Ας ανακαλύψουμε μαζί τα πάντα για τα Τrends 2022!

Η βιομηχανία της μόδας καθορίζεται από τις ανάγκες της κάθε εποχής και επαναφέρει trends από άλλες δεκαετίες με σκοπό να τα χρησιμοποιήσει ως επαναστατικά όπλα κατά των στερεοτύπων και ταμπού που επικρατούν σε κάθε δεκαετία. Προσφέρει την δυνατότητα στον κάθε ένα να εκφραστεί με την εξωτερική του εμφάνιση προωθώντας την αυτοπεποίθηση και την άνεση μέσα από τα διάφορα outfits. Ποια είναι τα Τrends 2022 που θα μας θυμίσουν παλιές καλές εποχές και με ποιο τρόπο θα τα δούμε να ξεσηκώνουν τον κόσμο;

Ο παλιός είναι αλλιώς!

Το jean που έκανε τεράστιο σάλο στις αρχές της δεκαετίας του 00’ εμφανίζεται ξανά ως trend για το 2022. Και αυτό δεν είναι άλλο από το χαρακτηριστικό χαμηλό- κάβαλο/ low rise jean. Οι Millennials και Z γενιές ενώ έχουν ορκιστεί ως άσπονδοι εχθροί των low rise jean από το παρελθόν, αρχίζουν να βλέπουν τα πράγματα από διαφορετική σκοπιά.

Άλλοι τάσσονται υπέρ των high rise jean νιώθοντας ότι αυτά τους αποπνέουν ασφάλεια και σιγουριά για το σώμα τους, ενώ άλλοι έρχονται ως φανατικοί υποστηρικτές των low rise jean προωθώντας την άνεση και την αυτοπεποίθηση μέσα από ένα αποκαλυπτικό ένδυμα.

Πρωτοστάτης των low rise jeans, είναι τα hip-huggers τα οποία εμφανίζονται για πρώτη φορά με τον ξεσηκωμό των χίπις. Το κίνημα των χίπις ξεκινά και αναδύεται στα 60’s από τους νέους με σκοπό την προώθηση πιο φιλελεύθερων απόψεων και την εναντίωση με την υπάρχουσα κουλτούρα.

Η μόδα λοιπόν, υπάρχει σε κάθε περίπτωση για να προσφέρει στους νέους φωνή μέσα από τον τρόπο ένδυσης τους. Τα low rise jean πρόσφεραν την δυνατότητα στους έφηβους να εκφράσουν την καταπίεση που ένιωθαν, χρησιμοποιώντας ένα ένδυμα το οποίο προκαλεί την προσοχή και προβάλλει το γυμνό ως μορφή δύναμης.

Γιατί όμως επιστρέφουν ξανά;

Το 2022, η βιομηχανία της μόδας επαναφέρει το low rise jean παρατηρώντας την ανάγκη των νέων για ελευθερία έκφρασης και ενσωματώνοντας τις τάσεις που ακολουθούν και προωθεί η γενιά μας μέσα από πλατφόρμες όπως το TikTok και το Instagram.

Ο περιορισμός από την πανδημία έχει προκαλέσει στους ανθρώπους την ανάγκη να αφεθούν ξανά και να νιώσουν και πάλι αυτοπεποίθηση και ελευθερία. Αυτό, λοιπόν, επιδιώκει να προσφέρει η επαναφορά αυτού του τύπου jeans. Η επιστροφή αυτή στα Τrends 2022 δεν ήρθε για να προκαλέσει, όπως ήταν ο αρχικός σκοπός στην δεκαετία των 00s, ήρθε όμως για να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση και την αγάπη για κάθε τύπου σωματότυπο. 

Η απελευθέρωση των 60’s, απελευθερώνει ξανά το sexiness

Αυτό που απελευθέρωσε τις γυναίκες των 60’s κάνει ξανά ένα ηχηρό come back και για τα Τrends 2022. Η χαρακτηριστική και από όλους λατρεμένη mini φούστα επιστρέφει. Η μίνι φούστα ως σήμα κατατεθέν της απελευθέρωσης της γυναικείας φύσης, επιστρέφει ξανά και όπως πάντα προκαλεί βλέμματα και αντιδράσεις. Κάνει ένα δυνατό come back στο πιο κοντό της version, με σκοπό να διεγείρει κάθε φαντασία και παράλληλα να προβάλει την ομορφιά του γυμνού δέρματος.

H hot mini φούστα και τα outfits στα οποία κυριαρχεί, ήρθε για να προσφέρει την δυνατότητα σε κάθε γυναίκα να νιώσει άνετα με το σώμα της. Προσπαθεί να εξαλείψει το πλήγμα που άφησε το body shaming και η βιομηχανία της μόδας, προσφέροντας την δυνατότητα σε όλους τους σωματότυπους να ντύνονται με αυτοπεποίθηση προωθώντας την αγάπη και τον σεβασμό για το σώμα.

Τα social media, πλέον, προσπαθούν να  αποτελούν φερέφωνα της γυναικείας ενδυνάμωσης, της αγάπης για το σώμα και της γενικής αποδοχής των ατόμων ό,τι και αν πρεσβεύουν, ό,τι και αν ακολουθούν. Τα trends πάνε κι έρχονται αλλά το στιλ είναι αυτό που καθορίζει εμφανίσεις και αναδεικνύει προσωπικότητες.

Το σημαντικό είναι ο κάθε ένας από εμάς να ξεχωρίζει με την δική του προσωπικότητα και το style που ο ίδιος νιώθει καλά και τον εκφράζει. Άλλωστε, εμείς καθορίζουμε την μόδα και όχι η μόδα εμάς. Πάρε τα trends και κάνε τα δικά σου, παίξε με τις διάφορες εμφανίσεις και εκφράσου όπως εσύ θες με αυτά που θα φορέσεις. Και στην τελική, τι είναι ένα outfit, χωρίς προσωπικότητα;

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα