Πίσω στο Μεσαίωνα φαίνεται να επιστρέφουμε μετά την είδηση ότι μια παρέα στην Πάτρα εξανάγκασε Ρομά με νοητική στέρηση να γονατίσει για να τους πει τα κάλαντα κι έπειτα, του έριξαν εύφλεκτο υλικό, με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά.

Μάλιστα, ένας από την παρέα χλεύαζε τον δύστυχο 35χρονο, που μαχόταν με τις φλόγες, ενώ τον βιντεοσκοπούσε μέσω του Instagram. Με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο του 16χρονου Ρομά, Κώστα Φραγκούλη από τα πυρά ενός αστυνομικού, φαίνεται να άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για τις ρατσιστικές συμπεριφορές που βιώνουν οι Ρομά, αλλά και κάθε άτομο που δεν ανταποκρίνεται πλήρως στα ασφυκτικά κοινωνικά καλούπια.

Η εξευτελιστική και εγκληματική επίθεση

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ένας 35χρονος Ρομά με διανοητική στέρηση μπήκε σε συνεργείο αυτοκινήτων στην Πάτρα. Τότε, μια παρέα που βρισκόταν εκεί, τον ανάγκασε να γονατίσει και να πει τα κάλαντα, όπως υποτίθεται πως ορίζει το έθιμο. Κατόπιν, κάποιος εξ αυτών του έριξε εύφλεκτο υλικό και του έβαλε φωτιά, ενώ παράλληλα τον κορόιδευε επιδεικτικά και τον βιντεοσκοπούσε μέσω του Instagram.

Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση και η δήλωση του θύματος που προκαλεί ερωτηματικά

Η εγκληματική αυτή υπόθεση έχει περάσει πλέον στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, ενώ οι εμπλεκόμενοι αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του εισαγγελέα Πατρών. Από την πλευρά του, ο 35χρονος Ρομά προέβη σε ορισμένες μη αναμενόμενες δηλώσεις:

«Πήγα να πω τα κάλαντα, μοναχός μου. Έκατσα κάτω να πω τα κάλαντα. Δεν θέλω κάτι, δεν θέλω ούτε πενήντα λεπτά. Τα παιδιά από καλαμπούρι μου πέταξαν φωτιά. Δε θέλανε να με κάψουν, απλά ήταν ένας γύφτος από εμάς που το έβαλε στην εφημερίδα. Από εκεί και πέρα, δεν ξέρω τι να πω. Δεν θέλανε να με κάψουν».

Αξίζει να αναφερθεί, ότι ο 35χρονος είναι πατέρας 11 παιδιών και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο της προσπάθειας για αποσιώπηση, προκειμένου να μη λάβει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις το συμβάν.

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα