Μπαίνω στο ψητό κατευθείαν, γιατί δεν κρατιέμαι! 

Λοιπόν, παιδιά, το τι παπάτζα κυκλοφορεί εκεί έξω – συγγνώμη για τα «γαλλικά» – δεν το φαντάζεστε! 

Και λέω πως δεν το φαντάζεσαι γιατί ενδέχεται να έχει πάρει κάτι και το δικό σου αυτί, το οποίο μπορεί να είναι εν τέλει ένας παράλογος ή παραπλανητικός ισχυρισμός. 

Θα ξεκινήσω με αυτό που πρωτοάκουσα πριν από μερικές ημέρες και παραλίγο να πέσει κάτω αυτό το μαλλάκι – που εσύ μπορεί να μην βλέπεις αλλά εγώ κρατάω και σου δείχνω επίμονα μια ξανθιά τούφα αυτή τη στιγμή. Είναι δυνατόν να…; Εμ, δεν είναι.  

Free the fat 

Μία μέρα, κάποιος σκέφτηκε πως αν θες να αναδείξεις τους κοιλιακούς μυς, θα πρέπει πρώτα να κάνεις αερόβιο για να χάσεις το λίπος και μετά να ξεκινήσεις προπονήσεις δύναμης, καθότι αν τα κάνεις παράλληλα, το λίπος στην κοιλιά «εγκλωβίζεται» και δεν μπορεί να φύγει μετά. Ακαδημαϊκή περιγραφή, θα έλεγε κανείς. Δεν ισχύει. Μιλάμε για δύο διαφορετικούς μηχανισμούς, οι οποίοι μπορούν να εξελιχθούν παράλληλα.

Ένας συχνός τρόπος που επιλέγεται για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προπονητικού στόχου είναι η ενδυνάμωση των μυών που επιθυμούμε να αναδείξουμε μέσω της άσκησης και η μείωση του λίπους μέσω της άσκησης και της διατροφής. Ναι, ναι, μαζί! 

@healthmattersinc

@doctoryoun reacts to an individual’s review of a “ab simulator product.” ⚠️ Here’s some facts: These devices may burn the skin, contain toxic chemicals or adhesives, or deliver a shock that is too intense to be safe! ⚠️ #absimulator #falseadvertising #gym #fyp #foryoupage #viral

♬ original sound – Health Matters

Σκάνδαλο  

Χωρίς υπερβολές, θεωρώ πως οι διαφημίσεις τηλεμάρκετινγκ για θαυματουργούς κορσέδες που ισχυρίζονται πως «καίνε» το λίπος είναι σκανδαλώδεις εξ ορισμού. Εδώ, έχουμε να κάνουμε με δεκαετίες ψευδών ισχυρισμών και πράγματι, υπάρχει ακόμα κόσμος που ακόμα και σήμερα με ρωτάει εάν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτόν τον εξοπλισμό για επιτάχυνση της διαδικασίας του αδυνατίσματος. 

Προσωπικά, προτείνω την αποφυγή αυτών των κορσέδων, καθώς δεν αφήνουν το δέρμα να αναπνεύσει ενώ πιέζουν την κοιλιακή περιοχή με κίνδυνο αύξησης τη ενδοκοιλιακής πίεσης, κάτι που μπορεί να έχει επιπτώσεις τόσο στο κυκλοφορικό σύστημα όσο και στα σπλαχνικά όργανα. Το πολύ-πολύ, να ιδρώσεις και να αποβληθεί ένα πολύ μικρό ποσοστό τοξινών – αν και κάπως παράδοξα. 

Αποτοξίνωση… με χυμούς 

Και μιας και ανέφερα τις τοξίνες, ήρθε η ώρα να πιάσουμε και αυτό το θέμα. Πρέπει να ήμουν σε ηλικία λυκείου, όταν άκουσα για πρώτη φορά αυτή τη θεωρία. Ήμουν για κούρεμα και η κομμώτρια μου εξηγούσε πώς κάνει μια αποτοξίνωση με χυμούς, για να αδυνατίσει.

Δεν έτρωγε τί-πο-τα παρά έπινε μόνο χυμούς και τσάγια. Να πω σε αυτό το σημείο πως από τους διατροφολόγους προτείνεται η κατανάλωση φρούτων και η αποφυγή κατανάλωσης μόνο του χυμού τους. Αυτό συμβαίνει γιατί καταναλώνοντας έναν χυμό είναι σαν να πίνεις νερό με σάκχαρα και λίγες βιταμίνες, ενώ ολόκληρο το φρούτο έχει πολύ περισσότερες βιταμίνες και φυτικές ίνες. 

Κοινώς, δώρον άδωρον ο χυμός. Άρα, εδώ έχουμε έναν άνθρωπο που για μία εβδομάδα δεν θα έτρωγε τίποτα, δεν θα είχε από πουθενά να αντλήσει θρεπτικά συστατικά, θα ήταν νευρικός λόγω της πείνας και σίγουρα θα αντιμετώπιζε ζαλάδες ή/και πονοκεφάλους.

Αυτό δεν είναι αποτοξίνωση, είναι εξαντλητική δίαιτα που μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργίες στον οργανισμό. Η αποτοξίνωση, υπενθυμίζω, πραγματοποιείται μέσω της ούρησης και του ιδρώτα καταναλώνοντας απλό νεράκι. Εγώ γιατί δεν το πίστεψα, ενώ εκείνη το πίστεψε; Είμαι πιο έξυπνη; Δεν νομίζω πως είναι αυτό. 

@karim_content

4 Supplements With FALSE ❌ Claims! If you disagree Let Me Know In The Comments why you think otherwise! You don’t need supplements to build muscle, a good diet is good enough! Do you follow a good diet plan? #diet #supplements #supps #muscle #gym #gymtok #fitness #karimscontent #health #testosteronebooster #testosterone #BCAAs #protein #gains

♬ original sound – 44hamilton

Οι διαφημίσεις

Και δεν νομίζω πως είναι αυτό, καθώς οι διαφημίσεις βρίσκουν εύφορο έδαφος στις ανασφάλειές μας. Και τότε, η συγκεκριμένη κοπέλα ήθελε απλά να αδυνατίσει no matter what. Παιδιά, δεν γίνεται έτσι. Το να θες να αδυνατίσεις χωρίς να σε ενδιαφέρει να μάθεις το σωστό τρόπο σημαίνει ότι επιδιώκεις την άμεση λύση, ενώ παράλληλα έχεις σύμμαχο μια ολόκληρη βιομηχανία, η οποία σε ωθεί σε αυτό. Η βιομηχανία του marketing ποντάρει σε αυτό με στόχο τις παρορμητικές/συναισθηματικές αγορές. 

Θέλω να δώσεις μια υπόσχεση στον εαυτό σου. Κάτσε πρώτα να ακούσεις. Όποτε ακούς για γρήγορο αδυνάτισμα, extreme transformations, χάπια αδυνατίσματος κ.ά. απλά κοίτα άλλου, γύρνα σελίδα, συνέχισε το scroll down, άλλαξε κανάλι, κάνε κάτι άλλο.

Έχω αρνηθεί sponsored συνεργασία με αλυσίδα φαρμακείων, γιατί γνώριζα πως τα χάπια αδυνατίσματος θα έκαναν κακό σε όποιον τα χρησιμοποιούσε. Αρνήθηκα το project – άρα και την αμοιβή – προκειμένου να μην αναπαράγω κάτι παραπλανητικό. Αυτό πιστεύω πως ίσως σε πείσει!

Κλείνοντας – για να μη σε πιάνουν και κορόιδο – τσέκαρε και τα παρακάτω:

– Όχι, ούτε δυο ούτε τρεις προπονήσεις την  εβδομάδα είναι ικανές να εξισορροπήσουν την καθιστική ζωή που κάνεις στο γραφείο όλη την ημέρα. Κίνηση, κίνηση, κίνηση. Ανά μια ώρα σήκω και περπάτα λίγο. Δεν πειράζει που πνίγεσαι στη δουλειά – seriously. Θα καθαρίσει λίγο και το μυαλό σου.

– Όχι, κάνοντας γυμναστική το πρωί με άδειο στομάχι δεν καις περισσότερο λίπος. Αντιθέτως, οι έρευνες δείχνουν πως μπορεί να προκύψει αφυδάτωση, υπεργλυκαιμία και ζαλάδα – και δεν το θέλεις αυτό όσο τρέχεις ή σηκώνεις βάρη.

– Όχι, όχι και πάλι όχι στις στατικές διατάσεις πριν την προπόνηση. Αν διατείνεις ώμους, ισχία, μέση κ.λπ. χωρίς να είναι ήδη προετοιμασμένο το σώμα, τότε κάποιες μυϊκές ίνες ίσως σπάσουν. Αν είναι πολλές, σημαίνει τραυματισμός. Ουσιαστικά, προκαλείς σκίσιμο στο μυ. I strongly recommend διατάσεις με κίνηση (γρήγορο περπάτημα, ελαφριά βάρη κ.ά.) 

Και… καλή προπόνηση!

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα