Ποια χαρακτηριστικά έχει ένα fuckboy;

Ίσως είναι η πρώτη φορά που ακούς τη λέξη «fuckboy» ή ίσως θεωρείς ότι την έβγαλα από το μυαλό μου. Όμως, είναι μια 100% πραγματική και ευρέως διαδεδομένη λέξη. Για του λόγου το αληθές ακόμα και το dictionary.com έχει ορισμό! 

«Είναι ο τύπος που δεν σέβεται τις γυναίκες, αλλά βασίζεται πολύ σ’ αυτές.

Είναι απόμακρος, δεν νοιάζεται για τον χρόνο των άλλων και δεν δεσμεύεται.

Εστιάζει στον εαυτό του, κάνει ανόητα πράγματα και παίζει με τα συναισθήματα των άλλων».

Για να γίνω ακόμα πιο συγκεκριμένη, ας δούμε έναν ακόμα ορισμό – αυτή τη φορά από το urbandictionary.com, που είναι συνήθως η σελίδα που θα επισκεφτείς, για να βρεις επίκαιρες λέξεις και εκφράσεις, οι οποίες χρησιμοποιούνται στην αμερικάνικη αργκό.

«Ένα αγόρι που ψάχνει αυστηρά σεξουαλικές σχέσεις: Θα κατακτήσει μια κοπέλα και μετά θα την παρατήσει.

Στη συνέχεια θα απολογηθεί και μόλις κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη της, θα ζητήσει «πονηρές φωτογραφίες».

Τέτοια αγόρια προσποιούνται ότι νοιάζονται πραγματικά, αλλά πάντα αποτυγχάνουν στην πράξη να αποδείξουν την υποτιθέμενη αγάπη τους.

Αν μια κοπέλα προσπαθήσει να εναντιωθεί σε αυτό τον τύπο, πιθανότατα θα αρνηθεί τα πάντα και θα ρίξει την ευθύνη σε εκείνη, κάνοντάς το να φαίνεται ότι η σύγκρουση ήταν δικό της λάθος και δεν έχει κάνει τίποτα κακό.

Πάντα θα επιστρέφει, γιατί τον νοιάζει το σεξ και δεν μπορεί να αντέξει την απόρριψη από μια από τις κοπέλες που βγαίνει, γιατί έχει περισσότερες από μία, αυτό είναι σίγουρο.

Τέτοια αγόρια είναι εγωιστές που δεν μπορείς να εμπιστευτείς και είναι δύσκολο να απομακρυνθείς, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά πως να σε κρατήσουν».

5 συμπεριφορές για να καταλάβεις ότι βγαίνεις με ένα fuckboy

Τα fuckboys, έχουν συγκεκριμένο στόχο, το σεξ και την συναισθηματική χειραγώγηση, και ακολουθούν συγκεκριμένες συμπεριφορές για να το πετύχουν.

Κάνει ή λέει οτιδήποτε (δηλαδή, ψέματα) για να κάνει σεξ

Χρησιμοποιεί παραπλανητικές τακτικές για να χειραγωγήσει το άτομο με το οποίο θέλει να κάνει σεξ, συμπεριλαμβανομένου του να λέει ψέματα, να χρησιμοποιεί την κολακεία και να προβάλει συναισθήματα που δεν νιώθει πραγματικά.

@abbiechatfield

Molly calls bullsh*t on Vernon in a twist that none of us saw coming!!!! Watch the entire season of #FBoyIslandAustralia on @BINGE now

♬ original sound – Abbie Chatfield

Έχει στόχο το σεξ, αλλά ταυτόχρονα κάνει το ελάχιστο για να το πετύχει

Ένα fuckboy ενδιαφέρεται σχεδόν αποκλειστικά για το σεξ αλλά θα καταβάλει την ελάχιστη δυνατή προσπάθεια για να το κάνει. Παράδοξο ε; 

Κι όμως, θα δείξει ελάχιστο ενδιαφέρον στα συναισθήματα ή τις επιθυμίες του άλλου ατόμου, θα επιδιώξει να κάνει σεξ όσο πιο γρήγορα γίνεται, με τους δικούς τους όρους και χωρίς να προσπαθήσει για ξεκάθαρη και ουσιαστική επικοινωνία.

Δεν βγαίνει ποτέ μόνο με ένα άτομο

Έχει ή τουλάχιστον προσπαθεί να έχει πολλές επιλογές, γι’ αυτό και κρατάει όσο πιο πολλές γυναίκες, ή και άντρες, μπορεί στη δεξαμενή των σεξουαλικών παρτενέρ του. 

Έχει master στο gaslighting 

Είναι ο τύπος που θα σου κάνει gaslighting τόσο δεξιοτεχνικά, που ούτε καν θα το καταλάβεις. Αν ζητήσεις εξηγήσεις για τη συμπεριφορά του ή τον στριμώξεις για κάποιο ψέμα, θα αντιδράσει έντονα, θα το παίξει θιγμένος και, πιθανότατα, θα καταφύγει σε προσωπικές επιθέσεις για να βγει από τη δύσκολη θέση.

Είναι εγωιστής

Προτεραιότητα έχουν πάντα οι δικές του ανάγκες και επιθυμίες. Οι γυναίκες αντιμετωπίζονται ως αντικείμενα που πρέπει να χρησιμοποιηθούν για τη δική του ικανοποίηση. 

Τι είναι αυτό που κάνει ένα fuckboy τόσο γοητευτικό;

Παρ’ όλο που λες ότι ψάχνεις έναν ωραίο και ευγενικό τύπο, παρόλο που το έχεις συζητήσει με τις φίλες σου και έχεις πάρει ένα σωρό συμβουλές για τις ρομαντικές σχέσεις, είναι πιθανόν να συνεχίζεις να κολλάς με άντρες που έχουν όλα ή τα περισσότερα χαρακτηριστικά ενός fuckboy. Δεν σου αρέσει η σιγουριά, δεν σου προκαλούν ενδιαφέρον οι άνθρωποι που από την πρώτη στιγμή σε διεκδικούν έντονα, βαριέσαι εύκολα, ψάχνεις την περιπέτεια, συνεχώς μπλέκεις με μη διαθέσιμους άντρες και συχνά αναρωτιέσαι γιατί πάντα ερωτεύεσαι τον λάθος άνθρωπο.

Αν τα παραπάνω σου φαίνονται κάπως οικεία, τότε σου έχω νέα: Δεν είσαι η μόνη και αυτό που νιώθεις έχει επιστημονική εξήγηση. Ειδικότερα, ονομάζεται «Θεωρία της Προσκόλλησης» και βασικά, είναι ο λόγος που είσαι εντελώς χαλαρή με κάποιον και μετά φρικάρεις, όταν σταματά να απαντά στα μηνύματα σου. Στην αρχή δεν σου άρεσε καν και τόσο πολύ, αλλά ξαφνικά περιμένεις σαν την εξαρτημένη, πότε θα ανεβάσει το επόμενο story στο Instagram, για να πάρεις λίγη από την δόση σου. 

Η Θεωρία της Προσκόλλησης και τα διαφορετικά είδη δεσμού

Σύμφωνα με τη θεωρία της προσκόλλησης, ο τρόπος που ο κύριος φροντιστής (συνήθως η μητέρα) θα ανταποκριθεί στις ανάγκες και τη διάθεση του βρέφους, έχει καθοριστική σημασία καθώς γίνεται μοντέλο για τις μετέπειτα σχέσεις του. Η ποιότητα της σχέσης που δημιουργείται τους πρώτους μήνες της ζωής ενός βρέφους, στη πορεία επεκτείνεται για να συμπεριλάβει τις προσδοκίες που το παιδί θα αναπτύξει για τον εαυτό του, τους άλλους αλλά και τον κόσμο γύρω του. Πολλά άτομα εμφανίζουν ασφαλή δεσμό προσκόλλησης, που σημαίνει ότι αισθάνονται άνετα να βασίζονται σε άλλους και έχουν θετική άποψη για τον εαυτό τους και τις σχέσεις τους. 

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν δεσμοί προσκόλλησης αποφυγής και άγχους, που τείνουν να ελκύουν ο ένας τον άλλον – παρά το γεγονός ότι είναι εντελώς αντίθετοι. Για παράδειγμα, τα άτομα με αποφευκτικό στυλ δεσμού, συνήθως, δίνουν προτεραιότητα στην ανεξαρτησία και την αυτοδυναμία. Συχνά, μπορεί να υποβαθμίζουν τη σημασία των στενών σχέσεων και να αποφεύγουν τη συναισθηματική οικειότητα.

Την ίδια στιγμή, ένα άτομο με αγχώδη/συμβιωτικό τρόπο δεσμού βιώνει την απομάκρυνση, την αυτονομία και την ανεξαρτησία του άλλου ως εγκατάλειψη. Έτσι, ένας συμβιωτικός τύπος θα εφαρμόσει στρατηγικές χειρισμού που τον φέρνουν κοντά στον άλλον, ενώ ταυτόχρονα, ένας αποφευκτικός τύπος θα κάνει τα πάντα για να διατηρήσει μια «ικανοποιητική» απόσταση ανάμεσα στον εαυτό του και στον άλλον. Επομένως, δύο τελείως αντίθετοι τύποι μπορούν να συνδυαστούν και να οδηγήσουν σε μια τοξική σχέση. 

Γιατί κολλάμε με τα fuckboys;

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στη σχέση με ένα fuckboy. Κάθε φορά που έχεις κάποια αλληλεπίδραση μαζί του, το «σύστημα προσκόλλησής» σου ενεργοποιείται και παίρνεις παρηγοριά μόνο όταν εκείνος κάνει μια μέτρια πράξη στοργής ή σε διαβεβαιώσει ότι νοιάζεται για ‘σένα.

Ωστόσο, αυτή η πράξη ισοδυναμεί με το να βάλεις έναν επίδεσμο σε μια τεράστια πληγή. Δημιουργείται έτσι ένα μοτίβο απομάκρυνσης και επανένωσης, αδιαφορίας και στοργής, που ωθεί τον εγκέφαλο σου να εξισώνει αυτά τα συναισθήματα που προκαλούνται από το άγχος και την απόρριψη, με τη χημεία, το πάθος και την αγάπη.

Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο περιστασιακό σεξ

Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό και ντροπιαστικό στο περιστασιακό σεξ. Μπορεί να είναι αυτό που ψάχνεις και έχεις ανάγκη για ένα διάστημα. Αλλά υπάρχει διαφορά στο να επιδιώκεις περιστασιακό σεξ, ως το να λες ψέματα και να χειραγωγείς τους άλλους για να το πετύχεις.

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα