5+1 ειδήσεις της εβδομάδας που πραγματικά δεν χρειαζόμασταν καθόλου

Αυτός ο Ιανουάριος διήρκησε τρεις ολόκληρους μήνες και είναι τουλάχιστον λυτρωτικό το γεγονός ότι, επιτέλους, φτάνει στο τέλος του. Καθώς σκρολάρουμε αμέριμνα, λοιπόν, μοιραία εμφανίζονται ορισμένες «ειδήσεις» που καθόλου (ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ) δεν τις χρειαζόμασταν.

Ιδέα!

Ας δημοσιοποιήσουμε όλοι, όλες και όλα τις συμβάσεις, τις συμφωνίες με τους εργοδότες, τις αμοιβές μας και ό,τι άλλο συμπεριλαμβάνει μια μορφή συνεργασίας. Για όσα κακεντρεχή άτομα θεωρήσετε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν παραβίαση της ιδιωτικότητας, των προσωπικών δεδομένων και, ενδεχομένως, των συμφερόντων της εργοδότριας εταιρείας, τότε δεν γνωρίζετε τι εστί κοινωνικό ενδιαφέρον.

Κατά γενική ομολογία, πάντως, ας μπει ένα «φρένο» στη διασπορά (ψευδών, σε πολλές περιπτώσεις) ειδήσεων αναφορικά με τις συμφωνίες και τις απολαβές διάσημων προσώπων.

Δεν αφορούν κανέναν.

Είναι τόσο απάνθρωπο το παιχνίδι που «σκαρώνεται» εις βάρος του ανθρώπινου πόνου, στον βωμό των κλικ.

Η υπέροχη Λένα Δροσάκη ήταν καλεσμένη στην εκπομπή The 2night Show, όπου απασφάλισε σε σχέση με την άνευ ορίων εμπλοκή των ΜΜΕ στις δυσμενείς καταστάσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει.

«Στην αρχή ήταν λίγο… Η συνήθεια είναι μεγαλύτερο πράγμα. Μερικές φορές λένε ότι η συνήθεια είναι μεγαλύτερη κι από την αγάπη. Έχεις μία ανασφάλεια. Το πρώτο διάστημα είναι πού πατάω και πού βρίσκομαι. Προχωράς μπροστά με έναν στόχο να είναι καλά το παιδί. Ζούμε σε μία εποχή που έχουμε χάσει την ενσυναίσθηση. Έχεις χωρίσει και έρχομαι με το μικρόφωνο και σου λέω “πες μου”. Τι να σου πω; Δηλαδή, τι θέλεις να σου πω; Έμαθες ότι χώρισα γιατί μου το κάνεις αυτό;»

Στην περίπτωση που ενδιαφερόμαστε για την εξέλιξη της δημοσιογραφίας και της κοινωνίας, καλό θα ήταν να ακολουθήσουμε ευλαβικά την προτροπή της Λένας για ενσυναίσθηση και σεβασμό.

Είναι τραγική η εμπορευματοποίηση της οδύνης.

Κάτω τα χέρια από τη Σισσάρα.

Σε λίγο θα μας «πλασάρετε» ως είδηση το σαλόνι της, το σαμπουάν της, την κρέμα της και τις βλεφαρίδες της. Αφήστε τη γυναίκα να κάνει ό,τι θέλει.

Και μετά γίνονται παράπονα για τα νούμερα τηλεθέασης, τα οποία αφορούν το τηλεοπτικό κοινό στον ίδιο ακριβώς βαθμό με τη σημερινή μορφή της ελληνικής τηλεόρασης. Η κατάφωρη λογοκρισία, το politically correct, η επιβεβλημένη προβολή ανθρώπων μέσω ενός ιλαρού συστήματος και η αυτοαναφορικότητα έχουν απομακρύνει μεγάλη μερίδα τηλεθεατών από τους τηλεοπτικούς δέκτες. Επομένως, αν δεν αλλάξει άρδην η φιλοσοφία που διαπνέει την τηλεόραση, τότε ούτε τα νούμερα τηλεθέασης θα παρουσιάσουν άνοδο. Το εν δυνάμει τηλεοπτικό κοινό χρειάζεται τροφή για σκέψη και πρωτότυπα θέματα – αντί για επαναλαμβανόμενο σουσού, «κιτρινισμούς», ανθρωποφαγία και συμφωνημένους τσακωμούς.

Η Selena Gomez έχει μιλήσει ανοιχτά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει – και μαγκιά της.

Όταν, λοιπόν, ένας άνθρωπος μάχεται αδιάκοπα με τους δαίμονές του, ενώ ορισμένοι στέκονται αποκλειστικά στη διαφοροποίηση μιας εικόνας, καθίστανται σαφείς οι λόγοι για τους οποίους αρνούμαστε κατηγορηματικά να εξελιχθούμε ως κοινωνικό σύνολο.

Φυσικά και θα βγουν πομπώδεις τίτλοι για μια, ήσσονος σημασίας, αναφορά που έγινε από τη νυν σύντροφο του Γιάννη Τσιμιτσέλη στην πρώην γυναίκα του. Υπαινιγμοί για τρίτα πρόσωπα σε σχέσεις δίχως τέλος, ίσα-ίσα για να δοθεί ένα ανούσιο «τυράκι» σε έναν λαό που αδιαφορεί πλήρως για όλα αυτά και αγωνίζεται ασταμάτητα, αντιμετωπίζοντας τη σταθερή κρατική αφαίμαξη.

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα