Φυσικά, υπάρχουν και οι άνθρωποι με τους οποίους μπορείς να συζητήσεις για τα πάντα, χωρίς ίχνος αμηχανίας. Εντούτοις, κατά βάση οι συζητήσεις για το σεξ συνοδεύονται από μια κάποια αμηχανία με το θέμα αυτό να γίνεται, ευρύτερα, ένα κοινό ταμπού στην κουλτούρα μας. Συχνά, ντρεπόμαστε για τη σεξουαλικότητά μας, με αποτέλεσμα να μην την εκφράζουμε όπως θα θέλαμε και, άρα, αναπόφευκτα, το σεξ αποκτά περισσότερο έναν διεκπεραιωτικό ρόλο, παρά απελευθερωτικό ή/και απολαυστικό – όπως θα έπρεπε.

Ως εκ τούτου, συζητήσεις που αφορούν τη σεξουαλική ζωή σε μία σχέση, φαντασιώσεις, dirty talking κ.λπ. είναι αρκετά δύσκολο να διεξαχθούν σε περιπτώσεις που… φοράμε τα ρούχα μας!

Αυτό, ωστόσο, χρειάζεται να αλλάξει.

Άβολο ναι, ακατόρθωτο όχι!

Οι περισσότερες υγιείς σχέσεις απαιτούν ανοιχτή και ειλικρινή επικοινωνία για να ευδοκιμήσουν – μέσα και έξω από την κρεβατοκάμαρα, το σαλόνι, την κουζίνα – ή οποιδήποτε άλλο δωμάτιο του σπιτιού. Όμως ακόμα κι αυτό, το να μπορείς, δηλαδή, να συζητήσεις για τη σεξουαλικότητα ή τις φαντασιώσεις σου είναι μία δεξιότητα που πρέπει να εξασκήσεις. Για την ακρίβεια, αξίζει να την εξασκήσεις. 

Let’s talk about sex baby… αλλά βασικά για φαντασιώσεις

Στις περισσότερες σχέσεις, το σεξ είναι πολύ βασικό. Επομένως, το να συζητάς γι’ αυτό είναι εξίσου σημαντικό και δεν θα πρέπει  – ιδανικά – να διαφέρει από το πώς θα μιλούσες για άλλα (λιγότερο ταμπού) θέματα όπως τα συναισθήματα, τους στόχους, τα όνειρα ή τα άγχη σου.

Στην πράξη, βέβαια, το να μοιράζεσαι κάτι που θα ήθελες, παραδείγματος χάρη, να δοκιμάσεις μπορεί να ακολουθείται από μια σειρά επιπλοκών. Γι’ αυτό, είναι υψίστης σημασίας να εκφράσεις με το χέρι στην καρδιά ό,τι άγχος σε «βαραίνει». 

Ανοίγοντας τα εσώψυχά σου, ειδικά αν αυτό γίνει στα πρώιμα στάδια μιας σχέσης, εκτός από το γεγονός ότι λειτουργεί καταπραϋντικά ως προς τις δικές σου ανησυχίες, έχει σπουδαία σημασία για τη μετέπειτα έκβαση της σχέσης, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει την ειλικρίνεια και την αποτελεσματική επικοινωνία.

@kimkimberling

Send me the word #intimacy and I’ll send you 10 tips to use when starting a discussion about sex with your spouse! #marriedlife #marriagegoals

♬ Pony – Ginuwine

Από τη θεωρία, στην πράξη

Ένα κόλπο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις αν αισθάνεσαι αμήχανα, είναι να ξεκινήσεις μια ανάλογη συζήτηση και να φανταστείς πως μιλάς σε κάποιον φίλο αντί για τον/την σύντροφό σου. Κι αυτό, διότι, όπως και να το κάνουμε, όταν τίθεται επί τάπητος το θέμα «σεξ», το έτερον ήμισυ εμπλέκεται ενεργά στο «πρόβλημα» – εν αντιθέσει με κάποιο φιλικό πρόσωπο. 

Συν τοις άλλοις, μπορείς να γράψεις σε χαρτί όλα όσα σε προβληματίζουν και να τα δώσεις στον/στην σύντροφό σου για διάβασμα, έτσι ώστε να εισπράξει μεν το μήνυμα, χωρίς όμως να προκύψει κάποια παρανόηση. Εξάλλου, στο γραπτό λόγο, συνηθίζουμε να γινόμαστε ένα τσακ πιο γλαφυροί, με αποτέλεσμα να καταγράφεται σαφέστερα αυτό το κάτι που μας απασχολεί. 

Μια άλλη μέθοδος είναι να γίνει νύξη αρκετά διπλωματικά, ρωτώντας τον/την σύντροφό μας, αρχικά, αν υπάρχει κάτι που θα ήθελε να συζητήσετε αναφορικά με το σεξ. Ανεξάρτητα από την έκβαση της συζήτησης, αν μη τι άλλο θα δημιουργηθεί ένα πρόσφορο έδαφος για να καταθέσει η κάθε πλευρά τους δικούς της προβληματισμούς, με γνώμονα την αμοιβαία κατανόηση και ικανοποίηση. 

Δυστυχώς ή ευτυχώς, οι συζητήσεις γύρω από το σεξ ή τις φαντασιώσεις μοιραία θα εξακολουθούν να είναι λίγο άβολες γιατί εκεί είναι που επιτρέπουμε στον εαυτό μας να είναι πιο ευάλωτος, για να μπορέσει να το απολαύσει. Και είναι οκ να αισθάνεσαι λίγο παράξενα με αυτό, μην προσπαθήσεις να τα βάλεις με τον εαυτό σου. 

Άλλωστε, στο τέλος της ημέρας, η συζήτηση για το σεξ είναι απλά ένα θέμα συζήτησης… Εμείς, στην ουσία, το μεγαλοποιούμε αντί να εστιάσουμε στο κομμάτι της αμοιβαίας απόλαυσης και του πόθου – στοιχεία που το καθιστούν μια… ανεπανάληπτη εμπειρία!

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα