare, είναι ίσως και η πιο συγκινητική του. 

KING LEAR, WILLIAM SHAKESPEARE - SUCCESSION ΒΙΒΛΙΑ

Unscripted, James B. Stewart & Rachel Abrams

Το Unscripted, είναι η ιστορία του αγώνα για τον έλεγχο μιας από τις μεγαλύτερες αυτοκρατορίες ψυχαγωγίας στον κόσμο. Παρακολουθούμε, τον τελευταίο μεγάλο μεγιστάνα του Hollywood, Sumner Redstone, ιδρυτή της Paramount Global, να αντιμετωπίζει μια σκανδαλώδη δίκη και να αποδεικνύεται ολοένα και πιο ανίκανος να διευθύνει την τεράστια εταιρεία που έχει δημιουργήσει.

Η κόρη του, Shari Redstone, παρ’ όλο που είναι η προφανής κληρονόμος του, αγωνίζεται να διεκδικήσει την εξουσία της στην εταιρεία και την κληρονομιά της οικογένειάς της. Ωστόσο, ο Leslie Moonves, ο δημοφιλής διευθύνων σύμβουλος του CBS σχεδιάζει πραξικόπημα για να πάρει τον έλεγχο της επιχείρησης. Μέχρι τη στιγμή που διαρρέει ότι αντιμετωπίζει πολλαπλές κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση.

Μια ιστορία, που μας δείχνει μέχρι που μπορούν να φτάσουν οι άνθρωποι για την εξουσία.

UNSCRIPTED, JAMES B. STEWARD & RACHEL ABRAMS - SUCCESSION ΒΙΒΛΙΑ

Rich People Problems, Kevin Kwan

Όταν ο Nicholas Young μαθαίνει πως η γιαγιά του, Su Yi, περνάει τις τελευταίες της στιγμές, θα τρέξει να βρεθεί κοντά της. Δεν θα είναι, όμως, ο μόνος. Ολόκληρη η φυλή Shang-Young έχει συγκεντρωθεί από όλες τις γωνιές του πλανήτη για να διεκδικήσει την τεράστια περιουσία της. Καθώς κάθε μέλος της οικογένειας διεκδικεί να κληρονομήσει το Tyersall Park, 64 στρέμματα στην καρδιά της Σιγκαπούρης, το παιδικό σπίτι του Nicholas μετατρέπεται σε εστία κερδοσκοπίας και δολιοφθοράς.

Ο Kevin Kwan, μας αποκαλύπτει τα μακροχρόνια θαμμένα μυστικά των πιο προνομιούχων οικογενειών της Ασίας και τα προβλήματα που έχουν οι πλούσιοι.

RICH PEOPLE PROBLEMS, KEVIN KWAN - SUCCESSION ΒΙΒΛΙΑ

The Nest, Cynthia D’Aprix Sweeney

Ο Leo, είναι ο μεγαλύτερος γιός, της οικογένειας Plumb. Έχει άλλα τρία αδέρφια. Τα αδέρφια του, η Melody, η Beatrice και ο Jack συναντιούνται για να τον αντιμετωπίσουν μόλις βγαίνει από την απεξάρτηση. Η κακή του συμπεριφορά σε συνδυασμό με ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα που είχε κάτω από την επήρεια ουσιών, έχουν θέσει σε κίνδυνο το κοινό καταπιστευματικό ταμείο των Plumbs, ή «τη Φωλιά», όπως το αποκαλούν. Όλοι πιστεύουν ότι αυτά τα χρήματα θα λύσουν μια σειρά από προβλήματα, ωστόσο, το ατύχημα του Leo ίσως τα αλλάξει όλα.

Ένα βιβλίο που εξερευνά πως επηρεάζουν τις σχέσεις τα χρήματα, τις φιλοδοξίες μας και τους άρρηκτους δεσμούς που έχουμε με τις οικογένειές μας. 

THE NEST, CYNTHIA D'APRIX SWEENEY - SUCCESSION ΒΙΒΛΙΑ

Good Rich People, Eliza Jane Brazier

Η Lyla πάντα πίστευε ότι η ζωή είναι ένα παιχνίδι, αλλά ο σύζυγός της, Graham, οδηγεί το παιχνίδι σε επικίνδυνα επίπεδα. Το πλούσιο ζευγάρι, προσκαλεί επιτυχημένες προσωπικότητες να ζήσουν στον ξενώνα τους και στη συνέχεια συνωμοτεί για να καταστρέψει τις ζωές τους. Η Demi, παλεύει όλη της τη ζωή για κάτι καλύτερο. Σε μια δύσκολη στιγμή, θα αρπάξει την ευκαιρία που της προσφέρεται και θα μπεί στη θέση ενός άλλου ατόμου.

Ωστόσο, χωρίς να το γνωρίζει, θα γίνει άθελά της αντικείμενο διασκέδασης του πλούσιου ζευγαριού. 

GOOD RICH PEOPLE, ELIZA JANE BRAZIER - SUCCESSION ΒΙΒΛΙΑ

The Darlings, Cristina Alger

Η Merrill Darling, κόρη του δισεκατομμυριούχου Carter Darling, είναι παντρεμένη με τον δικηγόρο Paul Ross. Ο Paul, έχει συνηθίσει την κοινωνία της Νέας Υόρκης και όλες τις πολυτέλειές της: Ένα διαμέρισμα στην Park Avenue, Σαββατοκύριακα στο Hamptons, ακριβά κοστούμια. Όταν ο Paul χάνει τη δουλειά του, ο Carter, του προσφέρει την ευκαιρία να ηγηθεί της νομικής ομάδας της επιχείρησης του.

Ο Paul θα δεχτεί την θέση. Όμως, όταν ένα τραγικό γεγονός φέρει την οικογένεια Darling στο προσκήνιο των μέσων ενημέρωσης, θα έρθει αντιμέτωπος με ένα ηθικό δίλλημα.

Να σώσει τον εαυτό του ενώ θα προδώσει τη γυναίκα και τα πεθερικά του ή να προστατεύσει την οικογενειακή επιχείρηση με κάθε κόστος;

THE DARLINGS, CRISTINA ALGER - SUCCESSION ΒΙΒΛΙΑ

Αυτά, είναι μερικά από τα βιβλία που μπορούν να γεμίσουν το κενό που άφησε πίσω του το “Succession”.

Εύχομαι να τα απολαύσετε!

Καλές αναγνώσεις, βιβλιόφιλοι! 

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα