«Όντως κλαις; Καλά πώς κάνεις έτσι, μια σειρά είναι», μου λένε.

«Ναι, αλλά τι σειρά!», απαντάω.

Και ναι, γνωρίζω πολύ καλά, όπως και όλοι μας, πως ό,τι βλέπουμε σε μία σειρά, δεν συμβαίνει και στην πραγματικότητα. Δύσκολο να το «χωνέψουμε», βέβαια, ειδικά αν πρόκειται για ζητήματα σχέσεων, έρωτα, αγάπης ή χωρισμού, καταστάσεις, που έχουν ίσως και τη μεγαλύτερη απήχηση στο τηλεοπτικό κοινό. Οι χωρισμοί, μάλιστα, είναι αυτοί που «έχουν τη δύναμη» να μας προκαλούν τα πιο έντονα και αυθεντικά συναισθήματα.

Απογοήτευση, στεναχώρια, κλάμα, πολλές φορές και γέλιο, όλα τα έχουμε βιώσει κυρίως, δε, όταν πρόκειται για χωρισμούς αγαπημένων μας τηλεοπτικών ζευγαριών, που (γνώμη μας), αλλά είχαν φτιαχτεί ο ένας για τον άλλον. Ας δούμε, λοιπόν, μαζί, 4 αξέχαστους τηλεοπτικούς χωρισμούς ζευγαριών της ελληνικής τηλεόρασης, όπως τους θυμόμαστε μέσα από τις εμβληματικές και αγαπημένες σειρές, με τις οποίες έχουμε μεγαλώσει.

Δυο ξένοι (Μαρίνα & Κωνσταντίνος)

Πολλοί λένε πως πρόκειται για μία από τις καλύτερες σειρές που έχει βγάλει ποτέ η ελληνική τηλεόραση. Και θα συμφωνήσουμε απόλυτα. Οι «Δύο Ξένοι» αγαπήθηκαν όσο και όπως λίγες σειρές, με τις επαναλήψεις τους να συνεχίζονται μέχρι και σήμερα, σχεδόν 25 χρόνια μετά και τις ατάκες της σειράς (ειδικά της θρυλικής Ντένης Μαρκορά) να είναι παρούσες σε κάθε παρεΐστικη μάζωξη.

Πρόκειται, όμως, επίσης και για έναν από τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς έρωτες, αυτόν της «ελαφριάς» ξανθιάς παρουσιάστριας, Μαρίνας Κουντουράτου (Εβελίνα Παπούλια) και του κουλτουριάρη καθηγητή, Κωνσταντίνου Μαρκορά (Νίκος Σεργιανόπουλος). Ένας έρωτας θρυλικός, έντονος και θυελλώδης ταυτόχρονα, που το σίγουρο είναι ότι πέρασε από 40 κύματα. Ήταν μαζί, χώριζαν, τα ξαναέβρισκαν και ξανά απ’ την αρχή. Σίγουρα, όμως, αγαπήθηκαν πολύ.

Κι ακόμη κι αν στο τελευταίο επεισόδιο των «Δύο Ξένων», ο Κωνσταντίνος καταφέρνει – με πολλή προσπάθεια – να «κλέψει» τη Μαρίνα μετά τον γάμο της με τον Αίαντα και η αγαπημένη μας σειρά να έχει επιτέλους το τέλος που της άξιζε (δηλαδή αυτούς τους δύο μαζί), ο έντονος χωρισμός που είχε προηγηθεί, μας έκανε να κλάψουμε με μαύρο δάκρυ.

Τότε που σε έναν μεγάλο καβγά, με αφορμή τη δειλία του Κωνσταντίνου να πει «Σ’ αγαπάω» στη Μαρίνα, βγήκαν στην επιφάνεια τα πιστεύω του για εκείνη, που την έκαναν να αισθανθεί πως δεν είναι αρκετή, παρ’ όλες τις προσπάθειές της να αλλάξει για εκείνον.

Σ’ αγαπώ – Μ’ αγαπάς (Δήμητρα & Θοδωρής)

Άλλη μία εμβληματική και υπεραγαπημένη ελληνική σειρά ήταν, φυσικά, και το «Σ’ αγαπώ – Μ’ αγαπάς». Πρωταγωνιστές της η Δήμητρα (Δήμητρα Παπαδοπούλου) και ο Θοδωρής (Θοδωρής Αθερίδης), δύο άκρως διαφορετικοί μεταξύ τους χαρακτήρες, οι οποίοι, με κάποιον παράδοξο τρόπο, κατάφεραν όχι μόνο να συμπληρώσουν ο ένας τον άλλον αλλά να αποτελέσουν ένα από τα καλύτερα τηλεοπτικά ζευγάρια, που με τις γκρίνιες, τις πλάκες, τους τσακωμούς και τα ευτράπελα της σχέσης τους, μας προσέφεραν αδιαμφισβήτητα απίστευτες στιγμές γέλιου.

Στο τελευταίο επεισόδιο, η Δήμητρα και ο Θοδωρής κάνουν ένα ταξίδι, στο οποίο, βλέποντας ότι οι διαφωνίες τους έχουν αρχίσει πια να κορυφώνονται, αποφασίζουν να χωρίσουν. Όλα δείχνουν πως το τέλος θα είναι οριστικό και αμετάκλητο, με την ψυχολογία μας εκείνη τη στιγμή να βρίσκεται, κυριολεκτικά, στα τάρταρα.

Όλα αυτά, μέχρι τη στιγμή, που ενώ βρίσκονται στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και μαζεύουν τα πράγματά τους για να φύγουν, η Δήμητρα κάνει ένα τεστ εγκυμοσύνης, και σοκαρισμένη ανακοινώνει στον Θοδωρή ότι «θα γίνει μάνα».

Είσαι το Ταίρι μου (Στέλλα & Σωτήρης)

Μιλάμε για μια από τις πιο αγαπημένες και προβεβλημένες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης.

Το «Είσαι το Ταίρι Μου», εκτός όλων των άλλων, μας χάρισε και τον ανεξίτηλο από τη μνήμη μας έρωτα μεταξύ της μπριόζας και «έξω καρδιά» Στέλλας (Βίκυ Σταυροπούλου) με του γόη και απρόσιτου Σωτήρη (Αλέξης Γεωργούλης), που μας κρατούσε κολλημένους στις οθόνες μας κάθε λεπτό της συνύπαρξής τους.

Πράγματι, αυτός ο έρωτας ήταν ένα πραγματικό «χαστούκι» σε κάθε προκατάληψη και στερεότυπο, που την εποχή εκείνη ταλάνιζε και συνεχίζει να ταλανίζει την κοινωνία μας. Δεν ήταν, όμως, μόνο αυτό. Ήταν δυο άνθρωποι φαινομενικά αταίριαστοι, που κάτω από τα ψέματα, τις δήθεν κόντρες, το μίσος, τις σπόντες και τα βλέμματά τους έκρυβαν έναν αληθινό έρωτα.

Στο τελευταίο επεισόδιο, κατά τη διάρκεια του «σικέ» αρραβώνα της Στέλλας και του Νίκου, για χάρη του πατέρα του, όλα δείχνουν ότι η Στέλλα και ο Σωτήρης δε θα είναι ποτέ μαζί.

Εκείνος είναι άφαντος και εμείς καταρακωμένοι.

Εκείνη, στην απελπισία της, ψάχνει να βρει έστω και ένα «σημάδι» από εκείνον. Και, τελικά, το βρίσκει.

Στο τέλος (ευτυχώς πήγε η καρδιά μας στη θέση της), η Στέλλα το σκάει με τον Σωτήρη, ο οποίος με έναν παράδοξο μα άκρως επιτυχημένο τρόπο της λέει «Σ’αγαπώ»…

Κωνσταντίνου και Ελένης (Ελένη & Κωνσταντίνος)

Μιλήσαμε για θρυλικές σειρές, για ατέλειωτες επαναλήψεις, για ατάκες που έχουν γίνει πλέον η καθημερινότητά μας. Δε θα μπορούσαμε, λοιπόν, να μην αναφερθούμε στη νούμερο ένα του είδους, τη σειρά που μας μεγάλωσε, τη σειρά-ορόσημο, το «Κωνσταντίνου και Ελένης».

Η Ελένη (Ελένη Ράντου) και ο Κωνσταντίνος (Χάρης Ρώμας) συγκατοικούν σε ένα νεοκλασικό στο Μαρούσι, επειδή απλώς δεν έχουν άλλη επιλογή, αφού το κληρονόμησαν χωρίς να γνωρίζουν ποια από τις δύο διαθήκες γράφτηκε τελευταία.

Σε όλα τα αυτοτελή επεισόδια της σειράς απολαμβάνουμε τους επεισοδιακούς τσακωμούς της Βλαχάρας με την Κατακουζήνα, με αφορμή το σπίτι. Όλοι, ωστόσο, γνωρίζαμε, από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, ότι αυτοί οι δύο θα κατέληγαν μαζί, όπως άλλωστε και ο θείος, που έγραψε και τις «δύο διαθήκες».

Στο τελευταίο επεισόδιο, «Ο γάμος και το γαμώτο», οι δυο τους παντρεύονται, με έναν επεισοδιακό γάμο που καταλήγει, όπως ήταν αναμενόμενο, σε τσακωμό – χωρισμό. Ο ένας ζητάει διαζύγιο από τον άλλον, πάνω σε ένα καταψύκτη (δώρο γάμου), που χωρίζεται στα δύο και φτου κι απ’ την αρχή!

Εντάξει, δε θα λέγαμε ότι κλάψαμε με μαύρο δάκρυ όταν χώρισαν, αλλά ήταν ένας χωρισμός, που μας δημιούργησε έντονα συναισθήματα και μάλιστα με τρόπο παράδοξο. Κι αυτό γιατί ίσως ακόμη κανένας από εμάς να μην έχει αποφασίσει αν ήθελε ποτέ την ερωτική συνύπαρξη αυτού του ζευγαριού ή εάν προτιμούσαμε την αιώνια, γελοία κόντρα τους.

Ό,τι και να θέλαμε εμείς πάντως, οι σεναριογράφοι είχαν άλλα σχέδια…

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα