καλύτερα βιβλία 2024

Ποια είναι τα καλύτερα βιβλία της φετινής χρονιάς, μέχρι στιγμής; Προς τα πού πρέπει να κατευθυνθούμε για να γεμίσουμε τα ράφια της βιβλιοθήκης μας;

The Women, Kristin Hannah 

Η Frances McGrath είναι μια εικοσάχρονη φοιτήτρια νοσηλευτικής. Ζει στην ηλιόλουστη Νότια Καλιφόρνια μαζί με τους συντηρητικούς γονείς της. Ηταν πάντα περήφανη για τον εαυτό της και πίστευε πως έκανε το σωστό. Όταν ξαφνικά, το 1965, ο κόσμος αλλάζει και τολμάει να φανταστεί ένα διαφορετικό μέλλον για τον εαυτό της. Έτσι, όταν ο αδερφός της φεύγει για να υπηρετήσει στο Βιετνάμ, η Frances εντάσσεται στο σώμα νοσοκόμων του στρατού και ακολουθεί το δρόμο του.

καλύτερα βιβλία 2024, The Women

Η Frances κατακλύζεται από το χάος και την καταστροφή του πολέμου. Κάθε μέρα είναι ένα στοίχημα ζωής και θανάτου, ελπίδας και προδοσίας. Αλλά ο πόλεμος είναι μόνο η αρχή για τη Frances και τους βετεράνους φίλους της. Η πραγματική μάχη έγκειται στο να επιστρέψουν σε μια αλλαγμένη και διαιρεμένη Αμερική, σε οργισμένους διαδηλωτές και σε μια χώρα που θέλει να ξεχάσει το Βιετνάμ.

Bride, Ali Hazelwood 

Η Misery Lark είναι η μοναχοκόρη του πιο ισχυρού συμβούλου Vampyre των Νοτιοδυτικών. Οι μέρες που ζει στην ανωνυμία μεταξύ των ανθρώπων έχουν τελειώσει. Τώρα, έχει κληθεί να υποστηρίξει μια ιστορική ειρηνευτική συμμαχία μεταξύ των Vampyre και των θανάσιμων εχθρών τους, των Weres. Οι Weres είναι αδίστακτοι και απρόβλεπτοι και ο Alpha τους, Lowe Moreland, δεν αποτελεί εξαίρεση. Είναι σαφές από τον τρόπο που παρακολουθεί κάθε κίνηση της Misery ότι δεν την εμπιστεύεται. Δικαίως, γιατί η Misery έχει τους δικούς της λόγους να συμφωνεί με αυτόν τον γάμο, λόγους που δεν έχουν να κάνουν με την πολιτική ή τις συμμαχίες. Και είναι πρόθυμη να κάνει ό,τι χρειάζεται για να πάρει πίσω ό,τι είναι δικό της, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει μια ζωή μόνη στην περιοχή των Were.

Ο οίκος της φλόγας και της σκιάς, Sarah J. Maas 

Η Bryce Quinlan δεν περίμενε ποτέ ότι θα έφευγε από το Midgard. Τώρα όμως που έχει φύγει, το μόνο που θέλει είναι να γυρίσει πίσω. Όλοι όσοι αγαπάει είναι εκεί. Δεν γνωρίζει ποιον να εμπιστευτεί. Αποκλεισμένη σε έναν νέο, άγνωστο κόσμο, θα χρειαστεί να επιστρατεύσει όλη την εξυπνάδα της, αν θέλει να βρει τον δρόμο του γυρισμού. Από την άλλη, ο Hunt Athalar, αγνοεί εντελώς την μοίρα της Bryce. Ο ίδιος είναι ξανά αιχμάλωτος. Έχει βρεθεί κι άλλοτε σε δύσκολες καταστάσεις στη ζωή του, αλλά αυτή μπορεί να είναι η δυσκολότερη από όλες και όσο και να θέλει να την βοηθήσει, τα χέρια του είναι κυριολεκτικά δεμένα. Ο κόσμος τους κινδυνεύει να γκρεμιστεί και αυτοί είναι οι μόνοι που μπορούν να τον σώσουν.

καλύτερα βιβλία 2024, Ο οίκος της φλόγας και της σκιας

Funny Story, Emily Henry 

Η Daphne πάντα αγαπούσε τον τρόπο που έλεγε την ιστορία της γνωριμίας τους ο αρραβωνιαστικός της, ο Peter. Μέχρι τη στιγμή που συνειδητοποίησε ότι ήταν πραγματικά ερωτευμένος με την παιδική του φίλη, Petra. Έτσι, η Daphne ξεκινάει απ’ την αρχή. Απομονωμένη στο πανέμορφο Waning Bay του Michigan, χωρίς φίλους ή οικογένεια, με μια ονειρεμένη δουλειά ως βιβλιοθηκάριος, αλλά με πολύ χαμηλό μισθό. Η μόνη λύση, είναι να συγκατοικήσει με τον πρώην της Petra, Miles Nowak, το μόνο άτομο που θα μπορούσε να κατανοήσει τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται.

καλύτερα βιβλία 2024, funny story

Ο Miles είναι ακριβώς το αντίθετο της πρακτικής, κουμπωμένης Daphne, της οποίας οι συνάδελφοι γνωρίζουν τόσο λίγα για αυτήν που βάζουν στοίχημα ότι είτε δουλεύει για το FBI, είτε είναι στην προστασία μαρτύρων. Αποφεύγουν κυρίως ο ένας τον άλλον, ώσπου μια μέρα, καταστρώνουν ένα σχέδιο. Ένα σχέδιο που ίσως τους οδηγήσει σε άλλο μονοπάτι.

The Hunter, Tana French 

Ο Cal Hooper συνταξιοδοτήθηκε πρόωρα από το Chicago PD και μετακόμισε στην αγροτική Ιρλανδία αναζητώντας λίγη ηρεμία. Και την βρήκε. Έχει δημιουργήσει μια όμορφη σχέση με μια ντόπια γυναίκα, τη Lena, και προσπαθεί να βοηθήσει την Trey Reddy, κόρη της Lena, να γίνει ένα καλό παιδί που τα πηγαίνει καλά στη ζωή του. Όταν κάποια στιγμή, ο εξαφανισμένος πατέρας της Trey εμφανίζεται ξανά, φέρνοντας μαζί του έναν Άγγλο εκατομμυριούχο και ένα σχέδιο να βρει χρυσό στην πόλη.

καλύτερα βιβλία 2024, the hunter

Και ξαφνικά, όλα όσα έχτιζαν οι τρεις τους απειλούνται. Ο Cal και η Lena είναι και οι δύο έτοιμοι να κάνουν ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσουν την Trey, αλλά η Trey δεν θέλει να την προστατεύσουν. Αυτό που θέλει είναι εκδίκηση. 

Καλές αναγνώσεις, βιβλιόφιλοι!

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα