Αν κάνουμε ένα scroll στο feed μας θα βρούμε πολυάριθμες αναρτήσεις και βιντεάκια ανθρώπων που κάνουν «manifest» τη δουλειά των ονείρων τους, ένα εκατομμύριο ευρώ, και το τέλειο-αψεγάδιαστο δέρμα και σώμα.

«Όταν κάτι το θέλεις πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το πετύχεις», λένε. Εμείς θα αλλάξουμε λίγο την έκφραση. 

Πόσο ρεαλιστικά είναι, τελικά, όλα αυτά; 

Είναι το manifestation η μαγική πανάκεια μέσα στον κόσμο των «μυστικών αυτοβοήθειας» και των κοσμικών λιστών ευχών; Μήπως είναι ένα εργαλείο που μας φέρνει πιο κοντά στους στόχους μας  – μαζί με αρκετή προσπάθεια; Μιλάμε τελικά για μια αβίαστη αναβάθμιση της ζωής ή μήπως πρέπει να τα απομυθοποιήσουμε όλα αυτά;

Τι ακριβώς είναι το manifestation; 

Αν και οι ρίζες της συγκεκριμένης έννοιας εντοπίζονται αρκετά μακριά στην ιστορία, το manifesting απέκτησε δημοτικότητα τον 19ο αιώνα μέσω του κινήματος της Νέας Σκέψης. Βασισμένο στον «Νόμο της Έλξης», στον πυρήνα του εντοπίζεται η ιδέα ότι οι σκέψεις και οι προθέσεις μας έχουν τη δύναμη να επηρεάζουν την πραγματικότητά μας. Δύναμη του μυαλού, με λίγα λόγια. 

Στη σύγχρονη εκδοχή του, το manifesting έχει να κάνει με το πού εστιάζεις τις σκέψεις και την ενέργειά σου. Αν όλο σου το «είναι», 24/7 είναι εστιασμένο σε αυτό που θέλεις να πετύχεις, τότε θα έρθει στη ζωή σου.

Η διαδικασία του manifesting, φυσικά, μπορεί να έχει διαφορετικές μορφές. Πάντα, όμως, περιλαμβάνει τον καθορισμό σαφών προθέσεων, την οπτικοποίηση των στόχων μας και την καλλιέργεια μιας ισχυρής πεποίθησης ότι αυτό που επιθυμούμε βρίσκεται ήδη καθ’ οδόν προς εμάς.

Για την Bri Luna, manifestation coach και creative director του “The Hoodwitch“, το manifestation αποτελεί τον «καθορισμό μιας πρόθεσης και την ευθυγράμμιση του εαυτού μας για να συν-δημιουργήσουμε με το σύμπαν». 

@thehopetok

If you’re a christian, you shoud not be manifesting. God can do more for us than we can do for ourselves. #manifesting #manifestation #manifestationtok #stopmanifesting

♬ original sound – TheHopeTok

Το «μαγικό ραβδί»; 

Και τώρα το μεγάλο ερώτημα: Είναι το manifestation αρκετό για να γίνει πραγματικότητα η ζωή των ονείρων μας; Η ειλικρινής απάντηση είναι «όχι».

Σίγουρα είναι ένας «δρόμος» προς την επιτυχία, αλλά όχι και τόσο σύντομος.  Μάλλον πρέπει να δούμε το manifesting ως ένα «κομμάτι» που μαζί με τη σκληρή δουλειά, την καταβολή προσπάθειας και την επιμονή, συμπληρώνει το παζλ προς την επιτυχία (και την ευτυχία).

H πρακτική του manifestation μπορεί να μας δώσει την απαιτούμενη ψυχική και πνευματική ώθηση, καθώς και το κίνητρο που χρειαζόμαστε για να παραμείνουμε προσηλωμέν@ στους στόχους μας, αλλά δεν αποτελεί κανένα μαγικό ραβδάκι.

Σύμφωνα με τη νευροεπιστήμονα Tara Swart Bieber και συγγραφέα του βιβλίου “The Source“, «η πρακτική του manifestation επηρεάζει την ψυχική υγεία κυρίως μέσω των συστημάτων κινήτρων και ανταμοιβής του εγκεφάλου μας, οι οποίες συσχετίζονται με την ντοπαμίνη και τη σεροτονίνη». 

«Όταν κάνουμε manifest καλές σχέσεις, επαγγελματικά επιτεύγματα, υγεία, ή οτιδήποτε άλλο, παράγουμε τη δυναμική για να μείνουμε αισιόδοξοι για τη ζωή, μειώνουμε τα επίπεδα απογοήτευσης και αυτό διατηρεί καλή διάθεση και ψυχική υγεία. Το manifestation, λοιπόν, είναι σαν να έχουμε ένα GPS στη ζωή μας. Μας βοηθάει να ορίσουμε τον προορισμό και να περιπλανηθούμε στη διαδρομή,  αλλά εμείς εξακολουθούμε να είμαστε οι οδηγοί». 

@samweisbrod_

stop trying to manifest. Just assume it. #lawofassumption #loa #manifest

♬ original sound – sam

«Πώς να εξασκήσουμε σωστά την πρακτική του manifestation», αλλά διαφορετικά 

Το άρθρο δεν θα κλείσει με 5+1 συμβουλές για να εξασκήσουμε σωστά την πρακτική του manifestation. Εξάλλου, το να ευχόμαστε απλώς να συμβεί κάτι στη ζωή μας δεν είναι αρκετό, χωρίς την έμπρακτη προσπάθεια.

Το σύμπαν δεν πραγματοποιεί απλόχερα ευχές. Του αρέσει να μας βλέπει να προσπαθούμε, να επιμένουμε και να μένουμε προσηλωμένα στα όνειρά μας. Πρέπει να αναλάβουμε δράση και να συναντήσουμε το σύμπαν στα μισά της διαδρομής. 

Είτε το όνειρό μας είναι να αποκτήσουμε ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο, είτε να πάρουμε αυτή τη ρημάδα την αύξηση, πρέπει να αναλάβουμε δράση στον πραγματικό κόσμο. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι χρειάζεται να εξοικονομήσουμε κάποια χρήματα ή να αποκτήσουμε τις σωστές γνώσεις και δεξιότητες για να εξελιχθούμε επαγγελματικά. 

Αυτό το άρθρο είναι το σημάδι που περίμενες για να αλλάξεις τη ζωή σου. Ακόμα και το πιο μικρό βήμα θα σε φέρει κοντά σε οτιδήποτε ονειρεύεσαι. 

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα