Βιβλία άνοιξη

Από την «Τροία» της Ηρώς Σκάρου μέχρι το «Funny Story» της Emily Henry, τα βιβλία που αναμένουμε να κάνουν χαμό, είναι πολλά. 

Γεια σου, όμορφη, Ann Napolitano 

Ο Γουίλιαμ Γουότερς μεγάλωσε σε ένα σπίτι με δυο γονείς που δεν μπορούσαν να τον αγαπήσουν. Έτσι, όταν γνωρίζει την ενθουσιώδη και φιλόδοξη, Τζούλια Πανταβάνο, στο πρώτο έτος του στο κολέγιο, φωτίζεται ο κόσμος γύρω του. Μαζί με την Τζούλια, μπαίνει στη ζωή του και η οικογένειά της, καθώς αυτή και οι τρεις αδερφές της είναι αχώριστες. Η Σιλβί, η ονειροπόλα της οικογένειας, η Σεσίλια το ανυπότακτο πνεύμα και η υπομονετική Έμελιν που τις φροντίζει όλες.

Κοντά τους, ο Γουίλιαμ νιώθει για πρώτη φορά την αγάπη που μπορεί να υπάρχει σε ένα σπίτι. Όμως, το παρελθόν του Γουίλιαμ θα κλονίσει, όχι μόνο τα σχέδια της Τζούλια για το μέλλον τους, αλλά και την αφοσίωση που τρέφουν η μία προς την άλλη, οι τέσσερις αδερφές. Το αποτέλεσμα είναι μια καταστροφική οικογενειακή ρήξη που θα αλλάξει τη ζωή τους για πολλά χρόνια. Θα είναι η αφοσίωση, που τις κρατούσε κάποτε ενωμένες, αρκετά ισχυρή ώστε να τις κάνει να ξανά σμίξουν;

Βιβλία που αναμένουμε εναγωνίως την άνοιξη

Άγγιξε τη φωτιά, Hannah Grace 

Ο Ρας Κάλαχαν και η Ορόρα Ρόµπερτς συναντιούνται για πρώτη φορά σε ένα φοιτητικό πάρτι. Μετά από ένα παιχνίδι µε µπόλικο αλκοόλ, περνούν µια παθιασµένη νύχτα µαζί. Η Ορόρα, που δεν περιµένει και πολλά από τους άντρες, φεύγει προτού ο Ρας µάθει ολόκληρο το όνοµά της. Ωστόσο, προς έκπληξη τους, την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών, θα συναντηθούν ξανά ως οµαδάρχες σε µια κατασκήνωση. Καθώς το καλοκαίρι προχωράει, η ένταση µεταξύ τους κορυφώνεται.

Ο Ρας δεν ρισκάρει να παραβιάσει τον αυστηρό κανόνα της κατασκήνωσης που απαγορεύει τις συναναστροφές µεταξύ των οµαδαρχών. Ωστόσο, η Ορόρα ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερα τυπική µε τους κανόνες. Θα µάθουν οι δυο τους να συνυπάρχουν αρµονικά; Ή µήπως η µία εκείνη νύχτα που πέρασαν µαζί, άναψε µια φωτιά που κανείς τους δεν µπορεί να σβήσει;

Βιβλία που αναμένουμε εναγωνίως την άνοιξη

Ο δολοφόνος στις σελίδες, Χρήστος Μαρκογιαννάκης 

Μια σειρά φρικτών δολοφονιών συνταράσσει την Αθήνα. Ο τρόπος, ο τόπος και η σκηνοθεσία των εγκλημάτων είναι εμπνευσμένα από τους μεγαλύτερους συγγραφείς αστυνομικής και νουάρ λογοτεχνίας: Αγκάθα Κρίστι, Έντγκαρ Άλαν Πόε, Φρεντ Βαργκάς, Πέτρο Μάρκαρη. Η αλληλουχία των δολοφονιών δεν είναι τυχαία. Ακολουθεί τη σειρά με την οποία είναι τοποθετημένα τα βιβλία στη βιβλιοθήκη του αστυνόμου, Χριστόφορου Μάρκου, ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση. Εκείνος, αναζητά τον αόρατο δολοφόνο μεταξύ της πραγματικότητας και των σελίδων των αγαπημένων του βιβλίων. Εντούτοις, με κάθε μυθιστόρημα οι νεκροί πολλαπλασιάζονται.

Βιβλία που αναμένουμε εναγωνίως την άνοιξη

Ρουά Ματ, Ali Hazelwood 

Η Μάλορι Γκρίνλιφ είναι μόλις δεκαεννέα ετών. Είναι ιδιοφυΐα στο σκάκι, το οποίο έχει γίνει η ζωή της. Ώσπου, όλα αλλάζουν. Ένας βίαιος χωρισμός, ένα τροχαίο δυστύχημα και μια ενοχή, τη στιγματίζουν βαθιά κι εγκαταλείπει τόσο το άθλημα, όσο και το ταλέντο της. Παρ’ όλα αυτά, μια σειρά ανθρώπων θα βοηθήσουν τη Μάλορι να σταθεί ξανά στα πόδια της και να επιστρέψει στο αγαπημένο της παιχνίδι πιο δυνατή από ποτέ, έτοιμη να αντιμετωπίσει και τον σεξισμό που υφίστανται οι γυναίκες. Εκεί, θα συναντηθεί με τον παγκόσμιο πρωταθλητή, τον κατά έναν χρόνο μεγαλύτερό της, Νόλαν Σόγερ, και η Μάλορι θα κληθεί να αποφασίσει ως πότε θα κρατάει κρυφά τα συναισθήματά της. 

Βιβλία που αναμένουμε εναγωνίως την άνοιξη

Δεν την είδε κανείς, Nicci French 

Τη μέρα του πάρτι για τα πεντηκοστά γενέθλια του Άλεκ Σόλτερ, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του 1990, η σύζυγός του, Σάρλοτ, εξαφανίζεται. Οι περισσότεροι κάτοικοι του μικρού αγγλικού χωριού Γκλένστεντ βρίσκονται στο πάρτι. Ενώ ο Άλεκ αδιαφορεί για την εξαφάνισή της, τα τέσσερα παιδιά τους ανησυχούν όλο και περισσότερο καθώς οι μέρες περνούν κι εκείνη δεν επιστρέφει. Όταν το παλτό της Σάρλοτ βρίσκεται δίπλα στο ποτάμι, φοβούνται για το χειρότερο. Λίγες μέρες αργότερα, το πτώμα του Ντάνκαν Άκερλι, γείτονα των Σόλτερ, εντοπίζεται να επιπλέει στο ποτάμι.

Η αστυνομία, μετά από έρευνα, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο Ντάνκαν και η Σάρλοτ είχαν σχέση κι εκείνος την σκότωσε και έπειτα αυτοκτόνησε. Τριάντα χρόνια αργότερα, ο Μόργκαν Άκερλι, επιτυχημένος δημιουργός ηχητικών ντοκιμαντέρ, επιστρέφει στο Γκλένστεντ μαζί με τον μεγαλύτερο αδερφό του Γκρεγκ, για να κάνει ένα podcast βασισμένο στην τραγωδία που τους ενώνει με τους Σόλτερ. Αλλά καθώς οι Άκερλι αρχίζουν να παίρνουν συνεντεύξεις για το podcast, φαίνεται ότι τα θαμμένα μυστικά της πόλης και των Σόλτερ, μπορεί τελικά να έρθουν στο φως.

Καλές αναγνώσεις, βιβλιόφιλοι! 

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
1
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα