ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ TIKTOK TRENDS

Τα πιο επικίνδυνα TikTok trends αυτή την στιγμή

Το TikTok είναι πλέον ένα τεράστιο κομμάτι της ζωής μας.

Όσο κι αν η παρακολούθηση των βίντεο γίνεται πολλές φορές και ασυναίσθητα, υιοθετούμε και ταυτιζόμαστε με διάφορα πράγματα που βλέπουμε. Τώρα πια, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και – σε πολλές στιγμές της ζωής μας – γίνεται το επίκεντρο σε διάφορες συζητήσεις.

Τα αναρίθμητα τραγούδια που πρωταγωνιστούν, γίνονται viral (σε απειροελάχιστο χρόνο) και ξεκινούν να γίνονται οι ασυναίσθητοι ψίθυροι του μυαλού μας. Ωστόσο, τα trends που πρωταγωνιστούν κατά καιρούς στο TikTok δεν είναι πάντα τόσο αθώα και τόσο ακίνδυνα όσο φαντάζουν. Υπάρχουν διάφορα βιντέακια που στο βωμό των views, των likes και των followers, αγγίζουν τα όρια του επικίνδυνου.

Προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον, το γεγονός ότι πάρα πολλοί χρήστες μπορεί να αντιγράψουν ένα trend, χωρίς να μπουν στην διαδικασία να το φιλτράρουν και δίχως να διακρίνουν τον βαθμό επικινδυνότητας που μπορεί να κρύβει.

Ποια είναι, λοιπόν, τα 4 πιο επικίνδυνα και περίεργα trends στο TikTok;

«Η ανάσα του δράκου» 

 «Η ανάσα του δράκου», είναι ένα «γλυκό», το οποίο ξεκίνησε να αναπτύσσεται ως «γλυκό» «του δρόμου» στην Ινδονησία. Οι πωλητές χρησιμοποιούν ένα συγκεκριμένο είδος στρογγυλού γλυκού, που μοιάζει με καραμέλα και το βυθίζουν σε υγρό άζωτο. Η συγκεκριμένη τεχνική, έχει ως αποτέλεσμα τη χημική αντίδραση του αζώτου με το γλυκό και τη δημιουργία εφέ καπνού. Όποιος το καταπιεί, λοιπόν, βγάζει ατμούς από το στόμα, τη μύτη και τα αυτιά.

Το trend αυτό ξεκίνησε από ένα πωλητή, ο οποίος ανέβασε στο TikTok τη διαδικασία παρασκευής του συγκεκριμένου γλυκού, αλλά και την αντίδραση του ανθρώπου που το δοκίμασε, φτάνοντας σχεδόν τις 10 εκατομμύρια προβολές.

Το υγρό άζωτο χρησιμοποιείται από σεφ για τη δημιουργία εφέ καπνού στα πιάτα, ωστόσο, εάν δεν χρησιμοποιηθεί σωστά, μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία του καταναλωτή. Επιπλέον, το άζωτο, ερεθίζει το στομάχι και μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα στο στόμα και τον οισοφάγο. Σύμφωνα με το CNN, τουλάχιστον 25 παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και άλλα δύο χρειάστηκαν νοσηλεία μετά την κατανάλωση του συγκεκριμένου γλυκού.

«Cereal Challenge» 

Το εν λόγω challenge προκαλεί πραγματικά εντύπωση για τη δημοφιλία του, αφού είναι αυτονόητα επικίνδυνο. Στο συγκεκριμένο trend οι δημιουργοί των βίντεο χρησιμοποιούν για μπολ δημητριακών το στόμα κάποιου άλλου ανθρώπου. 

Όσο αηδιαστικό κι αν φαντάζει, βάζουν κάποιο άτομο να ξαπλώσει ανάσκελα, με ανοιχτό στόμα και προσθέτουν μέσα στο στόμα του δημητριακά και γάλα. Και εκεί είναι που έρχεται η στιγμή της δοκιμής, αφού το άτομο που προσθέτει τα υλικά παίρνει κουτάλι και δοκιμάζει τα δημητριακά. Σε άλλη περίπτωση, χρήστης δοκίμασε να κάνει “Latte Art”, έχοντας ως δοχείο το στόμα ενός ανθρώπου.

«The full face wax»

 Και η σκυτάλη της επικινδυνότητας περνάει στο “Full Face wax”.  Η συγκεκριμένη τεχνική έχει εδραιωθεί από αρκετούς κουρείς, οι οποίοι θέλοντας να προσφέρουν στους πελάτες τους ένα εναλλακτικό, γρήγορο και φθηνό τρόπο περιποίησης, κατέληξαν στην πλήρη αποτρίχωση του προσώπου με κερί. Σε αυτό το trend, λοιπόν, γίνεται πλήρης κάλυψη του προσώπου με κερί και πολλές φορές προστίθεται ποσότητα κεριού, στο εσωτερικό της μύτης και των αυτιών. Το κερί αφαιρείται μετά με απότομες κινήσεις από το πρόσωπο, τραυματίζοντας έτσι το σημείο αυτό. 

Πολλοί δερματολόγοι έχουν εκφράσει την έντονη ανησυχία τους για την αλόγιστη αυτή πρακτική, η οποία χρησιμοποιείται από διάφορους αμφιβόλου ταυτότητας ειδικούς. Σύμφωνα με τη δερματολόγο και εκπρόσωπο του British Skin Foundation, Dr Emma Wedgeworth, η συγκεκριμένη πρακτική είναι ιδιαίτερα επιβλαβής όταν εφαρμόζεται στη μύτη λόγω του ευαίσθητου δέρματος και των αιμοφόρων αγγείων, με αποτέλεσμα να προκαλεί μεγάλη ζημιά.

@bombshells_beauty_bar

Book your full face wax. Makeup & serums set so much better on your skin with no peach fuzz. #fullfacewax #waxingvideos #fyp #albuquerquenewmexico

♬ Players – Coi Leray

«Κατάδυση Θανάτου»

Και για να προλάβουμε καταστάσεις το Kαλοκαίρι που μας έρχεται –  το trend που έχει χαρακτηριστεί ως «κατάδυση θανάτου», είναι από τις πιο εμφανείς επικίνδυνες πράξεις που έχουν να κάνουν με το υψόμετρο και τη θάλασσα. Η συγκεκριμένη τάση, λοιπόν, παρακινεί τους χρήστες να πηδούν από μεγάλο υψόμετρο και να προσγειώνονται στην επιφάνεια της θάλασσας με την κοιλιά (bellyflopping).

Όλο αυτό ξεκίνησε από μια γυναίκα στη Νορβηγία, την γνωστή TikToker Asbjorg Nesje. Σε πρόσφατό της βίντεο, που έχει συγκεντρώσει σχεδόν 56 εκατομμύρια προβολές, πηδά από μια ξύλινη πλατφόρμα και προσγειώνεται στη θάλασσα με την κοιλιά.

Αν και στα βίντεό της προειδοποιεί για την επικινδυνότητα της «κατάδυσης του θανάτου» και αναγράφει πως αυτό μπορεί να προκαλέσει ζημιά, οι χρήστες συνεχίζουν να παρακολουθούν και να θαυμάζουν την επικινδυνότητα αυτού του trend πατώντας «like».

More like this