Ειλικρινά, γιατί να πρέπει κάθε χρόνο να τοποθετηθώ υπέρ ή κατά του Βαλεντίνου; Πόσο με μισείς, Φεβρουάριε;

Aς τα δούμε ένα-ένα. Ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας των Χριστουγέννων, ο Αύγουστος ο μήνας των καλοκαιρινών διακοπών. Ο Απρίλιος και ο Μάιος σημαίνουν άνοιξη (όπως και ο Μάρτιος από τη μέση του και μετά). Ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος έχουν αυτή την υφή του ενθουσιασμού για μία νέα αρχή που έχει κάθε σεζόν. Τον Νοέμβριο αρχίζουν οι στολισμοί και απλά περιμένεις τα Χριστούγεννα.

Ο Ιούνιος φέρνει τα μεγάλα μουσικά φεστιβάλ και το (παραγνωρισμένο αλλά πολύ όμορφο) καλοκαίρι στην πόλη. Ο Ιούλιος είναι μήνας διακοπών για κάποιους ή έστω τριημέρων για τους υπόλοιπους. Ο Ιανουάριος, τέλος, μοιάζει να μην τελειώνει ποτέ άλλα αν είσαι χειμωνάκιας, όπως εγώ, θα τον αγαπήσεις με τα καλά του και όλα τα στραβά του. 

Τι σημαίνει τελικά όλο αυτό το παραλήρημα; Σημαίνει ότι από τους 12 μήνες που ο καθένας τους ξεχωριστά έχει τη δική του ομορφιά, υπάρχει και ένας ο οποίος δεν σου δίνει το παραμικρό πράγμα για να πιαστείς. Για την ακρίβεια, το μόνο πράγμα που σου δίνει είναι ότι τουλάχιστον κρατάει λιγότερο. Αντί για 30 ή 31 κρατάει 28 ή 29 μέρες. 

Μιλάω φυσικά για τον Φεβρουάριο, τον μήνα που, αν πρέπει κάπως να τον ζωγραφίσεις, στο τέλος θα σου βγει αυτό:

Κυρίως, γιατί αυτό που αντικρίζεις είναι κάτι σαν αυτό:

Βλέπετε δεν φτάνει που είναι συγκλονιστικά μίζερος μήνας, είναι και αρκετά πιεστικός. Δεν σε αφήνει στην ησυχία σου, όπως ας πούμε ο Ιανουάριος, που ξέρει τι είναι και τι μπορεί να προσφέρει. Γιατί ο Ιανουάριος είναι ο μήνας που ξεκουραζόμαστε από τον χαμό των Χριστουγέννων. Ο κατεξοχήν μήνας του Netflix και του ατελείωτου σκρολαρίσματος. Αυτός που δεν σου δημιουργεί καμία τύψη, ακόμα και αν δεν σηκωθείς ούτε ένα βράδυ από τον καναπέ σου.

Αυτό το απίστευτα σημαντικό πράγμα δεν μπορεί να στο προσφέρει ο Φλεβάρης. Τα Χριστούγεννα και πια αρκετά μακριά για να νιώθεις χορτάτος. Πολύ μακριά όμως είναι και το Πάσχα, πολλώ δε μάλλον το καλοκαίρι. Αυτό δημιουργεί μία συνθήκη κατά την οποία οι άνθρωποι, ψάχνοντας μία όαση στην έρημο της μιζέριας, προσπαθούν αποτυχημένα να εφεύρουν τρόπους για να διασκεδάζουν.

Και δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από ανθρώπους που προσπαθούν να παριστάνουν ότι διασκεδάζουν. Εκτός ίσως από τους ανθρώπους που παριστάνουν ότι στεναχωριούνται.

Καθόλου τυχαίο ότι ο Φεβρουάριος έχει μέσα στις λίγες μέρες του τις δύο χειρότερες γιορτές του χρόνου. Ξεκινάμε με τις Απόκριες, την πιο χαρακτηριστική περίοδο μαζικής παράνοιας, στην οποία όλοι παριστάνουν ότι περνούν καλά ακούγοντας τραγούδια όπως το Μπαμπολέιο ή το Κε Τε Λα Πόνγκο.

Όλοι, βέβαια, ξέρουμε ότι αυτά τα τραγούδια θα μπορούσαν να είναι ποινικά αδικήματα, οπότε μη μου κάνεις gaslighting ότι δήθεν ενθουσιάζεσαι όταν ακούς το intro. Για να μη σχολιάσω τις αποκριάτικες στολές και τον βομβαρδισμό σεξισμού, ρατσισμού, ομοφοβίας, τρανσοφοβίας που φέρνουν μαζί τους. 

Τέλος πάντων, δεν πρέπει να είμαι τελείως άδικος με τις Απόκριες.

@elefteria_mrvlki Cosplay Macarena Remix (Los del Mar, Karl moves, Chipmunks, Loituma, Bass Bumpers) / Carnival Fest 2022 @Cosplayers//GR @Jim Papadopoulos @meliodas @Natalaki G #greece #macarena #macarenaremix #macarenachallenge #macarenaremixchallenge #challenge #cosplay #cosplaymacarena #cosplayers #cosplayersgr #alisabosconovitch #alisabosconovitchcosplay #leechaolan #leechaolancosplay #tekken #tekkencosplay #tekken6 #tekken6cosplay #dance #choreography #4u #4upage #fy #fyp #fypage #foryou #foryoupage #tiktok #tiktokdance #youtube ♬ Macarena – Los Del Rio

Υπάρχουν δύο εξαιρέσεις ανθρώπων που πράγματι μπορούν να διασκεδάσουν στα καρναβάλια. Πρώτον, η ηλικιακή κατηγορία 3-10, επειδή τότε μπορείς να ντυθείς Μπάτμαν και βασικά επειδή σε αυτή την ηλικία διασκεδάζεις με οτιδήποτε.

Δεύτερον, η ηλικιακή κατηγορία 18-20, επειδή μπορείς να πας στην Πάτρα και να λες ιστορίες για μαυροδάφνες, σεξ και πεζοδρόμια. Και βασικά επειδή σε αυτή την ηλικία διασκεδάζεις με οτιδήποτε. Όλοι οι υπόλοιποι απλά κλαίμε παριστάνοντας ότι γελάμε. Εγώ προσωπικά κλαίω χωρίς να παριστάνω ότι γελάω, αλλά δεν απαιτώ από εσάς το ίδιο.

Αν δεν έφτανε βέβαια το χάος που δημιουργούν οι Απόκριες, πρέπει να έρθει ο Άγιος Βαλεντίνος. Η γιορτή που σε αγχώνει είτε είσαι σε σχέση, είτε όχι. Η γιορτή που γιορτάζεις τον άγιο του έρωτα την ημέρα που εκείνος πέθανε. Αυτή που σε κάνει cringe αν είσαι υπέρ του και ακόμα περισσότερο αν είσαι εναντίον του. Ειλικρινά, γιατί να πρέπει κάθε χρόνο να τοποθετηθώ υπέρ ή κατά του Βαλεντίνου; Πόσο με μισείς, Φεβρουάριε;

Το κρύο παραμένει μεν και αυτός είναι λόγος να τον μισείς, αν είσαι φίλος του καλοκαιριού. Ταυτόχρονα, όμως, το κρύο έχει αρχίσει να κουράζει ακόμα και τον πλέον χειμωνόφιλο. Παραδοσιακά ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας των διαφόρων ιώσεων και κυρίως της γρίπης, οι οποίες βέβαια, αν θέλουμε να δούμε τη θετική πλευρά, μπορεί να σε γλιτώσουν από το να βρεθείς σε αναγκαστικό πάρτι με ανθρώπους που χορεύουν Μακαρένα ντυμένοι Άραβες. 

Ταυτόχρονα, ο Φεβρουάριος είναι συνήθως ο μήνας όπου γίνονται οι εταιρικές κοπές πίτας, ο μήνας που όλοι κάνουν δίαιτα για να χάσουν τα κιλά των γιορτών και ο μήνας των μηδενικών ονομαστικών εορτών. Ο μήνας που ήρθε ο κορονοϊός στην Ελλάδα. Επίσης, είναι ο μήνας που έχει γενέθλια ο Ed Sheeran. Χρειάζεται να πούμε πολλά ακόμα;

Μάλλον όχι. 

Το μόνο που μπορούμε να ευχηθούμε είναι να περάσει όσο το δυνατόν λιγότερο αργά και βασανιστικά αυτός ο Φεβρουάριος.

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα